Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Formsin julkaiseminen

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit julkaista dokumentin, laskentataulukon tai esityksen laajan käyttäjäjoukon nähtäväksi. Julkaistuasi tiedoston voit lähettää uuden URL-osoitteen kenelle haluat tai upottaa sen sivustollesi.

Tärkeää: Tilisi asetuksista riippuen julkaistu tiedosto näkyy kaikille internetin käyttäjille, kaikille organisaatiosi jäsenille tai tietyn organisaatioosi kuuluvan ryhmän jäsenille. Ole varovainen julkaistessasi yksityisiä tai arkaluontoisia tietoja.

Tiedoston julkaiseminen

Tärkeää:

• Kun julkaiset kaavion verkossa, muut näkevät datan, jonka pohjalta se on luotu. Ole varovainen, kun julkaiset kaavion, jossa on yksityistä tai arkaluontoista tietoa.
  • Kaikki alkuperäiseen dokumenttiin tekemäsi muutokset päivitetään julkaistuun versioon. Automaattinen päivitys saattaa viedä muutaman minuutin.
  • Jos haluat poistaa tiedoston internetistä, sinun on lopetettava sen julkaisu. Katso, miten voit lopettaa tiedoston julkaisun.
  • Jos haluat lopettaa tiedoston jakamisen yhteiskäyttäjille, katso, miten voit muuttaa jakamislupia.
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Klikkaa yläreunasta Tiedosto ja sitten Jaa ja sitten Julkaise verkkoon.
  3. Valitse julkaisuvaihtoehto:
    • Laskentataulukko: Julkaise koko laskentataulukko tai yksittäinen taulukko. Voit myös valita julkaisumuodon.
    • Esitys: Valitse, miten nopeasti diasta toiseen siirrytään.
  4. Valitse Julkaise.
  5. Kopioi URL-osoite ja lähetä se henkilölle, jonka haluat näkevän tiedoston. Voit myös upottaa sen sivustollesi.

Tiedoston julkaiseminen jaetusta Drivesta

Tärkeää: Jos käytät työ- tai koulutiliä, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa tiedostojen julkaisemisen käytöstä. Jos tiedoston julkaiseminen ei onnistu, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Jaetut Drivet ja sitten kaksoisklikkaa haluamaasi jaettua Drivea.
  3. Klikkaa yläreunasta jaetun Driven nimen vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sittenJaetun Driven asetukset.
  4. Valitse Jakaminen muille kuin käyttäjille ‑kohdan vierestä Muokkaa.
  5. Klikkaa "Muut kuin tämän jaetun Driven käyttäjät voivat saada tämän jaetun Driven tiedostojen käyttöoikeudet".
  6. Valitse Käytä.
  7. Julkaise tiedosto ohjeiden mukaisesti.
Automaattisten päivitysten laittaminen pois päältä
  1. Avaa Google Docsissa tai Sheetsissä tiedosto, jonka olet jo julkaissut verkossa.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten  Jaa ja sitten Julkaise verkkoon.
  3. Valitse Julkaistu sisältö ja asetukset.
  4. Poista valinta kohdan "Julkaise uudelleen automaattisesti, kun muutoksia tehdään" valintaruudusta.
    • Laita automaattinen julkaisu takaisin päälle merkitsemällä ruutu valituksi.

Vinkki: Automaattisia päivityksiä ei voi laittaa pois päältä Google Slidesissa.

Tiedoston julkaisemisen lopettaminen
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Jaa ja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse Julkaistu sisältö ja asetukset.
  4. Valitse Lopeta julkaisu.
Miltä julkaistut tiedostot näyttävät jaettuina

Kun lähetät julkaistun tiedoston URL-osoitteen henkilölle, hän näkee version, jota hän ei voi muokata ja joka näyttää erilaiselta kuin omasi. Muut näkevät tämän:

• Dokumentit: Versio ei sisällä työkalupalkkia.
  • Laskentataulukot: Versio ei sisällä työkalupalkkia. Jos henkilöllä on katseluoikeus, hän näkee kaaviot sekä solujen muotoilun ja arvot, mutta hän ei näe kaavoja eikä voi muokata niitä.
  • Esitykset: Vain lukuoikeus ‑versio tai esitystilassa oleva versio, jossa on koko näytön diat.
Valvo, kuka voi julkaista tiedoston

Tiedoston omistajat ja muokkaajat voivat julkaista tiedostoja. Jos olet tiedoston omistaja ja haluat jonkun toisen julkaisevan sen, myönnä hänelle muokkausoikeudet.

Jos olet tiedoston omistaja etkä halua kenenkään toisen julkaisevan sitä, tee näin:

1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa.
  3. Valitse Asetukset Asetukset.
  4. Poista valinta kohdasta Muokkaajat voivat muuttaa käyttöoikeuksia ja jakaa sisältöä.
  5. Valitse Valmis.

Tiedostojen upottaminen

Voit näyttää dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai lomakkeen ulkoisella sivustolla upottamalla sen sivustollesi tai blogiisi.

Dokumentin, laskentataulukon tai esityksen upottaminen
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Jaa ja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse avautuvasta ikkunasta Upotus.
  4. Valitse julkaisuvaihtoehto:
  • Laskentataulukko: Voit julkaista koko laskentataulukon tai yksittäisen taulukon.
  • Esitys: Valitse esityksen koko ja se, miten nopeasti diasta toiseen siirrytään.
  1. Valitse Julkaise.
  2. Kopioi HTML-koodi tekstikenttään ja liitä se sivustollesi tai blogiisi.
Upotettujen laskentataulukkojen muokkaaminen

Jos upotat laskentataulukon, voit näyttää tai piilottaa laskentataulukon osia sen jälkeen kun olet julkaissut sen verkossa.

1. Avaa tiedosto Google Sheetsissä.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Jaa ja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse avautuvasta ikkunasta Upotus.
  4. Valitse Julkaise.
  5. Kopioi koodi tekstikenttään ja liitä se sivustolle tai blogiin.
  6. Voit näyttää tai piilottaa laskentataulukon osia muokkaamalla HTML-koodia sivustolla tai blogissa.
  • gid=: Taulukon tunnus.
  • range=: Rivit ja sarakkeet, jotka julkaistaan verkossa. Esimerkki: A1:B14.
  • widget=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, taulukon välilehti näkyy alareunassa.
  • headers=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, rivien numerot ja sarakkeiden kirjaimet näkyvät.
  • chrome=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, nimi ja alatunniste näkyvät.
Lomakkeen upottaminen
  1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lähetä.
  3. Valitse ikkunan yläreunasta Upota.
  4. Kopioi esiin tuleva HTML-koodi valitsemalla Kopioi.
  5. Liitä HTML-koodi sivustolle tai blogiin.

Vinkki: Lue lisää kolmannen osapuolen evästevaatimusten muutoksista Google Drivessa.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.