VIND.ALLES (FIND)

Retourneert de positie waarop een tekenreeks voor het eerst gevonden wordt in de tekst, hoofdlettergevoelig.

Gebruiksvoorbeeld

VIND.ALLES("n";A2)

VIND.ALLES("hout";"Hoeveel hout kapt de houthakker";14)

Syntaxis

VIND.ALLES(zoeken_naar; zoektekst; [vanaf])

• zoeken_naar: de tekenreeks waarnaar wordt gezocht in zoektekst.

• zoektekst: de tekst waarin wordt gezocht naar de eerste instantie van zoeken_naar.

• vanaf [OPTIONEEL - standaardwaarde is 1]: het teken in zoektekst waar het zoeken begint.

Opmerkingen

• VIND.ALLES is hoofdlettergevoelig en dus is het juiste gebruik van hoofdletters en kleine letters belangrijk. Zo komt 'abc' bijvoorbeeld niet overeen met 'ABC'. Wil je geen rekening houden met hoofdletters en kleine letters, gebruik dan de functie VIND.SPEC.
  • Let op dat je zoeken_naar en zoektekst niet in omgekeerde volgorde opgeeft. Anders wordt mogelijk de fout #VALUE! geretourneerd. De argumenten worden hier in een andere volgorde opgegeven dan bij andere tekstfuncties (zoals SPLIT en SUBSTITUEREN).
  • Wanneer de zoekopdracht geen resultaten oplevert, raden we je aan een functie als ALS.FOUT te gebruiken om eventuele oorzaken op te sporen.
  • Als het patroon dat je zoekt niet wordt gevonden, wordt #VALUE! geretourneerd.

Zie ook

SUBSTITUEREN: Vervangt de bestaande tekst door nieuwe tekst in een tekenreeks.

SPLIT: Splitst tekst rond een opgegeven teken of tekenreeks en plaatst elk fragment in een afzonderlijke cel in de rij.

VIND.SPEC: Retourneert de positie waarop een tekenreeks voor het eerst gevonden wordt in de tekst, niet hoofdlettergevoelig.

ALS.FOUT: Retourneert het eerste argument als het geen foutwaarde is, het tweede argument, indien aanwezig, of een lege cel als het tweede argument afwezig is.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.