Funksjonen HVIS (IF)

Returnerer én verdi hvis et logisk uttrykk er «TRUE» og en annen hvis det er «FALSE».

Eksempler på bruk

HVIS(A2 = "foo","A2 er foo")

HVIS(A2;"A2 var sann";"A2 var usann")

HVIS(SANN;4;5)

Syntaks

HVIS(logisk_uttrykk; verdi_hvis_sann; verdi_hvis_usann)

• logisk_uttrykk – et uttrykk eller en referanse til en celle som inneholder et uttrykk som representerer en logisk verdi, det vil si SANN eller USANN.

• verdi_hvis_sann – verdien som funksjonen returnerer hvis logisk_uttrykk er SANN.

• verdi_hvis_usann[VALGFRITT – tom som standard] – verdien som funksjonen returnerer hvis logisk_uttrykk er USANN.

Merknader

• Forsikre deg om at verdi_hvis_sann og verdi_hvis_usann oppgis til funksjonen i riktig rekkefølge – dette er den desidert vanligste kilden til problemer med HVIS.

Se også

• HVISFEIL: Returnerer det første argumentet hvis det ikke er en feilverdi. Ellers returneres det andre argumentet, hvis det finnes, eller et tomt argument hvis det andre argumentet ikke finnes.
  • IFS: Evaluerer flere vilkår og returnerer en verdi som samsvarer med det første vilkåret som er oppfylt og dermed har verdien «SANN».

Eksempler

Angir en logisk test som skal utføres.

Lag en kopi

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.