Wijzigingen in een bestand zoeken

In Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kun je de wijzigingen zien die in een document zijn aangebracht.

Eerdere versies van een bestand vergelijken

Opmerking: Je kunt alleen door de versiegeschiedenis van een document browsen als je bewerkingsrechten voor het document hebt.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.

1. Klik bovenaan op Bestand Versiegeschiedenis Versiegeschiedenis bekijken.

2. Kies in het rechterdeelvenster een eerdere versie. Naast de naam van de mensen die het bestand hebben bewerkt, wordt een kleur weergegeven. Hieraan kun je zien wie welke wijziging heeft aangebracht.

3. (Optioneel) Geef de versie een naam door te klikken op Meer Deze versie een naam geven.

• Je kunt per tekening, document of presentatie maximaal 40 versies met naam toevoegen.

• Je kunt per spreadsheet maximaal 15 versies met naam toevoegen.

4. (Optioneel) Bekijk de gegroepeerde versies in meer detail:

• Kies in het rechterdeelvenster een versie en klik vervolgens op Gedetailleerde versies uitvouwen .

Je kunt naar de huidige versie terugkeren door linksboven op Terug te klikken.

Zien wie een bepaalde cel in Google Spreadsheets heeft gewijzigd
  1. Open op je computer een spreadsheet op sheets.google.com
  2. Klik met de rechtermuisknop op een cel en dan Bewerkingsgeschiedenis weergeven

Opmerking: Sommige wijzigingen worden mogelijk niet weergegeven in de bewerkingsgeschiedenis. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

• Rijen en kolommen die zijn toegevoegd of verwijderd.
  • Wijzigingen in de opmaak van de cel.
  • Wijzigingen die zijn aangebracht door formules.

Een eerdere versie herstellen

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.

2. Klik bovenaan op Bestand Versiegeschiedenis Versiegeschiedenis bekijken.

3. Kies in het rechterdeelvenster een eerdere versie.

4. Klik bovenaan op Deze versie herstellen Herstellen.

Een eerdere versie kopiëren

Je kunt eerdere versies van een bestand kopiëren en bewerken.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.

2. Klik bovenaan op Bestand Versiegeschiedenis Versiegeschiedenis bekijken.

3. Klik in het rechterdeelvenster naast de versie die je wilt kopiëren op Meer Een kopie maken.

4. Geef een naam voor de kopie op.

5. Kies waar je het bestand wilt opslaan.

• Wil je het bestand met dezelfde mensen delen, klik dan op Delen met dezelfde mensen.

6. Klik op OK.

Kun je een vorige versie van je bestand niet zien?

De revisies van je bestand worden soms samengevoegd om opslagruimte te besparen.

Opmerking: Als je geen bewerkingsrechten voor een bestand hebt, kun je de versiegeschiedenis niet bekijken.