Kan ikke redigere en fil

Hvis du ikke kan redigere en fil, er der et par mulige årsager:

• Ejeren af filen har ikke givet dig tilladelse til at se filen.
  • Du er logget ind på en anden Google-konto.
  • En anden bruger med redigeringsadgang har fjernet din tilladelse til at redigere.

Anmod om tilladelse til at redigere filen

Anmod om adgang via Google

Du skal være online for at anmode om adgang.

Hvis du har "Kun visning"

1. Åbn filen.
  2. Klik på Anmod om redigeringsadgang.
  3. Hvis du vil, kan du skrive en bemærkning til ejeren af filen.
  4. Klik på Send anmodning.

Ejeren får en mailnotifikation og kan åbne filen for at give dig redigeringsadgang.

Hvis du har "Kun kommentering" eller "Kun forslag"

1. Åbn filen.
  2. Klik på Del øverst til højre.
  3. Skriv din mailadresse, og klik på Send anmodning.

Ejeren får en mailnotifikation og kan åbne filen for at give dig redigeringsadgang.

Kontakt ejeren direkte

Hvis du har brug for adgang med det samme, kan du kontakte ejeren af filen og bede vedkommende om at give dig adgang.

Log ind på en Google-konto.

I de fleste tilfælde skal du logge ind på en Google-konto for at redigere en fil. Hvis du har mere end én Google-konto, er du muligvis logget ind på den forkerte konto.

Sådan skifter du til en anden konto:

1. Åbn et link til filen.
  2. Klik på kontoens profilbillede øverst til højre.
  3. Klik på Log ud.
  4. Log ind med en anden Google-konto, og åbn linket til filen igen.

Hvis du stadig ikke kan redigere filen, bør du anmode om adgang til filen.

Hvis du stadig ikke kan redigere en fil

Få yderligere hjælp

Hvis disse muligheder ikke hjalp, kan du se nogle svar i Google Drev-forummet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.