ETSI-funktio (FIND)

Palauttaa sijainnin, jossa merkkijono esiintyy tekstissä ensimmäisenä. Kirjainkoolla on merkitystä.

Esimerkkikäyttö

ETSI("n";A2)

ETSI("vesihiisi";"Vesihiisi sihisi hississä";14)

Syntaksi

ETSI(hae; haettava_teksti; [aloituskohta])

• hae – Merkkijono, jota etsitään haettava_teksti-merkkijonosta.

• haettava_teksti – Teksti, josta hae-argumentin ensimmäistä esiintymää haetaan.

• aloituskohta[VALINNAINEN – 1 oletuksena] – Merkki haettava_teksti-argumentissa, josta haku aloitetaan.

Huomioitavaa

• ETSI-funktiossa on kirjainkoon erottelu, eli isoilla ja pienillä kirjaimilla on merkitystä. Esimerkiksi "abc" ei vastaa muotoa "ABC". Jos haluat jättää kirjainkoon huomiotta, käytä KÄY.LÄPI-funktiota.
  • Varmista, ettet lisää hae- ja haettava_teksti-argumentteja käänteisessä järjestyksessä, tai on todennäköistä, että palautetaan #VALUE!-virhe. Argumentit annetaan eri järjestyksessä kuin muissa tekstifunktioissa, kuten SPLIT ja VAIHDA.
  • Kannattaa käyttää esimerkiksi JOSVIRHE-funktiota tunnistamaan tilanteet, joissa haulla ei ole löytynyt vastaavuuksia.
  • Jos hakemaasi mallia ei löydy, palautetaan #VALUE!-virhe.

Katso myös

VAIHDA: Korvaa merkkijonon aiemman tekstin uudella tekstillä.

SPLIT: Jakaa tekstin tietyn merkin tai merkkijonon kohdalta ja sijoittaa jokaisen osan erilliseen sarakkeeseen rivillä.

KÄY.LÄPI: Palauttaa sijainnin, jossa merkkijono esiintyy tekstissä ensimmäisenä. Kirjainkoolla ei ole merkitystä.

JOSVIRHE: Palauttaa ensimmäisen argumentin, jos se ei ole virhearvo. Muussa tapauksessa toiminto palauttaa toisen argumentin (jos saatavilla) tai tyhjän arvon, jos toista argumenttia ei ole.

Esimerkkejä