Se vad som har ändrats i en fil

Du kan se ändringar som har gjorts i ett dokument i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Jämföra tidigare versioner av en fil

Obs! Om du vill bläddra i ett dokuments versionshistorik måste du ha redigeringsbehörighet för det.

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

1. Klicka på Arkiv Versionshistorik Visa versionshistorik högst upp.

2. Välj en tidigare version i den högra panelen. Du kan se vilka som har redigerat filen och ändringarna de gjort i färgen bredvid deras namn.

3. (Valfritt) Om du vill namnge en version klickar du på Mer Namnge den här versionen.

• Du kan lägga till upp till 40 namngivna versioner per ritning, dokument eller presentation.

• Du kan lägga till upp till 15 namngivna versioner per kalkylark.

4. (Valfritt) Så här visar du fler detaljer om grupperade versioner:

• I den högra panelen väljer du en version och klickar sedan på Utöka detaljerade versioner .

Klicka på Tillbaka högst upp till vänster om du vill återgå till den senaste versionen.

Se vem som har ändrat en specifik cell i Google Kalkylark
  1. Öppna ett kalkylark på sheets.google.com på en dator.
  2. Högerklicka på en cell följt av Visa redigeringshistorik

Obs! Vissa ändringar kanske inte dyker upp i redigeringshistoriken. Här följer några exempel:

• tillagda eller raderade rader och kolumner
  • ändringar av cellens format
  • ändringar som görs av formler.

Återställa en tidigare version

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Arkiv Versionshistorik Se versionshistorik högst upp.

3. Välj en tidigare version i den högra panelen.

4. Klicka på Återställ den här versionen Återställ högst upp.

Kopiera en tidigare version

Du kan kopiera och redigera tidigare versioner av en fil.

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Arkiv Versionshistorik Se versionshistorik högst upp.

3. Klicka på Mer Kopiera bredvid den version som du vill kopiera i panelen till höger.

4. Ange ett namn på kopian.

5. Välj var du vill spara filen.

• Klicka på Dela det med samma personer om du vill dela filen med samma personer.

6. Klicka på OK.

Kan du inte visa en tidigare version av filen?

Versionerna av filen kan ibland slås samman för att spara lagringsutrymme.

Obs! Om du inte har behörighet att redigera en fil kan du inte se versionshistoriken.