SEARCHB

Returnerar positionen vid vilken en sträng först hittas i text där varje dubbeltecken räknas som två.

Exempelanvändning

SEARCHB("新", "农历新年", 2)

Syntax

SEARCHB(search_for, text_to_search, [starting_at])

• search_for – Strängen som söks i text_to_search.
  • text_to_search – Texten i vilken att söka efter den första förekomsten av search_for.
  • starting_at - [VALFRITT - 1 är standard] – Den teckenposition inom text_to_search där sökningen ska starta.

Kommentar

• Om search_for inte hittas returneras felvärdet #VALUE!
  • Kontrollera att search_for och text_to_search inte anges i omvänd ordning. Annars returneras sannolikt felvärdet #VALUE! Argumenten anges i en annan ordning än övriga textfunktioner som SPLIT och SUBSTITUTE.
  • Du bör använda en funktion som IFERROR för att söka efter resultat när det inte finns några matchningar för sökningen.
  • Du kan använda jokertecken: frågetecken (?) och asterisk (*) i search_for. Ett frågetecken matchar ett valfritt tecken; en asterisk matchar en valfri följd av tecken. Om du vill hitta ett verkligt frågetecken eller en asterisk skriver du ett tildetecken (~) före tecknet eller läser med om FINDB.
  • Använd SEARCH för standardteckenuppsättningar och SEARCHB för teckenuppsättningar med dubbel byte som japanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell) och koreanska.

Se även

SÖK: Returnerar positionen där en sträng först hittades i texten, ignorerar skiftläge.

ERSÄTT: Ersätter en del av en textsträng med en annan textsträng.

REGEXREPLACE: Ersätter en del av en textsträng med en annan textsträng med reguljära uttryck.

REGEXMATCH: Om ett textstycke motsvarar ett reguljärt uttryck.

BYT.UT: Ersätter befintlig text med ny text i en sträng.

SPLIT: Delar text runt ett angivet tecken eller en angiven sträng och placerar varje fragment in i en separat cell på raden.

HITTA: Returnerar positionen där en sträng först hittades i texten, skiftlägeskänslig.

HITTAB: Returnerar positionen vid vilken en sträng först hittas i text där varje dubbeltecken räknas som två.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.