Bestanden verwijderen en herstellen in Google Drive

Verplaats Google Drive-bestanden naar de prullenbak om ze te verwijderen. Bestanden in de prullenbak worden na 30 dagen automatisch verwijderd. Je kunt bestanden uit de prullenbak herstellen zolang de periode van 30 dagen nog niet is verstreken.Je kunt bestanden ook definitief verwijderen om de prullenbak leeg te maken. Als je meerdere bestanden of mappen tegelijk verwijdert, herstelt of definitief verwijdert, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Een bestand naar de prullenbak verplaatsen

Als je een bestand uit je Drive wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft 30 dagen in je prullenbak staan. Daarna wordt het automatisch verwijderd. Let op het volgende als je een bestand in de prullenbak plaatst:

Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik op een bestand.
  3. Klik op Verwijderen Verwijderen.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows

Houd rekening met het volgende als je bestanden synchroniseert:

• Tussen Google Drive en je computer: bestanden die je uit één locatie verwijdert, worden uit alle locaties verwijderd.
  • Uit mappen op je computer: je kunt kiezen hoe bestanden worden verwijderd.

Je kunt zelf instellen hoe bestanden worden verwijderd met 'Back-up en synchronisatie'. Meer informatie over hoe je de instellingen wijzigt

Bestanden naar de prullenbak verplaatsen

1. Zoek op je computer het bestand dat je wilt verwijderen.
  2. Sleep het bestand naar de prullenbak op je computer.
  3. Het bestand wordt uit alle locaties verwijderd. Het kan even duren voordat het bestand overal is verwijderd.

Drive File Stream

Als je Drive File Stream wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd op het Google-account van je werk of school. Je bent momenteel niet ingelogd op een Google-account. Klik hier om in te loggen op je Google-account.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een afzonderlijk bestand definitief verwijderen of de hele prullenbak leegmaken.

• Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het bestand hebt gedeeld de toegang kwijt.
  • Als je wilt dat anderen het bestand kunnen blijven bekijken, kun je het eigendom overdragen aan iemand anders.

Op internet

De hele prullenbak leegmaken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Controleer of er geen bestanden in de prullenbak zitten die je nog wilt bewaren.
  4. Klik rechtsboven op Prullenbak leegmaken

Tip: Als je 'Prullenbak leegmaken' niet ziet, klik je bovenaan naast 'Prullenbak' op de pijl-omlaag Omlaag en dan Prullenbak leegmaken

Een individueel bestand definitief verwijderen

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Klik op een bestand.
  4. Klik bovenaan op Definitief verwijderen Verwijderen.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows

Als je 'Back-up en synchronisatie' gebruikt om bestanden te synchroniseren tussen Google Drive en je computer, kun je kiezen of bestanden die je op de ene locatie verwijdert ook op alle andere locaties worden verwijderd.

De prullenbak leegmaken

Je kunt bestanden definitief verwijderen door de prullenbak op je computer leeg te maken.

Drive File Stream

Als je Drive File Stream wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd op het Google-account van je werk of school. Je bent momenteel niet ingelogd op een Google-account. Klik hier om in te loggen op je Google-account.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als er een bestand in de prullenbak zit dat je wilt houden, kun je het terugzetten in Mijn Drive. Ben je niet de eigenaar van het bestand, dan kun je dit als volgt oplossen:

• Maak een kopie van het bestand.
  • Vraag de eigenaar om het terug te zetten.
Op internet
  1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Prullenbak.
  3. Klik op het bestand dat je wilt herstellen.
  4. Klik bovenaan op Herstellen Restore from trash.
    • Tip: Je kunt in de prullenbak geplaatste bestanden sorteren op Datum weggegooid, zodat je de bestanden kunt vinden die het kortst of juist het langst geleden in de prullenbak zijn geplaatst.
'Back-up en synchronisatie' voor Mac en Windows
  1. Open de prullenbak op je computer.
  2. Sleep het bestand van de prullenbak naar het bureaublad of een andere map.

Als je het bestand wilt synchroniseren met je Drive, moet je het in een map plaatsen die je hebt geselecteerd om te worden gesynchroniseerd met Google Drive. Meer informatie over welke mappen op je computer worden gesynchroniseerd met Google Drive

Drive File Stream

Als je Drive File Stream wilt gebruiken, moet je zijn ingelogd op het Google-account van je werk of school. Je bent momenteel niet ingelogd op een Google-account. Klik hier om in te loggen op je Google-account.

Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten.

Tip: Als een bestand belangrijke informatie bevat, kun je er een kopie van maken. Open het bestand en klik op Bestand en dan Kopie maken.

Als je het verwijderde bestand niet kunt herstellen

Als je een verwijderd bestand later toch weer nodig hebt, kun je contact opnemen met een Drive-specialist. Je kunt ons telefonisch of via de chat om hulp vragen.

Verwijderde bestanden herstellen

Als je onlangs een bestand hebt verwijderd in Google Drive of de Google Drive-app op je desktopcomputer, kun je het bestand waarschijnlijk zelf weer herstellen.

Herstellen uit de prullenbak

1. Ga op je computer naar drive.google.com/drive/trash.
    • Tip: Je kunt in de prullenbak geplaatste bestanden sorteren op Datum weggegooid, zodat je de bestanden kunt vinden die het kortst of juist het langst geleden in de prullenbak zijn geplaatst.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt herstellen.
  3. Klik op Herstellen.
Een bestand terugvinden waarvan je denkt dat je het niet hebt verwijderd

Probeer deze stappen

Kijken in het activiteitenvenster

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik links op Mijn Drive.
  3. Klik rechtsboven op Info Info.
  4. Scroll omlaag en kijk of je het bestand ziet.

Geavanceerd zoeken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Klik bovenaan in de zoekbalk op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Gebruik de geavanceerde zoekopties om je bestand te vinden. Als je bijvoorbeeld spreadsheets wilt zien, klik je naast Type op de pijl-omlaag en klik je op Spreadsheets.

Meer informatie over waarom bestanden zoekraken

Als jij het bestand hebt gemaakt

Als je zelf een bestand hebt gemaakt dat je niet kunt vinden in Drive, is misschien de map verdwenen waarin het stond. Het bestand bestaat nog steeds, maar is moeilijker te vinden.

Hoe bestanden hun map verliezen

• Je maakt een bestand in de map van iemand anders en die persoon verwijdert de map. Het bestand wordt niet verwijderd. Het wordt automatisch verplaatst naar Mijn Drive.
    Belangrijk: Alleen jij kunt bestanden verwijderen waarvan je de eigenaar bent.
  • Je deelt een map met iemand en deze persoon verwijdert het bestand uit de map. Het bestand wordt niet verwijderd, maar automatisch verplaatst naar Mijn Drive.

Ongeordende bestanden zoeken

1. Ga op je computer naar drive.google.com.
  2. Typ het volgende in de zoekbalk: is:unorganized owner:me
  3. Als je het bestand hebt gevonden, verplaats je het naar een map in Mijn Drive zodat je het de volgende keer gemakkelijker kunt vinden.

Nu zoeken

Als iemand anders het bestand heeft gemaakt

Degene die een bestand maakt, kan het ook verwijderen, een andere naam geven of herstellen. Vraag de persoon die het bestand heeft gemaakt, om het te herstellen of opnieuw met jou te delen.

Als het bestand in een map staat die iemand anders heeft gemaakt

Als iemand de map heeft verwijderd, is die map niet meer zichtbaar in je Drive.

Door jou gemaakte bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Alle bestanden zoeken die in verwijderde mappen staan

Verplaats het bestand naar een map in Mijn Drive om het in de toekomst makkelijker te kunnen vinden.

Meer informatie over hoe je bestanden kunt vinden

Geavanceerd zoeken

Als je een zoekopdracht in Drive wilt verfijnen, gebruik je op een computer een zoekterm met een van deze opties:

Zoeken naar Voorbeeld
Exacte woordgroep

"Gebruik aanhalingstekens rond een exacte woordgroep"

Een bestand waarin een bepaald woord niet voorkomt

Water maar niet meren:

water -meren

Bestandseigenaar

Bestanden waarvan pa eigenaar is:

owner:pa@gmail.com

Bestanden die door anderen zijn gedeeld

Bestanden die ma met jou heeft gedeeld:

from:ma@gmail.com

Bestanden die jij met een bepaalde persoon hebt gedeeld

Bestanden die jij met ma hebt gedeeld:

to:ma@gmail.com

Items met een ster

is:starred

Verwijderde items

is:trashed

Bestandstype

Het bestandstype spreadsheet:

type:spreadsheet

Een bepaalde periode:

Voor of na 18 januari 2015:

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Titel van mijn bestand"

App

Bestanden die geopend zijn in Google Drive:

app:"Drive"

Herstelde bestandstypen

Voor persoonlijke accounts: We kunnen je kort na verwijdering helpen bestanden te herstellen. Dat kan alleen als je Google Drive gebruikt met een consumentenaccount (niet een account via je werk, school of een andere groep) en een van de volgende voorwaarden voor jou geldt:

• Jij hebt het bestand gemaakt.
  • Jij hebt het bestand geüpload naar Google Drive.
  • Je hebt van iemand het eigendom van het bestand geaccepteerd.

Als je hele Google-account is verwijderd, kun je je bestanden mogelijk niet meer herstellen.

Als je het bestand nog steeds niet kunt vinden

Bekijk welke bestanden kunnen worden hersteld.

Als je e-mails van Gmail wilt herstellen

Lees meer informatie over hoe je e-mails van Gmail herstelt.

Contact opnemen

1. Ga in een browser (zoals Chrome) naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  3. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Log in op je Google-account om contact met ons op te nemen.

Support voor Drive is niet in alle talen beschikbaar. Als je Engels spreekt, kun je de ingestelde taal wijzigen en contact opnemen met een Drive-specialist.

1. Ga op je computer naar het Helpcentrum van Google Drive.
  2. Klik onderaan de pagina op je taal.
  3. Kies Engels.
  4. Klik linksboven op Menu en dan Contact.
  5. Selecteer je probleem en kies hoe je contact met ons wilt opnemen.

Opmerking: Als je klaar bent, kun je je eigen taal weer selecteren.