Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Formsin julkaiseminen

Haluatko saada Google Docsista enemmän irti töissä tai koulussa? Rekisteröidy maksuttomaan G Suite ‑kokeiluun.

Voit julkaista dokumentin, laskentataulukon tai esityksen, jolloin suuri yleisö voi nähdä sen. Julkaistuasi tiedoston voit lähettää uuden URL-osoitteen kenelle tahansa tai upottaa sen sivustollesi.

Tiedoston julkaiseminen

Tärkeää:

• Kun julkaiset kaavion verkossa, muut näkevät datan, jonka pohjalta se on luotu. Ole varovainen, kun julkaiset kaavion, jossa on yksityistä tai arkaluontoista tietoa.
  • Kaikki alkuperäiseen dokumenttiin tekemäsi muutokset päivitetään julkaistuun versioon. Automaattinen päivitys saattaa viedä muutaman minuutin.
  • Jos haluat poistaa tiedoston internetistä, sinun on lopetettava sen julkaisu. Katso, miten voit lopettaa tiedoston julkaisun.
  • Jos haluat lopettaa tiedoston jakamisen yhteiskäyttäjille, katso, miten voit muuttaa jakamisoikeuksia.
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedosto ja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse julkaisuvaihtoehto:
    • Laskentataulukko: Julkaise koko laskentataulukko tai yksittäinen taulukko. Voit myös valita julkaisumuodon.
    • Esitys: Valitse, miten nopeasti diasta toiseen siirrytään.
  4. Valitse Julkaise.
  5. Kopioi URL-osoite ja lähetä se henkilölle, jonka haluat näkevän tiedoston. Voit myös upottaa sen sivustollesi.

Tiedoston julkaiseminen jaetusta Drivesta

Tärkeää: Jos käytät työ- tai koulutiliä, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa tiedostojen julkaisemisen käytöstä. Jos tiedoston julkaiseminen ei onnistu, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen drive.google.com.
  2. Valitse vasemmalta Jaetut Drivet ja sitten kaksoisklikkaa haluamaasi jaettua Drivea.
  3. Klikkaa yläreunasta jaetun Driven nimen vieressä olevaa alanuolta Alanuolija sittenJaetun Driven asetukset.
  4. Valitse Jakaminen muille kuin käyttäjille ‑kohdan vierestä Muokkaa.
  5. Klikkaa "Muut kuin tämän jaetun Driven käyttäjät voivat saada tämän jaetun Driven tiedostojen käyttöoikeudet".
  6. Valitse Käytä.
  7. Julkaise tiedosto ohjeiden mukaisesti.
Automaattisten päivitysten poistaminen käytöstä

Kun teet muutoksia julkaistuun Docs- tai Sheets-tiedostoon, muutokset julkaistaan automaattisesti. Näin voit poistaa automaattiset päivitykset käytöstä:

1. Avaa Google Docsissa tai Sheetsissa tiedosto, jonka olet jo julkaissut verkossa.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse Julkaistu sisältö ja asetukset.
  4. Poista valinta kohdan "Julkaise uudelleen automaattisesti, kun muutoksia tehdään" valintaruudusta.
  • Palauta automaattinen julkaisu käyttöön valitsemalla valintaruutu.

Huom. Automaattisia päivityksiä ei voi poistaa käytöstä Google Slidesissa.

Tiedoston julkaisemisen lopettaminen
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedostoja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse Julkaistu sisältö ja asetukset.
  4. Valitse Lopeta julkaisu.
Miltä julkaistut tiedostot näyttävät jaettuina

Kun lähetät julkaistun tiedoston URL-osoitteen henkilölle, hän näkee version, jota hän ei voi muokata ja joka näyttää erilaiselta kuin omasi. Muut näkevät tämän:

• Dokumentit: Versio ei sisällä työkalupalkkia.
  • Laskentataulukot: Versio ei sisällä työkalupalkkia. Jos henkilöllä on katseluoikeus, hän näkee kaaviot sekä solujen muotoilun ja arvot, mutta hän ei näe kaavoja eikä voi muokata niitä.
  • Esitykset: Vain lukuoikeus ‑versio tai esitystilassa oleva versio, jossa on koko näytön diat.
Valvo, kuka voi julkaista tiedoston

Tiedoston omistajat ja muokkaajat voivat julkaista tiedostoja. Jos olet tiedoston omistaja ja haluat jonkun toisen julkaisevan sen, myönnä hänelle muokkausoikeudet.

Jos olet tiedoston omistaja etkä halua kenenkään toisen julkaisevan sitä, tee näin:

1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Jaa.
  3. Valitse Asetukset Asetukset.
  4. Poista valinta kohdasta Muokkaajat voivat muuttaa käyttöoikeuksia ja jakaa sisältöä.
  5. Valitse Valmis.

Tiedostojen upottaminen

Voit näyttää dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai lomakkeen ulkoisella sivustolla upottamalla sen sivustollesi tai blogiisi.

Dokumentin, laskentataulukon tai esityksen upottaminen
  1. Avaa tiedosto Google Docsissa, Sheetsissa tai Slidesissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedostoja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Upota.
  4. Valitse julkaisuvaihtoehto:
  • Laskentataulukko: Voit julkaista koko laskentataulukon tai yksittäisen taulukon.
  • Esitys: Valitse esityksen koko ja se, miten nopeasti diasta toiseen siirrytään.
  1. Valitse Julkaise.
  2. Kopioi HTML-koodi tekstikenttään ja liitä se sivustollesi tai blogiisi.
Upotettujen laskentataulukkojen muokkaaminen

Jos upotat laskentataulukon, voit näyttää tai piilottaa laskentataulukon osia sen jälkeen kun olet julkaissut sen verkossa.

1. Avaa tiedosto Google Sheetsissa.
  2. Valitse yläreunasta Tiedostoja sitten Julkaise verkossa.
  3. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Upota.
  4. Valitse Julkaise.
  5. Kopioi HTML-koodi tekstikenttään ja liitä se sivustollesi tai blogiisi.
  6. Voit näyttää tai piilottaa laskentataulukon osia muokkaamalla HTML-koodia sivustollasi tai blogissasi.
  • gid=: Taulukon tunnus.
  • range=: Rivit ja sarakkeet, jotka julkaistaan verkossa. Esimerkki: A1:B14.
  • widget=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, taulukon välilehti näkyy alareunassa.
  • headers=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, rivien numerot ja sarakkeiden kirjaimet näkyvät.
  • chrome=: Tosi tai epätosi. Jos tosi, nimi ja alatunniste näkyvät.
Lomakkeen upottaminen
  1. Avaa lomake Google Formsissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lähetä.
  3. Valitse ikkunan yläreunasta Upota.
  4. Kopioi esiin tuleva HTML-koodi valitsemalla Kopioi.
  5. Liitä HTML-koodi sivustoosi tai blogiisi.

Aiheeseen liittyvä artikkeli: