Kan een bestand niet bewerken

Als je een bestand niet kunt bewerken, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• De eigenaar heeft je geen toestemming gegeven om het bestand weer te geven.
  • Je bent ingelogd op een ander Google-account.
  • Iemand anders met bewerkingsrechten heeft je toestemming voor bewerken verwijderd.

Toestemming vragen om het bestand te bewerken

Toegang vragen via Google

Je moet online zijn om toegang te vragen.

Als je alleen mag weergeven

1. Open het bestand.
  2. Klik op Bewerkingsrechten vragen.
  3. Voeg eventueel een opmerking toe voor de eigenaar van het bestand.
  4. Klik op Verzoek verzenden.

De eigenaar ontvangt een melding via e-mail en kan het bestand openen om je bewerkingsrechten te geven.

Als je alleen mag reageren of suggesties mag doen

1. Open het bestand.
  2. Klik rechtsboven op Delen.
  3. Voer je e-mailadres in en klik op Verzoek verzenden.

De eigenaar ontvangt een melding via e-mail en kan het bestand openen om je bewerkingsrechten te geven.

Rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar

Als je meteen toegang nodig hebt, kun je de eigenaar van het bestand rechtstreeks vragen je toegang te verlenen.

Inloggen op een Google-account

In de meeste gevallen moet je inloggen op een Google-account om een bestand te bewerken. Als je meer dan één Google-account hebt, ben je mogelijk ingelogd op het verkeerde account.

Overschakelen naar een ander account:

1. Open een link naar het bestand.
  2. Klik rechtsboven op de profielfoto van je account.
  3. Klik op Uitloggen.
  4. Log in met een ander Google-account en open de link naar het bestand opnieuw.

Als je het bestand nog steeds niet kunt bewerken, moet je bewerkingsrechten voor het bestand aanvragen.

Als je een bestand nog steeds niet kunt bewerken

Meer hulp

Is het probleem hiermee niet opgelost, kijk dan eens bij de antwoorden op het Google Drive-forum.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.