Vragen over je gegevens stellen en voorgestelde content bekijken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Belangrijk: De functie Verkennen Verkennen in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties is vanaf 30 januari 2024 niet meer beschikbaar. Je kunt de toolzoeker in Documenten, Spreadsheets en Presentaties gebruiken om snel naar acties gaan zoals Conditionele opmaak in Spreadsheets, Zonder paginering in Documenten en Templates openen in Presentaties. Je kunt ook @ invoeren en kiezen uit een reeks items om content te maken, zoals:

• Dropdownmenu's, emoji's en contactchips
  • Notulen en e-mailconcepten in Documenten
  • Finance-chips in Spreadsheets

Je kunt vragen stellen over de gegevens in een spreadsheet. Zo kun je suggesties ontvangen voor opmaak, analyse en diagrammen die zijn gebaseerd op deze gegevens.

Vragen stellen over je gegevens

Opmerking: Deze functie is alleen in het Engels beschikbaar.

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik rechtsonder op Verkennen Verkennen.
  3. Wil je vragen stellen over gegevens die in een ander blad staan, klik dan rechtsboven op Bewerken en breng je wijzigingen aan.
  4. Typ je vraag in het vak onder Antwoorden en druk op Enter.
  5. Klik op de vraag onder het tekstvak om de antwoorden te bekijken.
Voorbeelden bekijken

Vragen die je kunt stellen:

• 'Welke persoon heeft de hoogste score?'
    • Zorg ervoor dat 'persoon' en 'score' in de spreadsheet staan.
  • 'Totale omzet in september 2017?'
    • Zorg ervoor dat er een kolom 'omzet' en een kolom 'datum' in de spreadsheet staan.
  • 'Wat is de som van de omzet per verkoper?'
    • Zorg ervoor dat 'omzet' en 'verkoper' in de spreadsheet staan.

Vragen die niet werken:

• Vragen om hulp, zoals 'Hoe maak ik deze cel vet?'
  • Online zoekopdrachten, zoals 'Wat voor weer is het?'

Automatisch afwisselend gekleurde achtergronden toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik rechtsonder op Verkennen Verkennen.
  3. Kies een optie onder Opmaak.

Opmerking: Je kunt alleen opmaak aan een spreadsheet toevoegen als je bewerkingsrechten voor het bestand hebt.

Automatisch diagrammen en analyses genereren

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Selecteer een celbereik om informatie voor specifieke gegevens te krijgen.
  3. Klik rechtsonder op Verkennen Verkennen.
  4. Wil je diagrammen en analyses bekijken voor gegevens die in een ander blad staan, klik dan rechtsboven op Bewerken en breng je wijzigingen aan.
  5. Plaats de muisaanwijzer op een diagram in het venster aan de rechterkant als je wilt weten welke gegevens voor het diagram worden gebruikt.

Een diagram, formule of draaitabel aan een spreadsheet toevoegen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.
  2. Klik rechtsonder op Verkennen Verkennen. Wil je diagrammen en analyses bekijken voor gegevens die in een ander blad staan, klik dan rechtsboven op Bewerken en breng je wijzigingen aan.
    • Voeg een diagram toe door dit naar de spreadsheet te slepen.
    • Voeg een formule toe door deze naar de spreadsheet te slepen.
    • Voeg een draaitabel toe door op Draaitabel invoegen Toevoegen te klikken.

Opmerking: Je kunt alleen een diagram, formule of draaitabel aan een spreadsheet toevoegen als je bewerkingsrechten voor het bestand hebt.

Ik zie geen suggesties

Als je het venster Verkennen opent en er geen suggesties worden weergegeven, controleer dan het volgende:

• De spreadsheet of het geselecteerde celbereik mag niet leeg zijn.
  • Het geselecteerde gegevensbereik moet getallen, herhaalde tekst of een ander type patroon bevatten. Bijvoorbeeld een reeks gegevens met 'Ja/Nee'-formulierreacties.