Se vad som har ändrats i en fil

Du kan se ändringar som har gjorts i ett dokument i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Jämföra tidigare versioner av en fil

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

1. Klicka på Arkiv följt av Versionshistorik följt av Visa versionshistorik högst upp.

2. Välj den senaste versionen. Du kan se vem som har uppdaterat filen och ändringarna som personen har gjort.

Valfritt:

• Så här hittar du grupperade versioner: Klicka på Utöka Nedåtpil på panelen till höger.
  • Klicka på Tillbaka högst upp till vänster om du vill återgå till den senaste versionen.

Tips! Om du vill bläddra i ett dokuments versionshistorik måste du ha redigeringsbehörighet.

Se vilka som har ändrat en del av ett dokument i Google Dokument

Viktigt! Den här funktionen är enbart tillgänglig för kunder med Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus och Education Plus.

1. Öppna ett dokument på docs.google.com på datorn.
  2. Välj en del av dokumentet och högerklicka på följt av Visa redigerare.
Se vem som har ändrat en specifik cell i Google Kalkylark
  1. Öppna ett kalkylark på sheets.google.com på en dator.
  2. Högerklicka på en cell följt av Visa redigeringshistorik

Obs! Vissa ändringar kanske inte dyker upp i redigeringshistoriken. Här följer några exempel:

• tillagda eller raderade rader och kolumner
  • ändringar av cellens format
  • ändringar som görs av formler.

Återställa en tidigare version

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Arkiv följt av Versionshistorik följt av Visa versionshistorik högst upp.

3. Välj en tidigare version i den högra panelen.

4. Klicka på Återställ den här versionen följt avÅterställ högst upp.

Kopiera en tidigare version

Du kan kopiera och redigera tidigare versioner av en fil.

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.

2. Klicka på Arkiv följt av Versionshistorik följt av Visa versionshistorik högst upp.

3. Klicka på Mer Mer följt avKopiera bredvid den version som du vill kopiera i panelen till höger.

4. Ange ett namn på kopian.

5. Välj var du vill spara filen.

• Klicka på Dela det med samma personer om du vill dela filen med samma personer.

6. Klicka på OK.

Skapa en namngiven version

Du kan skapa en namngiven version för att spåra versionshistoriken och se till att dina versioner inte slås samman.
  1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Arkivföljt av Versionshistorik följt avVisa versionshistorik högst upp.
  3. Välj en tidigare version. Du kan se vem som har uppdaterat filen och ändringarna som personen har gjort.
  4. Klicka på Mer  följt av Namnge den här versionen.
  • Du kan lägga till upp till 40 namngivna versioner per dokument.
  • Du kan lägga till upp till 15 namngivna versioner per kalkylark.
  • Om du bara vill visa namngivna versioner aktiverar du Visa endast namngivna versioner Toggle on.

Kan du inte visa en tidigare version av filen?

Versionerna av filen kan ibland slås samman för att spara lagringsutrymme.

Obs! Om du inte har behörighet att redigera en fil kan du inte se versionshistoriken.