Dataa koskevien kysymysten esittäminen ja sisältöehdotukset

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Tärkeää: Tutki Tutki ‐ominaisuus poistuu käytöstä Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa 30.1.2024. Docsin, Sheetsin ja Slidesin työkaluhaun avulla voit nopeasti käyttää esimerkiksi ehdollista muotoilua Sheetsissä ja sivutonta muotoa Docsissa sekä avata malleja Slidesissa. Voit myös lisätä @-merkin ja valita luotavan sisällön, joita ovat esimerkiksi

• avattavat valikot, emojit ja henkilöpalat
  • kokousmuistiinpanot ja sähköpostiluonnokset Docsissa
  • rahoituspalat Sheetsissä.

Voit esittää laskentataulukon dataa koskevia kysymyksiä. Saat dataasi perustuvia muotoilu‑, kaavio- ja analyysiehdotuksia.

Dataa koskevien kysymysten esittäminen

Huom. Tämä ominaisuus on saatavilla ainoastaan englanniksi.

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Explore.
  3. Jos haluat esittää eri taulukossa olevaa dataa koskevia kysymyksiä, valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa ja tee haluamasi muutokset.
  4. Kirjoita Vastaukset-kohdan alla olevaan kenttään kysymys ja paina Enter.
  5. Saat vastauksia klikkaamalla kysymystä tekstikentän alta.
Esimerkkejä

Kysymyksiä, joita voit esittää:

• "Which person has the top score?"
    • Varmista, että laskentataulukosta löytyvät "person" ja "score".
  • "Total sales in September 2017?"
    • Varmista, että laskentataulukosta löytyvät sarakkeet "sales" ja "date".
  • "What’s the sum of price by salesperson?"
    • Varmista, että laskentataulukosta löytyvät "price" ja "salesperson".

Kysymykset, joihin et saa vastausta:

• Kysymykset, joissa pyydät ohjeita, kuten "How do I bold this cell?"
  • Verkkohaun kysymykset, kuten "What’s the weather?"

Lisää vaihtelevia väritaustoja automaattisesti

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Explore.
  3. Valitse vaihtoehto Muotoilu-kohdasta.

Huom. Voit lisätä laskentataulukkoon muotoilun vain, jos sinulla on tiedoston muokkausoikeus.

Kaavioiden ja analyysien automaattinen vastaanottaminen

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Saat tietyn datan tiedot valitsemalla soluvälin.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Explore.
  4. Jos haluat eri taulukossa olevaa dataa koskevia kaavioita ja analyysejä, valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa ja tee haluamasi muutokset.
  5. Näet kaaviossa käytetyn datan osoittamalla kaaviota oikeanpuoleisessa paneelissa.

Kaavion, kaavan tai pivot-taulukon lisääminen laskentataulukkoon

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Explore. Jos haluat eri taulukossa olevaa dataa koskevia kaavioita ja analyysejä, valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa ja tee haluamasi muutokset.
    • Lisää kaavio vetämällä se laskentataulukkoon.
    • Lisää kaava vetämällä se laskentataulukkoon.
    • Lisää pivot-taulukko valitsemalla Lisää Pivot-taulukko Lisää.

Huom. Voit lisätä laskentataulukkoon kaavion, kaavan tai pivot-taulukon vain, jos sinulla on tiedoston muokkausoikeus.

Ehdotuksia ei löydy

Jos Tutki-paneelilla ei näy ehdotuksia, tarkista seuraavat:

• laskentataulukko tai valittu soluväli ei saa olla tyhjä
  • valitulla datavälillä on oltava numeroita, toistettua tekstiä tai muunlainen kuvio. Dataväli voi koostua esimerkiksi lomakkeen Kyllä- ja Ei-vastauksista.