Funktione HVIS

Returnerer én værdi, hvis et logisk udtryk er "TRUE", og returnerer en anden værdi, hvis det er "FALSE".

Eksempel på brug

HVIS(A2 = "foo","A2 er foo")

HVIS(A2,"A2 var sand","A2 var falsk")

HVIS(TRUE,4,5)

Syntaks

HVIS(logisk_udtryk, værdi_hvis_sand, værdi_hvis_falsk)

• logisk_udtryk – et udtryk eller en reference til en celle, der indeholder et udtryk, der repræsenterer en logisk værdi, dvs. SAND eller FALSK.

• værdi_hvis_sand – den værdi, som funktionen returnerer, hvis logisk_udtryk er SAND.

• værdi_hvis_falsk[ VALGFRIT – tom som standard ] – Den værdi, som funktionen returnerer, hvis logisk_udtryk er FALSK.

Noter

• Sørg for, at værdi_hvis_sand og værdi_hvis_falsk anvendes til funktionen i den rigtige rækkefølge – dette er den mest almindelige årsag til problemer med HVIS.

Se også

• HVIS.FEJL: Returnerer det første argument, hvis det ikke er en fejlværdi. Ellers returneres det andet argument, hvis det er angivet, eller der returneres en tom værdi, hvis det andet argument ikke er angivet.
  • IFS: Evaluerer flere betingelser og returnerer en værdi, der svarer til den første sande betingelse.

Eksempler

Angiver en logisk test, der skal udføres.

Lav en kopi

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.