Bruk tillegg, Apps Script, AppSheet og Looker Studio

Vil du få mer ut av Google Dokumenter for jobben eller skolen? Registrer deg for en kostnadsfri prøveperiode med Google Workspace.

Viktig: Det kan hende at enkelte tillegg ikke fungerer skikkelig uten at nettleseren støtter informasjonskapsler fra tredjeparter. Finn ut hvordan du tillater informasjonskapsler fra tredjeparter midlertidig.

Installer og bruk tillegg (bare på engelsk)

Du kan bruke tillegg for å gjøre mer med Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer. Gå til tilleggsbutikkene for Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer for å finne ut hva som er tilgjengelig.

Viktig: Tilleggene for Google Dokumenter-appene er i ferd med å bli flyttet fra Chrome Web Store til Google Workspace Marketplace. Merk deg følgende:

• Tillegg som ikke er flyttet til Google Workspace Marketplace, kan ikke installeres
  • Hvis du allerede har installert et tillegg som ikke er flyttet til Google Workspace Marketplace, kan du fortsatt bruke det.
  • Hvis du samarbeider med andre om et dokument, og du slår på et tillegg som ikke er flyttet til Google Workspace Marketplace, kan det bare brukes av personer som allerede hadde det installert.
  • Det kan hende enkelte tidligere installerte tillegg må installeres på nytt for Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer. Finn ut hvordan du installerer tillegg.
  • Hvis du er utvikler, kan du finne ut hvordan du overfører tilleggene dine til Google Workspace Marketplace.
Installer tillegg

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner

1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på Utvidelser og så Tillegg og så Finn tillegg.
  3. Hold markøren over et tillegg for å se en kort beskrivelse av det. Klikk på tillegget for å se en fullstendig beskrivelse.
  4. For å installere tillegget, klikk på Installer og så Fortsett.
  5. For de fleste tillegg vises en melding der du blir bedt om å gi tilgang til data som tillegget trenger for å fungere. Les gjennom meldingen og klikk på Tillat.
  6. Klikk på Ferdig når tillegget er installert.

Tips: Hvis «Tillegg» ikke vises, er du trolig i Microsoft Office-redigeringsmodus. For å bruke et tillegg må du konvertere filen til Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner. Finn ut mer om Microsoft Office-redigering og hvordan du konverterer Microsoft Office-filer.

Google Skjemaer

1. Åpne et skjema på datamaskinen din.
  2. Klikk på Mer Mer oppe til høyre.
  3. Klikk på Tillegg.
  4. Klikk på tillegget for å se en fullstendig beskrivelse.
  5. For å installere tillegget, klikk på Installer og så Fortsett.
  6. For de fleste tillegg vises en melding der du blir bedt om å gi tilgang til data som tillegget trenger for å fungere. Les gjennom meldingen og klikk på Tillat.
  7. Klikk på Ferdig når tillegget er installert.

Tips: Du kan se alle tillegg som er installert, ved å klikke på Tillegg Skjemaer-tillegg øverst.

Slå tillegg av og på

Du kan slå tillegg av og på når som helst. Hvis du vil fjerne et tillegg fra alle filene dine, må du avinstallere det.

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner

1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på Utvidelser og så Tillegg og så Administrer tillegg.
  3. For å slå tillegget av eller på, gå til tillegget og klikk på Alternativer Mer og så Bruk i dette dokumentet.

Google Skjemaer

1. Åpne et skjema.
  2. Klikk på Mer Mer oppe til høyre.
  3. Klikk på Tillegg.
  4. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger og så Administrer apper.

5. For å slå tillegget av eller på, gå til tillegget og klikk på Alternativer Mer og så Bruk i dette dokumentet.

Avinstaller et tillegg

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner

1. Åpne et dokument, et regneark eller en presentasjon på en datamaskin.
  2. Klikk på Utvidelser og så Tillegg og så Administrer tillegg.
  3. Ved siden av tillegget klikker du på Alternativer Mer og så Avinstaller.

Du kan rapportere problemer med et tillegg ved å klikke på Rapportér et problem.

Google Skjemaer

1. Åpne et skjema.
  2. Klikk på Mer Mer oppe til høyre.
  3. Klikk på Tillegg.
  4. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger  og så Administrer apper.
  5. Ved siden av tillegget klikker du på Alternativer Mer og så Avinstaller.

Bruk Google Apps-skript med Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer

Med Google Apps-skript kan du legge til egendefinerte menyer, dialogbokser og sidefelt i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Skjemaer. Gå til Google Apps Script for å komme i gang.

Lag nettprogrammer og mobilapper med AppSheet

Du kan bruke AppSheet til å lage mobilapper og nettprogrammer fra datakilder som Google Regneark, Excel, Cloud SQL og Salesforce. AppSheet er en kodefri utviklingsplattform, så du trenger ikke å ha erfaring med koding for å bruke den. Finn ut mer om hvordan du bruker AppSheet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.