Radera och återställa filer på Google Drive

Obs! Om du tar bort, återställer eller permanent raderar många filer eller mappar samtidigt, kan det ta tid för dig att se ändringarna.

Flytta en fil till papperskorgen

Om du vill ta bort en fil från din enhet placerar du den i papperskorgen. Filen finns kvar där tills du tömmer papperskorgen. Följande händer när du placerar en fil i papperskorgen:

På webben
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på en fil.
  3. Klicka på Ta bort Ta bort.
Säkerhetskopiering och synkronisering för Mac och Windows

När du synkroniserar filer:

• Mellan Google Drive och datorn raderas alla filer som du raderar på ett ställe överallt.
  • Från mappar på datorna kan du välja hur filer raderas.

Om du vill ändra hur filer raderas med Säkerhetskopiering och synkronisering läser du om att ändra inställningarna.

Flytta filer till papperskorgen

1. Leta upp den fil du vill radera på datorn.
  2. Dra filen till papperskorgen på datorn.
  3. Filen kommer att raderas överallt. Det kan ta lite tid innan filen har raderats överallt.

Drive Direktsynk

Om du vill använda Drive Direktsynk måste du logga in på Google-kontot via jobbet eller skolan och du får inte vara inloggad på ett Google-konto.Klicka här för att logga in på ditt Google-konto.

Tömma papperskorgen

Du kan permanent radera en enskild fil eller tömma hela papperskorgen.

På webben

Töm hela papperskorgen

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Papperskorgen till vänster.
  3. Kontrollera att det inte finns några filer som du vill behålla.
  4. Klicka på på Töm papperskorgen högst upp.

Ta bort en enskild fil permanent

1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Papperskorgen till vänster.
  3. Klicka på en fil.
  4. Klicka på Ta bort permanent Ta bort högst upp.
Säkerhetskopiering och synkronisering för Mac och Windows

När du använder Säkerhetskopiering och synkronisering för att synkronisera filer mellan Google Drive och din dator kan du välja om filer som du raderar på ett ställe kommer att raderas överallt.

Tömma papperskorgen

Om du vill ta bort filerna permanent tömmer du papperskorgen på datorn.

Drive Direktsynk

Om du vill använda Drive Direktsynk måste du logga in på Google-kontot via jobbet eller skolan och du får inte vara inloggad på ett Google-konto.Klicka här för att logga in på ditt Google-konto.

Återställa en fil från papperskorgen

Om det finns en fil i papperskorgen som du vill behålla återställer du den till Min enhet. Om du inte äger filen men vill använda den:

• Gör en kopia av filen.
  • Kontakta ägaren och be honom/henne att återställa den.
På webben
  1. Besök drive.google.com på datorn.
  2. Klicka på Papperskorgen till vänster.
  3. Klicka på filen som du vill återställa.
  4. Klicka på Återställ Återställ högst upp.
Säkerhetskopiering och synkronisering för Mac och Windows
  1. Öppna papperskorgen.
  2. Dra en fil från papperskorgen till skrivbordet eller en annan mapp.

Om du vill synkronisera filen med Drive placerar du den i en mapp som du har valt att synkronisera med Drive. Läs mer om vilka mappar på din dator som synkroniseras med Google Drive .

Drive Direktsynk

Om du vill använda Drive Direktsynk måste du logga in på Google-kontot via jobbet eller skolan och du får inte vara inloggad på ett Google-konto.Klicka här för att logga in på ditt Google-konto.

Kontakta ägaren och be henne/honom återställa en fil du inte äger.

Tips! Om du har viktig information i en fil kan du göra en kopia av den. Öppna filen och klicka på Arkiv följt av Kopiera.

Om du inte kan återställa din borttagna fil

Om du tar bort en fil och behöver få tillbaka den kontaktar du en Drive-specialist. Ring eller chatta med oss om du behöver hjälp med att hitta filen.

Kontakta en Drive-specialist

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive i en webbläsare som Chrome.
  2. Klicka på Kontakta oss längst upp till höger.
  3. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Om du vill kontakta oss loggar du in på ditt Google-konto.

Support för Drive är inte tillgängligt på alla språk. Om du talar engelska kan du ändra språk och kontakta en Drive-specialist.

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive på datorn.
  2. Längst ned på sidan klickar du på ditt språk.
  3. Välj engelska.
  4. Klicka på Kontakta oss längst upp till höger.
  5. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Obs! När du är klar kan du byta tillbaka språk.