DBMAX

Retourneert de maximumwaarde die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

Gebruiksvoorbeeld

DBMAX(A2:F20;G2;A22:D23)

DBMAX(A2:F20;"prijs";{"Ticker";"Google"})

Syntaxis

DBMAX(database; veld; criteria)

• database: de matrix of het bereik met de gegevens die worden gebruikt, ingedeeld zodat de eerste rij de labels voor de waarden in elke kolom bevat.

• veld: geeft aan welke kolom in database de waarden bevat die moeten worden geëxtraheerd en verwerkt.

• veld kan een tekstlabel zijn die overeenkomt met een kolomkop in de eerste rij van database of een numerieke index waarmee de gewenste kolom wordt aangeduid, waarbij de eerste kolom de waarde 1 heeft.
  • criteria: een matrix of bereik met nul of meer criteria waarop je de waarden in database wilt filteren voordat ze worden verwerkt.

Opmerkingen

• In het Help-artikel Databasefuncties vind je meer gedetailleerde informatie over databasefuncties en het formuleren van query's op basis van criteria.

Zie ook

MAX: Retourneert de maximumwaarde in een numerieke gegevensset.

DBVARP: Retourneert de variantie van een hele populatie die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBVAR: Retourneert de variantie van een populatiesteekproef die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBSOM: Retourneert de som van waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBSTDEVP: Retourneert de standaarddeviatie van een hele populatie die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBSTDEV: Retourneert de standaarddeviatie van een populatiesteekproef die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBPRODUCT: Retourneert het product van waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBMIN: Retourneert de minimum waarde die is geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBLEZEN: Retourneert één waarde uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBAANTALC: Telt waarden, inclusief tekst, die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBAANTAL: Telt numerieke waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBGEMIDDELDE: Retourneert het gemiddelde van een set waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.