Hurtigtaster for Google Dokumenter

Bruk hurtigtaster for å navigere, formatere og redigere i Google Dokumenter

Merk: Det kan hende enkelte hurtigtaster ikke fungerer for alle språk eller tastaturer.

For å åpne en liste over hurtigtaster i Google Dokumenter, trykk på Ctrl + / (Windows og Chrome OS) eller ⌘ + / (Mac).

For å bruke verktøyfinneren (tidligere kalt Søk i menyene), trykk på Alt + / (Windows og Chrome OS) eller Tilvalg + / (Mac).

Du kan også bruke tilgangstastene for menyer. Åpne en hvilken som helst appmeny med tastaturet, og skriv inn den understrekede bokstaven for elementet du vil velge. Eksempel: Hvis du vil åpne Sett inn-menyen på Mac, trykker du på Ctrl + Tilvalg + i. For å velge «Bilde» skriver du inn den understrekede bokstaven i.

Hurtigtaster på datamaskin

Vanlige handlinger

Kopiér Ctrl + c
Klipp ut Ctrl + x
Lim inn Ctrl + v
Lim inn uten formatering Ctrl + Shift + v
Angre Ctrl + z
Utfør likevel Ctrl + Shift + z
Sett inn eller rediger link Ctrl + k
Åpne link Alt + Enter
Vis hurtigtaster som brukes ofte Ctrl + /
Lagre
Alle endringer lagres automatisk i Disk
Ctrl + s
Skriv ut Ctrl + p
Åpne Ctrl + o
Søk Ctrl + f
Søk og erstatt Ctrl + h
Finn på nytt Ctrl + g
Finn forrige Ctrl + Shift + g
Skjul menyene (kompakt modus) Ctrl + Shift + f
Sett inn sideskift Ctrl + Enter
Verktøyfinner (tidligere kalt Søk i menyene) Alt + /
Alt + Shift + z

Google Chrome: Alt + z
Gjenta siste handling Ctrl + y
Bytt til redigering Ctrl + Alt + Shift + z
Bytt til forslag Ctrl + Alt + Shift + x
Bytt til visningsmodus Ctrl + Alt + Shift + c
Zoom inn Ctrl + +
Zoom ut Ctrl + -
Zoom til 100 % Ctrl + 0

Tekstformatering

Fet Ctrl + b
Kursiv Ctrl + i
Understreking Ctrl + u
Gjennomstreking Alt + Shift + 5
Hevet skrift Ctrl + .
Senket skrift Ctrl + ,
Kopiér tekstformatering Ctrl + Alt + c
Lim inn tekstformatering Ctrl + Alt + v
Fjern tekstformatering Ctrl + \
Ctrl + mellomrom
Øk skriftstørrelsen Ctrl + Shift + .
Reduser skriftstørrelsen Ctrl + Shift + ,

Avsnittsformatering

Øk innrykk for avsnittet Ctrl + ]
Reduser innrykk for avsnittet Ctrl + [
Bruk normal tekststil Ctrl + Alt + 0
Bruk overskriftsstil [1–6] Ctrl + Alt + [1–6]
Venstrejuster Ctrl + Shift + l
Midtstill Ctrl + Shift + e
Høyrejuster Ctrl + Shift + r
Bruk rette marger Ctrl + Shift + j
Nummerert liste Ctrl + Shift + 7
Punktliste Ctrl + Shift + 8
Sjekkliste Ctrl + Shift + 9
Flytt avsnittet opp/ned Ctrl + Shift + oppover-/nedoverpil

Bilder og illustrasjoner

Alt-tekst Ctrl + Alt + y
Forstørr Ctrl + Alt + k
Forstørr vannrett Ctrl + Alt + b
Forstørr loddrett Ctrl + Alt + i
Forminsk Ctrl + Alt + j
Forminsk vannrett Ctrl + Alt + w
Forminsk loddrett Ctrl + Alt + q
Rotér 15° med klokken Alt + høyrepil
Rotér 15° mot klokken Alt + venstrepil
Rotér 1° mot klokken Alt + Shift + venstrepil
Rotér 1° med klokken Alt + Shift + høyrepil
Lukk illustrasjonsredigering Shift + Esc

Kommentarer og fotnoter

Sett inn kommentar Ctrl + Alt + m
Åpne diskusjonstråd Ctrl + Alt + Shift + a
Åpne gjeldende kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av c.
Sett inn fotnote Ctrl + Alt + f
Gå til den gjeldende fotnoten Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av f.
Gå til neste fotnote Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av f.
Gå til forrige fotnote Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av f.
Gå til neste forslag Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av u.
Gå til forrige forslag Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av u.
Gå gjennom de foreslåtte endringene Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av u.
Gå til neste kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av c.
Gå til forrige kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av c.
Åpne kommentarloggen Ctrl + Alt + Shift + a

Bruk hurtigtaster på valgte kommentarer

Svar på gjeldende kommentar R
Gå til neste kommentar J
Gå til forrige kommentar K
Merk gjeldende kommentar som oppklart E
Avslutt gjeldende kommentar U

Menyer

Kontekstuell meny (høyreklikk)

Ctrl + Shift + x
Ctrl + Shift + \
Shift + F10

Fil-menyen i Google Chrome: Alt + f
i andre nettlesere: Alt + Shift + f
Rediger-menyen i Google Chrome: Alt + e
i andre nettlesere: Alt + Shift + e
Visning-menyen i Google Chrome: Alt + v
i andre nettlesere: Alt + Shift + v
Sett inn-menyen i Google Chrome: Alt + i
andre nettlesere: Alt + Shift + i
Format-menyen i Google Chrome: Alt + o
andre nettlesere: Alt + Shift + o
Verktøy-menyen i Google Chrome: Alt + t
i andre nettlesere: Alt + Shift + t
Hjelp-menyen i Google Chrome: Alt + h
i andre nettlesere: Alt + Shift + H
Tilgjengelighet-menyen
(vises når skjermleserstøtte er slått på)
i Google Chrome: Alt + a
i andre nettlesere: Alt + Shift + a
Inndataverktøy-menyen
(tilgjengelig i dokumenter på ikke-latinske skriftspråk)
Ctrl + Alt + Shift + k
Vis kontekstuell meny i nettleseren Shift + høyreklikk

Merking av tekst med tastatur

Merk alt Ctrl + a
Opphev all merking hold Ctrl + Alt nede og trykk på u etterfulgt av a
Utvid merket område med ett tegn Shift + venstre-/høyrepil
Utvid merket område med én linje Shift + oppover-/nedoverpil
Utvid merket område med ett ord Ctrl + Shift + venstre-/høyrepil
Utvid merket område til begynnelsen av linjen Shift + Home
Utvid merket område til slutten av linjen Shift + End
Utvid merket område til begynnelsen av dokumentet Ctrl + Shift + Home
Utvid merket område til slutten av dokumentet Ctrl + Shift + End
Velg gjeldende listeelement Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på e etterfulgt av i.
Velg alle listeelementene på gjeldende nivå Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på e etterfulgt av o.
Merk flere tekststykker Når du har merket ett tekststykke, trykker du på Ctrl + Alt + Shift + venstre-/høyrepil. Bruk venstre- og høyrepiltastene for å gå til et annet tekststykke du også vil merke.

Merking av tekst med mus

Velg ordet Dobbeltklikk
Utvid merket område med ett ord om gangen Dobbeltklikk og dra
Velg avsnittet Trippelklikk
Utvid merket område med ett avsnitt om gangen Trippelklikk og dra

Hurtigtaster for skjermlesere

Bruk hurtigtastene nedenfor når du jobber med skjermlesere. Før du bruker dem, må du slå på støtte for skjermlesere. Finn ut hvordan du slår på støtte for skjermlesere.

Støtte for skjermlesere

Slå på støtte for skjermlesere Ctrl + Alt + z
Alt + Shift + ~
Aktivér støtte for punktskrift Ctrl + Alt + h
Les opp utvalget Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av x
Les opp fra markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av r
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp formateringen ved markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av f
Les opp rad- og kolonneoverskrifter i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av h
Les opp plasseringen av cellen i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av n
Les opp radoverskriften i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av r
Les opp kolonneoverskriften i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av c
Vis endringer i sanntid Ctrl + Alt + Shift + r
Les opp kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av c
Les opp ankeret som kommenteres Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av a
Les opp formateringen av utvalget Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av s
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp antallet ord  Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på a etterfulgt av w

Hurtigtaster for navigering

Du kan bruke de to gruppene med hurtigtaster nedenfor til å gå raskt gjennom dokumenter eller tabeller:

• Gå til neste eller forrige element med Ctrl + Alt + n eller Ctrl + Alt + p etterfulgt av en annen tast.
  • Beveg deg raskt rundt i tabeller med Ctrl + Alt + Shift + t etterfulgt av en annen tast.

Dokumentnavigering

Vis dokumentoversikten Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av h.
Gå til forrige overskrift Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift [1–6] Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av [1–6].
Gå til forrige overskrift [1–6] Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av [1–6].
Gå til neste grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av g.
Gå til forrige grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av g.
Gå til neste liste Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av o.
Gå til forrige liste Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av o.
Gå til neste element i den gjeldende listen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av i.
Gå til forrige element i den gjeldende listen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av i.
Gå til neste link Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av l.
Gå til forrige link Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av l.
Gå til neste bokmerke Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av b.
Gå til forrige bokmerke Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av b.
Gå til neste formateringsendring Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av w.
Gå til forrige formateringsendring Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av w.
Gå til neste endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av r.
Ctrl + Alt + k
Gå til forrige endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av r.
Ctrl + Alt + j

Tabellnavigering

Gå til starten av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av s.
Gå til slutten av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shiftnede og trykk på t etterfulgt av d.
Gå til starten av tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av i.
Gå til slutten av tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av k.
Gå til den neste tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av b.
Gå til den forrige tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av v.
Gå til starten av tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av j.
Gå til slutten av tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av l.
Gå til den neste tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av m.
Gå til den forrige tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av g.
Gå ut av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av e.
Gå til neste tabell Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på n etterfulgt av t.
Gå til forrige tabell Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på p etterfulgt av t.

Andre verktøy og navigering

Åpne versjonsloggen Ctrl + Alt + Shift + h
Åpne Utforsk-verktøyet Ctrl + Alt + Shift + i
Åpne rettskriving og grammatikk Ctrl + Alt + x
F7
Åpne ordlisten Ctrl + Shift + y
Antall ord Ctrl + Shift + c
Start stemmestyrt skriving
(tilgjengelig i Chrome-nettlesere)
Ctrl + Shift + s
Gå til sidepanelet Ctrl + Alt + .
Ctrl + Alt + ,
Page up Page Up
Page down Page Down
Gå til neste stavefeil Ctrl + '
Gå til forrige stavefeil Ctrl + ;
Sett inn eller gå til topptekst Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av h.
Sett inn eller gå til bunntekst Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av f.
Flytt fokus til forgrunnsvindu
(for linker, bokmerker og bilder)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av p.
Flytt fokus ut av redigeringsområdet Ctrl + Alt + Shift + m
Vis informasjon om personen eller gruppen Alt + høyrepil
Merk av eller fjern avmerkingen i en avmerkingsboks Ctrl + Alt + Enter

Hurtigtaster på Mac

Vanlige handlinger

Kopiér ⌘ + c
Klipp ut ⌘ + x
Lim inn ⌘ + v
Lim inn uten formatering ⌘ + Shift + v
Angre ⌘ + z
Utfør likevel ⌘ + Shift + z
Sett inn eller rediger link ⌘ + k
Åpne link Tilvalg + Enter
Vis hurtigtaster som brukes ofte ⌘ + /
Lagre
Alle endringer lagres automatisk i Disk
⌘ + s
Skriv ut ⌘ + p
Åpne ⌘ + o
Søk ⌘ + f
Søk og erstatt ⌘ + Shift + h
Finn på nytt ⌘ + g
Finn forrige ⌘ + Shift + g
Skjul menyene (kompakt modus) Ctrl + Shift + f
Sett inn sideskift ⌘ + Enter
Verktøyfinner (tidligere kalt Søk i menyene) Tilvalg + /
Ctrl + Tilvalg + z
Gjenta siste handling ⌘ + y
Bytt til redigering ⌘ + Tilvalg + Shift + z
Bytt til forslag ⌘ + Tilvalg + Shift + x
Bytt til visningsmodus ⌘ + Tilvalg + Shift + c
Zoom inn ⌘ + +
Zoom ut ⌘ + -
Zoom til 100 % ⌘ + 0

Tekstformatering

Fet ⌘ + b
Kursiv ⌘ + i
Understreking ⌘ + u
Gjennomstreking ⌘ + Shift + x
Hevet skrift ⌘ + .
Senket skrift ⌘ + ,
Kopiér tekstformatering ⌘ + Tilvalg + c
Lim inn tekstformatering ⌘ + Tilvalg + v
Fjern tekstformatering ⌘ + \
Øk skriftstørrelsen ⌘ + Shift + .
Reduser skriftstørrelsen ⌘ + Shift + ,

Avsnittsformatering

Øk innrykk for avsnittet ⌘ + ]
Reduser innrykk for avsnittet ⌘ + [
Bruk normal tekststil ⌘ + Tilvalg + 0
Bruk overskriftsstil [1–6] ⌘ + Tilvalg + [1–6]
Venstrejuster ⌘ + Shift + l
Midtstill ⌘ + Shift + e
Høyrejuster ⌘ + Shift + r
Bruk rette marger ⌘ + Shift + j
Nummerert liste ⌘ + Shift + 7
Punktliste ⌘ + Shift + 8
Sjekkliste ⌘ + Shift + 9
Flytt avsnittet opp/ned Ctrl + Shift + oppover-/nedoverpil

Bilder og illustrasjoner

Alt-tekst ⌘ + Tilvalg + y
Forstørr ⌘ + Ctrl + k
Forstørr vannrett ⌘ + Ctrl + b
Forstørr loddrett ⌘ + Ctrl + i
Forminsk ⌘ + Ctrl + j
Forminsk vannrett ⌘ + Ctrl + w
Forminsk loddrett ⌘ + Ctrl + q
Rotér 15° med klokken Tilvalg + høyrepil
Rotér 15° mot klokken Tilvalg + venstrepil
Rotér 1° mot klokken Tilvalg + Shift + venstrepil
Rotér 1° med klokken Tilvalg + Shift + høyrepil
Lukk illustrasjonsredigering ⌘ + Esc
Shift + Esc

Kommentarer og fotnoter

Sett inn kommentar ⌘ + Tilvalg + m
Åpne diskusjonstråd ⌘ + Tilvalg + Shift + a
Åpne gjeldende kommentar Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på e etterfulgt av c.
Sett inn fotnote ⌘ + Tilvalg + f
Gå til den gjeldende fotnoten Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på e etterfulgt av f.
Gå til neste fotnote Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av f.
Gå til forrige fotnote Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av f.
Gå til neste forslag Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av u.
Gå til forrige forslag Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av u.
Gå gjennom de foreslåtte endringene Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på o etterfulgt av u.
Gå til neste kommentar Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av c.
Gå til forrige kommentar Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av c.
Åpne kommentarloggen ⌘ + Tilvalg + Shift + a

Bruk hurtigtaster på valgte kommentarer

Svar på gjeldende kommentar R
Gå til neste kommentar J
Gå til forrige kommentar K
Merk gjeldende kommentar som oppklart E
Avslutt gjeldende kommentar U

Menyer

Kontekstuell meny (høyreklikk)

⌘ + Shift + \
Shift + F10

Fil-menyen Ctrl + Tilvalg + f
Rediger-menyen Ctrl + Tilvalg + e
Visning-menyen Ctrl + Tilvalg + v
Sett inn-menyen Ctrl + Tilvalg + i
Format-menyen Ctrl + Tilvalg + o
Verktøy-menyen Ctrl + Tilvalg + t
Hjelp-menyen Ctrl + Tilvalg + h
Tilgjengelighet-menyen
(vises når skjermleserstøtte er slått på)
Ctrl + Tilvalg + a
Inndataverktøy-menyen
(tilgjengelig i dokumenter på ikke-latinske skriftspråk)
⌘ + Tilvalg + Shift + k
Slå inndatakontroller på/av
(tilgjengelig i dokumenter på ikke-latinske skriftspråk)
⌘ + Shift + k
Vis kontekstuell meny i nettleseren Shift + høyreklikk

Merking av tekst med tastatur

Merk alt ⌘ + a
Opphev all merking hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på u etterfulgt av a
Utvid merket område med ett tegn Shift + venstre-/høyrepil
Utvid merket område med én linje Shift + oppover-/nedoverpil
Utvid merket område til begynnelsen av linjen Shift + Fn + venstrepil
Utvid merket område med ett avsnitt Tilvalg + Shift + oppover-/nedoverpil
Utvid merket område til slutten av linjen Shift + Fn + høyrepil
Utvid merket område til begynnelsen av dokumentet ⌘ + Shift + oppoverpil
Utvid merket område til slutten av dokumentet ⌘ + Shift + nedoverpil
Velg gjeldende listeelement Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på e etterfulgt av i.
Velg alle listeelementene på gjeldende nivå Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på e etterfulgt av o.
Merk flere tekststykker Når du har merket ett tekststykke, trykker du på Ctrl + ⌘ + Shift + venstre-/høyrepil. Bruk venstre- og høyrepiltastene for å gå til et annet tekststykke du også vil merke.

Merking av tekst med mus

Velg ordet Dobbeltklikk
Utvid merket område med ett ord om gangen Dobbeltklikk og dra
Velg avsnittet Trippelklikk
Utvid merket område med ett avsnitt om gangen Trippelklikk og dra

Hurtigtaster for skjermlesere

Bruk hurtigtastene nedenfor når du jobber med skjermlesere. Før du bruker dem, må du slå på støtte for skjermlesere. Finn ut hvordan du slår på støtte for skjermlesere.

Støtte for skjermlesere

Slå på støtte for skjermlesere Tilvalg + ⌘ + z
Aktivér støtte for punktskrift ⌘ + Tilvalg + h
Les opp utvalget Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av x
Les opp fra markørposisjonen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av r
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp formateringen ved markørposisjonen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av f
Les opp rad- og kolonneoverskrifter i tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av h
Les opp plasseringen av cellen i tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av n
Les opp radoverskriften i tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av r
Les opp kolonneoverskriften i tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av c
Vis endringer i sanntid ⌘ + Tilvalg + Shift + r
Les opp kommentar Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av c
Les opp ankeret som kommenteres Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av a
Les opp formateringen av utvalget Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av s
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp antallet ord  Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av w.

Hurtigtaster for navigering

Du kan bruke de to gruppene med hurtigtaster nedenfor til å gå raskt gjennom dokumenter eller tabeller:

• Gå til neste eller forrige element med Ctrl + ⌘ + n eller Ctrl + ⌘ + p etterfulgt av en annen tast.
  • Beveg deg raskt rundt i tabeller med Ctrl + ⌘ + Shift + t etterfulgt av en annen tast.

Dokumentnavigering

Vis dokumentoversikten Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på a etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av h.
Gå til forrige overskrift Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift [1–6] Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av [1–6].
Gå til forrige overskrift [1–6] Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av [1–6].
Gå til neste grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av g.
Gå til forrige grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av g.
Gå til neste liste Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av o.
Gå til forrige liste Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av o.
Gå til neste element i den gjeldende listen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av i.
Gå til forrige element i den gjeldende listen Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av i.
Gå til neste link Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av l.
Gå til forrige link Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av l.
Gå til neste bokmerke Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av b.
Gå til forrige bokmerke Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av b.
Gå til neste formateringsendring Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på n etterfulgt av w
Gå til forrige formateringsendring Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av w.
Gå til neste endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + ⌘nede og trykk på n etterfulgt av r.
Gå til forrige endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på p etterfulgt av r.

Tabellnavigering

Gå til starten av tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av s.
Gå til slutten av tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av d.
Gå til starten av tabellkolonnen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av i.
Gå til slutten av tabellkolonnen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av k.
Gå til den neste tabellkolonnen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av b.
Gå til den forrige tabellkolonnen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av v.
Gå til starten av tabellraden Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av j.
Gå til slutten av tabellraden Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av l.
Gå til den neste tabellraden Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av m.
Gå til den forrige tabellraden Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av g.
Gå ut av tabellen Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på t etterfulgt av e.
Gå til neste tabell Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på n etterfulgt av t.
Gå til forrige tabell Hold Ctrl + ⌘ + Shift nede og trykk på p etterfulgt av t.

Andre verktøy og navigering

Åpne versjonsloggen ⌘ + Tilvalg + Shift + h
Åpne Utforsk-verktøyet ⌘ + Tilvalg + Shift + i
Åpne rettskriving og grammatikk ⌘ + Tilvalg + x
Fn + F7
Åpne ordlisten ⌘ + Shift + y
Antall ord ⌘ + Shift + c
Start stemmestyrt skriving
(tilgjengelig i Chrome-nettlesere)
⌘ + Shift + s
Gå til sidepanelet ⌘ + Tilvalg + .
⌘ + Tilvalg + ,
Page up Fn + oppoverpil
Page down Fn + nedoverpil
Gå til neste stavefeil ⌘ + '
Gå til forrige stavefeil ⌘ + ;
Sett inn eller gå til topptekst Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på o etterfulgt av h.
Sett inn eller gå til bunntekst Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på o etterfulgt av f.
Flytt fokus til forgrunnsvindu
(for linker, bokmerker og bilder)
Hold Ctrl + ⌘ nede og trykk på e etterfulgt av p.
Flytt fokus ut av dokumentteksten ⌘ + Tilvalg + Shift + m
Fokuser på dokumentteksten igjen Esc
Vis informasjon om personen eller gruppen Tilvalg + høyrepil
Merk av eller fjern avmerkingen i en avmerkingsboks Command + Tilvalg + Enter
Hurtigtaster på ChromeOS

Vanlige handlinger

Kopiér Ctrl + c
Klipp ut Ctrl + x
Lim inn Ctrl + v
Lim inn uten formatering Ctrl + Shift + v
Angre Ctrl + z
Utfør likevel Ctrl + Shift + z
Sett inn eller rediger link Ctrl + k
Åpne link Alt + Enter
Vis hurtigtaster som brukes ofte Ctrl + /
Lagre
Alle endringer lagres automatisk i Disk
Ctrl + s
Skriv ut Ctrl + p
Åpne Ctrl + o
Søk Ctrl + f
Søk og erstatt Ctrl + h
Finn på nytt Ctrl + g
Finn forrige Ctrl + Shift + g
Skjul menyene (kompakt modus) Ctrl + Shift + f
Sett inn sideskift Ctrl + Enter
Verktøyfinner (tidligere kalt Søk i menyene) Alt + z
Alt + /
Bytt til redigering Ctrl + Alt + Shift + z
Bytt til forslag Ctrl + Alt + Shift + x
Bytt til visningsmodus Ctrl + Alt + Shift + c

Tekstformatering

Fet Ctrl + b
Kursiv Ctrl + i
Understreking Ctrl + u
Gjennomstreking Alt + Shift + 5
Hevet skrift Ctrl + .
Senket skrift Ctrl + ,
Kopiér tekstformatering Ctrl + Alt + c
Lim inn tekstformatering Ctrl + Alt + v
Fjern tekstformatering Ctrl + \
Øk skriftstørrelsen Ctrl + Shift + .
Reduser skriftstørrelsen Ctrl + Shift + ,

Avsnittsformatering

Øk innrykk for avsnittet Ctrl + ]
Reduser innrykk for avsnittet Ctrl + [
Bruk normal tekststil Ctrl + Alt + 0
Bruk overskriftsstil [1–6] Ctrl + Alt + [1–6]
Venstrejuster Ctrl + Shift + l
Midtstill Ctrl + Shift + e
Høyrejuster Ctrl + Shift + r
Bruk rette marger Ctrl + Shift + j
Nummerert liste Ctrl + Shift + 7
Punktliste Ctrl + Shift + 8

Bilder og illustrasjoner

Alt-tekst Ctrl + Alt + y
Forstørr Ctrl + Alt + k
Forstørr vannrett Ctrl + Alt + b
Forstørr loddrett Ctrl + Alt + i
Forminsk Ctrl + Alt + j
Forminsk vannrett Ctrl + Alt + w
Forminsk loddrett Ctrl + Alt + q
Rotér 15° med klokken Alt + høyrepil
Rotér 15° mot klokken Alt + venstrepil
Rotér 1° mot klokken Alt + Shift + venstrepil
Rotér 1° med klokken Alt + Shift + høyrepil
Lukk illustrasjonsredigering Ctrl + Esc
Shift + Esc

Kommentarer

Sett inn kommentar Ctrl + Alt + m
Åpne diskusjonstråd Ctrl + Alt + Shift + a
Åpne gjeldende kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av c.
Sett inn fotnote Ctrl + Alt + f
Gå til den gjeldende fotnoten Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av f.
Gå til neste fotnote Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av f.
Gå til forrige fotnote Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av f.
Gå til neste forslag Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av u.
Gå til forrige forslag Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av u.
Gå gjennom de foreslåtte endringene Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av u.
Gå til neste kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av c.
Gå til forrige kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av c.
Åpne kommentarloggen Ctrl + Alt + Shift + a

Bruk hurtigtaster på valgte kommentarer

Svar på gjeldende kommentar R
Gå til neste kommentar J
Gå til forrige kommentar K
Merk gjeldende kommentar som oppklart E
Avslutt gjeldende kommentar U

Menyer

Kontekstuell meny (høyreklikk)

Ctrl + Shift + x
Shift + F10

Fil-menyen Alt + f
Rediger-menyen Alt + e
Visning-menyen Alt + v
Sett inn-menyen Alt + i
Format-menyen Alt + o
Verktøy-menyen Alt + t
Hjelp-menyen Alt + h
Tilgjengelighet-menyen
(vises når skjermleserstøtte er slått på)
Alt + a
Inndataverktøy-menyen
(tilgjengelig i dokumenter på ikke-latinske skriftspråk)
Ctrl + Alt + Shift + k

Merking av tekst med tastatur

Merk alt Ctrl + a
Opphev all merking hold Ctrl + Alt nede og trykk på u etterfulgt av a
Utvid merket område med ett tegn Shift + venstre-/høyrepil
Utvid merket område med én linje Shift + oppover-/nedoverpil
Utvid merket område med ett ord Ctrl + Shift + venstre-/høyrepil
Utvid merket område til begynnelsen av avsnittet Ctrl + Shift + oppoverpil
Utvid merket område til slutten av avsnittet Ctrl + Shift + nedoverpil
Velg gjeldende listeelement Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på e etterfulgt av i.
Velg alle listeelementene på gjeldende nivå Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på e etterfulgt av o.
Merk flere tekststykker Når du har merket ett tekststykke, trykker du på Ctrl + Alt + Shift + venstre-/høyrepil. Bruk venstre- og høyrepiltastene for å gå til et annet tekststykke du også vil merke.

Merking av tekst med mus

Velg ordet Dobbeltklikk
Utvid merket område med ett ord om gangen Dobbeltklikk og dra
Velg avsnittet Trippelklikk
Utvid merket område med ett avsnitt om gangen Trippelklikk og dra

Hurtigtaster for skjermlesere

Bruk hurtigtastene nedenfor når du jobber med skjermlesere. Før du bruker dem, må du slå på støtte for skjermlesere. Finn ut hvordan du slår på støtte for skjermlesere.

Støtte for skjermlesere

Slå på støtte for skjermlesere Ctrl + Alt + z
Alt + Shift + ~
Aktivér støtte for punktskrift Ctrl + Alt + h
Les opp utvalget Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av x
Les opp fra markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av r
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp formateringen ved markørposisjonen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av f
Les opp rad- og kolonneoverskrifter i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av h
Les opp plasseringen av cellen i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av n
Les opp radoverskriften i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av r
Les opp kolonneoverskriften i tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av c
Vis endringer i sanntid Ctrl + Alt + Shift + r
Les opp kommentar Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av c
Les opp ankeret som kommenteres Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av a
Les opp formateringen av utvalget Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av s
Les opp markørposisjonen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på a etterfulgt av l.
Les opp antallet ord  Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på a etterfulgt av w

Hurtigtaster for navigering

Du kan bruke de to gruppene med hurtigtaster nedenfor til å gå raskt gjennom dokumenter eller tabeller:

• Gå til neste eller forrige element med Ctrl + Alt + n eller Ctrl + Alt + p etterfulgt av en annen tast.
  • Beveg deg raskt rundt i tabeller med Ctrl + Alt + Shift + t etterfulgt av en annen tast.

Dokumentnavigering

Vis dokumentoversikten Hold Ctrl + Alt nede og trykk på a etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av h.
Gå til forrige overskrift Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av h.
Gå til neste overskrift [1–6] Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av [1–6].
Gå til forrige overskrift [1–6] Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av [1–6].
Gå til neste grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av g.
Gå til forrige grafikkelement
(bilde eller tegning)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av g.
Gå til neste liste Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av o.
Gå til forrige liste Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av o.
Gå til neste element i den gjeldende listen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av i.
Gå til forrige element i den gjeldende listen Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av i.
Gå til neste link Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av l.
Gå til forrige link Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av l.
Gå til neste bokmerke Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av b.
Gå til forrige bokmerke Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av b.
Gå til neste formateringsendring Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av w.
Gå til forrige formateringsendring Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av w.
Gå til neste endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på n etterfulgt av r.
Ctrl + Alt + k
Gå til forrige endring
(mens versjonsloggen eller nye endringer vises)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på p etterfulgt av r.
Ctrl + Alt + j

Tabellnavigering

Gå til starten av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av s.
Gå til slutten av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shiftnede og trykk på t etterfulgt av d.
Gå til starten av tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av i.
Gå til slutten av tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av k.
Gå til den neste tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av b.
Gå til den forrige tabellkolonnen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av v.
Gå til starten av tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av j.
Gå til slutten av tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av l.
Gå til den neste tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av m.
Gå til den forrige tabellraden Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av g.
Gå ut av tabellen Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på t etterfulgt av e.
Gå til neste tabell Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på n etterfulgt av t.
Gå til forrige tabell Hold Ctrl + Alt + Shift nede og trykk på p etterfulgt av t.

Annen navigering

Åpne Utforsk-verktøyet Ctrl + Alt + Shift + i
Åpne versjonsloggen Ctrl + Alt + Shift + h
Åpne ordlisten Ctrl + Shift + y
Antall ord Ctrl + Shift + c
Start stemmestyrt skriving Ctrl + Shift + s
Gå til sidepanelet Alt + Shift + .
Alt + Shift + ,
Page up Alt + oppoverpil
Page down Alt + nedoverpil
Gå til begynnelsen av dokumentet Ctrl + Search + venstrepil
Gå til slutten av dokumentet Ctrl + Søk + høyrepil
Gå til neste stavefeil Ctrl + '
Gå til forrige stavefeil Ctrl + ;
Sett inn eller gå til topptekst Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av h.
Sett inn eller gå til bunntekst Hold Ctrl + Alt nede og trykk på o etterfulgt av f.
Flytt fokus til forgrunnsvindu
(for linker, bokmerker og bilder)
Hold Ctrl + Alt nede og trykk på e etterfulgt av p.
Flytt fokus ut av dokumentteksten Ctrl + Alt + Shift + m
Fokuser på dokumentteksten igjen Esc
Vis informasjon om personen eller gruppen Alt + høyrepil
Merk av eller fjern avmerkingen i en avmerkingsboks Ctrl + Alt + Enter

Beslektede artikler

Finn ut mer om verktøyfinneren for Dokumenter, Regneark og Presentasjoner

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.