Spør om dataene dine og få foreslått innhold

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Viktig: Utforsk Utforsk i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner blir utilgjengelig fra 30. januar 2024. Du kan bruke verktøyfinneren i Dokumenter, Regneark og Presentasjoner til å finne handlinger raskt, for eksempel «Betinget formatering» i Regneark, «Uten sideinndeling» i Dokumenter og «Åpne maler» i Presentasjoner. Du kan også skrive inn «@» og velge blant flere elementer for å lage innhold som

• rullegardinmenyer, emojier og personbrikker
  • møtenotater og e-postutkast i Dokumenter
  • finansbrikker i Regneark

Du kan stille spørsmål om dataene i regnearket ditt. Basert på dataene dine får du forslag om formatering, diagrammer og analyse.

Still spørsmål om dataene dine

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig på engelsk.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. Klikk på Utforsk Explore nederst til høyre.
  3. Hvis du vil stille spørsmål om data som er i et annet ark, kan du klikke på Rediger øverst til høyre og gjøre endringene dine.
  4. Skriv inn spørsmålet ditt i boksen under «Svar» og trykk på Enter.
  5. For å finne svar, klikk på spørsmålet under tekstboksen.
Se eksempler

Spørsmål du kan stille:

• «Which person has the top score?»
    • Regnearket må inneholde «person» og «score».
  • «Total sales in September 2017?»
    • Regnearket må inneholde «sales»- og «date»-kolonner.
  • «What’s the sum of price by salesperson?»
    • Regnearket må inneholde «price» og «salesperson».

Spørsmål som ikke fungerer:

• Spørsmål om hjelp, for eksempel «How do i bold this cell?»
  • Spørsmål som krever nettsøk, for eksempel «What’s the weather?»

Legg til vekslende bakgrunnsfarger automatisk

1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. Klikk på Utforsk Explore nederst til høyre.
  3. Velg et alternativ under «Formatering».

Merk: Du kan bare legge til formatering i regnearket hvis du har tillatelse til å redigere filen.

Få diagrammer og analyse automatisk

1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. For å få informasjon om spesifikke data, velg et område med celler.
  3. Klikk på Utforsk Explore nederst til høyre.
  4. Hvis du vil ha diagrammer og analyse for data som er i et annet ark, kan du klikke på Rediger øverst til høyre og gjøre endringene dine.
  5. For å se hvilke data som brukes i et diagram, pek på det aktuelle diagrammet i panelet til høyre.

Legg til diagrammer, formler eller pivottabeller i regnearket ditt

1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. Klikk på Utforsk Explore nederst til høyre. Hvis du vil ha diagrammer og analyse for data som er i et annet ark, kan du klikke på Rediger øverst til høyre og gjøre endringene dine.
    • For å legge til et diagram, dra det til regnearket.
    • For å legge til en formel, dra den til regnearket.
    • For å legge til en pivottabell, klikk på Sett inn pivottabell Legg til.

Merk: Du kan bare legge til diagrammer, formler og pivottabeller i regnearket hvis du har tillatelse til å redigere filen.

Jeg finner ikke forslag

Hvis du ikke finner noen forslag når du åpner Utforsk-panelet, bør du gjøre dette:

• Sjekk at regnearket eller det valgte celleområdet ikke er tomt.
  • Sjekk at du har valgt et dataområde som inneholder tall, gjentatt tekst eller et annet type mønster. For eksempel et dataområde med «Ja»-/«Nei»-skjemasvar.