SCHATK.PRIJS

Berekent de prijs van Amerikaans schatkistpapier op basis van een discontovoet.

Gebruiksvoorbeeld

SCHATK.PRIJS(DATUM(2010;1;2); DATUM(2010;12;31); ,0125)

SCHATK.PRIJS(A2;B2;C2)

Syntaxis

SCHATK.PRIJS(aankoopdatum; vervaldatum; disconto)

• aankoopdatum: de aankoopdatum van een waardepapier is de datum na de uitgifte waarop het waardepapier eigendom wordt van de koper.

• vervaldatum: de vervaldatum of de einddatum van het waardepapier, wanneer het kan worden ingewisseld tegen de nominale waarde.

• disconto: de discontovoet van het schatkistpapier op het moment van de aankoop.

Opmerkingen

• aankoopdatum en vervaldatum moeten worden ingevoerd met DATUM, TO_DATE of een andere datumfunctie en niet door datums als tekst in te voeren.

• SCHATK.PRIJS is gelijk aan het toepassen van PRIJS.DISCONTO waarbij de weggelaten parameters worden ingevuld volgens conventies voor Amerikaans schatkistpapier.

• vervaldatum moet één jaar of korter zijn, gerekend vanaf de aankoopdatum.

• disconto is een percentage en moet worden ingevoerd als een positief getal van nul tot één.

Zie ook

SCHATK.REND: Berekent het rendement van Amerikaans schatkistpapier op basis van prijs.

PRIJS.DISCONTO: Berekent de prijs van een (niet-rentedragend) waardepapier op discontobasis, op basis van een verwacht rendement.

PRIJS.NOM: Berekent de prijs van een waardepapier waarover periodiek rente wordt betaald, bijvoorbeeld Amerikaanse staatsobligaties, op basis van een verwacht rendement.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.