Radera filer i Google Drive

Obs! Om du tar bort eller permanent raderar flera filer eller mappar samtidigt, kan det ta tid innan du ser att ändringarna har genomförts.

Om du vill radera dina Google Drive-filer flyttar du dem till papperskorgen. Filer i papperskorgen raderas permanent efter 30 dagar.

Om du vill radera filerna permanent klickar du på Töm papperskorgen.

Läs mer om vad som händer när du raderar en fil

Läs mer om att återställa en raderad fil

Flytta en fil till papperskorgen

Om du vill ta bort en fil från Drive kan du lägga den i papperskorgen. Filen finns kvar i papperskorgen i 30 dagar innan den raderas automatiskt.

Om du är ägare till filen kan andra få åtkomst till den tills du raderar den permanent. Om du inte är ägare kan andra få åtkomst till filen även om du tömmer papperskorgen.

1. Öppna appen Google Drive på en iPhone eller iPad.
  2. Bredvid den fil du vill ta bort trycker du på Mer Mer.
  3. Längst ned trycker du Ta bort.

Radera filer permanent

Radera en enskild fil permanent

Du kan permanent radera en enskild fil eller tömma papperskorgen. När du har raderat en fil förlorar alla som du har delat filen med åtkomsten till den. Om du vill att andra fortfarande ska ha åtkomst till filen kan du ge äganderätten till någon annan.

1. Tryck på Meny-menyn uppe till höger.
  2. Tryck på Papperskorgen.
  3. Tryck på Mer Mer bredvid den fil du vill ta bort.
  4. Tryck på Radera permanent.

Radera alla filer i papperskorgen permanent

1. Tryck på Meny-menyn uppe till höger.
  2. Tryck på Papperskorgen.
  3. Kontrollera att det inte finns några filer som du vill ha senare.
  4. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  5. Tryck på Töm papperskorgen.