Det går inte att redigera en fil

Om du inte kan redigera en fil kan några saker vara fel:

• Filens ägare har inte gett dig behörighet att visa filen.
  • Du är inloggad på ett annat Google-konto.
  • Någon annan med redigeringsåtkomst har tagit bort din redigeringsbehörighet.

Begär behörighet för att redigera filen

Begär åtkomst via Google

Du måste vara online för att begära åtkomst.

Om du har åtkomsten Skrivskyddat

1. Öppna filen.
  2. Klicka på Begär redigeringsåtkomst.
  3. Om du vill kan du lägga till en anteckning till ägaren av filen.
  4. Klicka på Skicka begäran.

Ägaren får en e-postavisering och kan öppna filen för att ge dig redigeringsåtkomst.

Om du har åtkomsten Kommentera eller Föreslå

1. Öppna filen.
  2. Längst upp till höger klickar du på Dela.
  3. Fyll i din e-postadress och klicka på Skicka begäran.

Ägaren får en e-postavisering och kan öppna filen för att ge dig redigeringsåtkomst.

Kontakta ägaren direkt

Om du behöver tillgång direkt kan du kontakta ägaren av filen och be dem att ge dig tillgång.

Logga in på ett Google-konto

I de flesta fall måste du logga in på ett Google-konto för att redigera en fil. Om du har fler än ett Google-konto kan du vara inloggad på fel konto.

Så här byter till till ett annat konto:

1. Öppna en länk till filen.
  2. I det övre högra hörnet klickar du på profilbilden för ditt konto.
  3. Klicka på Logga ut.
  4. Logga in med ett annat Google-konto och öppna länken till filen igen.

Om du fortfarande inte kan redigera filen ska du begära åtkomst till filen.

Om du fortfarande inte kan redigera en fil

Få mer hjälp

Om dessa alternativ inte hjälper läser du svaren i forumet för Google Drive.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.