KÄY.LÄPIB

Palauttaa tekstin kohdan, josta merkkijono löytyy ensimmäisen kerran, kun jokainen kaksoismerkki lasketaan lukuna 2.

Esimerkkikäyttö

KÄY.LÄPIB("新", "农历新年", 2)

Syntaksi

KÄY.LÄPIB(hae, haettava_teksti, [aloituskohta])

• hae – merkkijono, jota etsitään haettava_teksti-merkkijonosta.
  • haettava_teksti – teksti, josta hae-argumentin ensimmäistä esiintymää haetaan.
  • aloituskohta[ VALINNAINEN – 1 oletus ] – haettava_teksti-kohteen merkkipaikka, josta haku aloitetaan.

Huomioitavaa

• Jos hae-argumenttia ei löydy, virhearvo #VALUE! palautetaan.
  • Älä lisää hae- ja haettava_teksti-argumentteja käänteisessä järjestyksessä, koska silloin virhearvo #VALUE! on todennäköinen. Argumentit annetaan eri järjestyksessä kuin muissa tekstifunktioissa, kuten SPLIT ja VAIHDA.
  • Kannattaa käyttää esimerkiksi JOSVIRHE-funktiota tunnistamaan tilanteet, joissa haulla ei ole löytynyt vastaavuuksia.
  • Voit käyttää jokerimerkkejä kysysmysmerkki (?) ja tähti (*) hae-argumentissa. Kysymysmerkki vastaa mitä tahansa yhtä merkkiä. Tähti vastaa mitä tahansa merkkijonoa. Jos haluat etsiä todellista kysymysmerkkiä tai tähteä, lisää aaltoviiva (~) ennen kyseistä merkkiä tai katso ETSIB.
  • Käytä standardimerkistöjen yhteydessä KÄY.LÄPI-argumenttia ja kaksitavuisten merkistöjen, kuten japanin, kiinan (yksinkertaistettu tai perinteinen) ja korean, yhteydessä KÄY.LÄPIB-argumenttia.

Katso myös

KÄY.LÄPI: Palauttaa sijainnin, jossa merkkijono esiintyy tekstissä ensimmäisenä. Kirjainkoolla ei ole merkitystä.

KORVAA: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla.

REGEXREPLACE: Korvaa tekstimerkkijonon osan toisella tekstimerkkijonolla käyttämällä säännöllisiä lausekkeita.

REGEXMATCH: Ilmaisee, vastaako tekstikatkelma säännöllistä lauseketta.

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

ETSI: Palauttaa sijainnin, jossa merkkijono esiintyy tekstissä ensimmäisenä. Kirjainkoolla on merkitystä.

ETSIB: Palauttaa tekstin kohdan, josta merkkijono löytyy ensimmäisen kerran, kun jokainen kaksoismerkki lasketaan lukuna 2.