IF-funktio

Palauttaa yhden arvon, jos looginen lauseke on TOSI ja toisen arvon, jos lauseke on EPÄTOSI.

Esimerkkikäyttö

IF(A2 = "foo","A2 on foo")

IF(A2,"A2 oli tosi","A2 oli epätosi")

IF(TRUE,4,5)

Syntaksi

IF(looginen_lauseke, arvo_jos_tosi, arvo_jos_epätosi)

• looginen_lauseke – Lauseke tai viittaus soluun, joka sisältää jotakin loogista arvoa, esim. TRUE tai FALSE, edustavan lausekkeen.

• arvo_jos_tosi -– Arvo, jonka funktio palauttaa, jos looginen_lauseke on TRUE.

• arvo_jos_epätosi[ VALINNAINEN – oletuksena tyhjä ] – Arvo, jonka funktio palauttaa, jos looginen_lauseke on FALSE.

Huomioitavaa

• Varmista, että arvo_jos_tosi ja arvo_jos_epätosi määritetään funktioon oikeassa järjestyksessä. Tämä aiheuttaa eniten ongelmia IF-argumentin käytössä.

Katso myös

• IFERROR: Palauttaa ensimmäisen argumentin, jos se ei ole virhearvo. Muussa tapauksessa toiminto palauttaa toisen argumentin (jos saatavilla) tai tyhjän arvon, jos toista argumenttia ei ole.
  • IFS: Arvioi useita ehtoja ja palauttaa arvon, joka vastaa ensimmäistä todellista ehtoa.

Esimerkkejä

Määrittää suoritettavan logiikkatestin.

Luo kopio

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.