Add-ons en Apps Script gebruiken

Wil je meer uit Google Documenten halen voor werk of school? Meld je kosteloos aan voor een proefperiode voor Google Workspace.

Add-ons installeren en gebruiken (alleen in het Engels)

Als je meer wilt doen met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren, kun je add-ons gebruiken. Ga naar de add-on-store voor Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren om het aanbod te bekijken.

Belangrijk: Add-ons voor Google-editors worden verplaatst van de Chrome Web Store naar de Google Workspace Marketplace. Houd rekening met het volgende:

• Als een add-on niet naar de Google Workspace Marketplace is verplaatst, kun je deze niet installeren.
  • Een eerder geïnstalleerde add-on die niet naar de Google Workspace Marketplace is verplaatst, kun je gewoon blijven gebruiken. Als je de add-on verwijdert, kun je deze niet opnieuw installeren via de Google Workspace Marketplace.
  • Als je samen met anderen aan een document werkt en een add-on aanzet die niet naar de Google Workspace Marketplace is verplaatst, kan de add-on alleen worden gebruikt door mensen die de add-on eerder hebben geïnstalleerd.
  • Sommige eerder geïnstalleerde add-ons moeten mogelijk opnieuw worden geïnstalleerd in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Lees meer informatie over hoe je een add-on installeert.
  • Als je een ontwikkelaar bent, kun je hier lezen hoe je add-ons naar de Google Workspace Marketplace migreert.
Een add-on installeren

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Uitbreidingen en dan Add-ons en dan Add-ons toevoegen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een add-on om een korte beschrijving te zien. Klik op de add-on om de volledige beschrijving te bekijken.
  4. Klik op Installeren en dan Doorgaan om de add-on te installeren.
  5. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.
  6. Klik na de installatie van de add-on op Klaar.

Tip: Als je de optie Add-ons niet ziet, bevind je je waarschijnlijk in de Microsoft Office Editor. Converteer het bestand naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties als je een add-on wilt gebruiken. Lees meer informatie over de Microsoft Office Editor en over hoe je Microsoft Office-bestanden converteert.

Google Formulieren

1. Open een formulier op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik op de add-on om de volledige beschrijving te bekijken.
  5. Klik op Installeren en dan Doorgaan om de add-on te installeren.
  6. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.
  7. Klik na de installatie van de add-on op Klaar.

Tip: Klik bovenaan op Add-ons Add-on voor Formulieren om al je geïnstalleerde add-ons te bekijken.

Add-ons aan- en uitzetten

Je kunt add-ons op elk gewenst moment aan- of uitzetten. Wil je een add-on uit al je bestanden verwijderen, maak dan de installatie van de add-on ongedaan.

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Uitbreidingen en dan Add-ons en dan Add-ons beheren.
  3. Klik naast de add-on op Opties  en dan Gebruiken in dit document om de add-on aan of uit te zetten.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik rechtsboven op Instellingen  en danApps beheren.

5. Klik naast de add-on op Opties  en dan Gebruiken in dit document om de add-on aan of uit te zetten.

Add-ons verwijderen

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Uitbreidingen en dan Add-ons en dan Add-ons beheren.
  3. Klik naast de add-on op Opties  en dan Verwijderen.

Wil je een probleem met een add-on aan ons doorgeven, klik dan op Een probleem melden.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik rechtsboven op Instellingen  en danApps beheren.
  5. Klik naast de add-on op Opties  en dan Verwijderen.

Apps Script gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren

Met Google Apps Script kun je aangepaste menu's, dialoogvensters en zijbalken toevoegen aan Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Ga naar de website van Google Apps Script om aan de slag te gaan.

Web-apps en mobiele apps maken met AppSheet

Met AppSheet kun je mobiele apps en web-apps bouwen op basis van gegevensbronnen zoals Google Spreadsheets, Excel, Cloud SQL en Salesforce. AppSheet is een platform voor ontwikkeling zonder code. Je hebt dus geen programmeerervaring nodig. Lees meer informatie over het gebruik van AppSheet.