Spørg om dine data, og få foreslået indhold

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Vigtigt! Udforsk Udforsk i Google Docs, Sheets og Slides vil ikke længere være tilgængeligt efter den 30. januar 2024. Du kan bruge værktøjsfinderen i Docs, Sheets og Slides til hurtigt at gå til handlinger som f.eks. "betinget formatering" i Sheets, "uden sideinddeling" i Docs og "åbne skabeloner" i Slides. Du kan også indtaste "@" og vælge mellem en række elementer for at oprette indhold som f.eks.:

• Rullemenuer, emojis og personchips
  • Mødenotater og mailkladder i Docs
  • Finanschips i Sheets

Du kan stille spørgsmål om dataene i dit regneark. Baseret på dine data får du forslag til formatering, diagrammer og analyse.

Stil spørgsmål om dine data

Bemærk! Denne funktion er kun tilgængelig på engelsk.

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på Udforsk Explore nederst til højre.
  3. Hvis du vil stille spørgsmål om data, der er på et andet ark, skal du klikke på Rediger øverst til højre og foretage dine ændringer.
  4. Under "Svar" skal du indtaste dit spørgsmål i feltet og trykke på Enter.
  5. Du kan finde svar ved at klikke på spørgsmålet under tekstfeltet.
Se eksempler

Spørgsmål, du kan stille:

• "Hvilken person har flest point?"
    • Sørg for, at "person" og "point" er i dit regneark.
  • "Samlet salg i september 2017?"
    • Sørg for, at kolonnerne "salg" og "dato" findes i dit regneark.
  • "Hvad er summen af prisen pr. sælger?"
    • Sørg for, at "pris" og "sælger" er i dit regneark.

Spørgsmål, der ikke fungerer:

• Hjælpespørgsmål som f.eks. "Hvordan gør jeg denne celle fed?"
  • Spørgsmål til websøgning som f.eks. "Hvordan er vejret?"

Tilføj automatisk skiftende baggrundsfarver

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på Udforsk Explore nederst til højre.
  3. Under "Formatering" skal du vælge en indstilling.

Bemærk! Du kan kun føje formatering til et regneark, hvis du har tilladelse til at redigere filen.

Få automatisk diagrammer og analyser

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Hvis du vil have oplysninger om bestemte data, skal du vælge et celleområde.
  3. Klik på Udforsk Explore nederst til højre.
  4. Hvis du vil have diagrammer og analyser for data, der er på et andet ark, skal du klikke på Rediger øverst til højre og foretage dine ændringer.
  5. Hvis du vil se, hvilke data der bruges i et diagram, skal du pege på et diagram i panelet til højre.

Føj et diagram, en formel eller en pivottabel til dit regneark

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på Udforsk Explore nederst til højre. Hvis du vil have diagrammer og analyser for data, der er på et andet ark, skal du klikke på Rediger øverst til højre og foretage dine ændringer.
    • Hvis du vil tilføje et diagram, skal du trække det til dit regneark.
    • Hvis du vil tilføje en formel, skal du trække den til dit regneark.
    • Hvis du vil tilføje en pivottabel, skal du klikke på Indsæt pivottabel Tilføj.

Bemærk! Du kan kun føje et diagram, en formel eller en pivottabel til et regneark, hvis du har tilladelse til at redigere filen.

Kan ikke finde forslag

Hvis du åbner panelet Udforsk og ikke finder nogen forslag, skal du sørge for, at:

• Regnearket eller det valgte celleinterval ikke er tomt.
  • Du har valgt et datainterval, der indeholder tal, gentaget tekst eller en anden type mønster. For eksempel formaterer du et datainterval med formularsvarene "Ja"/"Nej".