Rediger præsentationer med en skærmlæser

Du kan redigere præsentationer på din computer ved hjælp af en skærmlæser til oplæsningsfeedback, f.eks. ChromeVox, NVDA, JAWS eller VoiceOver.

Først skal du sikre dig, at du har aktiveret understøttelse af skærmlæsere i Docs.

Hvis du bruger en Windows-computer eller en Chromebook med touchinput, skal du følge vores tips til brug af touchinput med en skærmlæser.

Anbefalede browsere og skærmlæsere

Docs-editorer anbefaler Chrome og:

• NVDA eller JAWS på Windows
  • ChromeVox på ChromeOS
  • VoiceOver på macOS

Bevæg dig rundt i din præsentation

Når du åbner en præsentation i Google Slides, er det første dias i din præsentation i fokus.

Brug tastaturgenveje

Slides adskiller sig fra et typisk website, så nogle af standardgenvejene til skærmlæsere fungerer ikke. Du får den bedste oplevelse ved at bruge Slides-genveje, mens du redigerer din præsentation.

Du kan f.eks. bruge genvejene nedenfor til at flytte rundt inden for redigeringsværktøjet til præsentationer:

• Diaslærred: Du kan gå til diaslærredet, uanset hvilket område du er i, ved at trykke på Ctrl+Alt+Shift+c (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+c (Mac).
  • Filmstrimmel: Redigeringsværktøjet til præsentationer har en filmstrimmel med alle dias i præsentationen. Hvis du vil flytte fokus til filmstrimlen, skal du trykke på Ctrl+Alt+Shift+f (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+f (Mac). Når du er på filmstrimlen, kan du flytte mellem dias med pil op og pil ned.
  • Ruden Animationer: Hvis du vil føje animationer til et dias, skal du åbne ruden Animationer ved at trykke på Ctrl+Alt+Shift+b (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+b (Mac). Din skærmlæser læser valgmuligheder for tilføjelse af animationer til former og objekter eller tilføjelse af overgange i dine dias.
  • Præsentationsnoter: Du kan gå til præsentationsnoterne ved at trykke på Ctrl + Alt + Shift + s (Windows, Chrome OS) eller Ctrl + ⌘ + Shift + s (Mac). Når du skriver præsentationsnoter, får du feedback fra skærmlæseren.

Du kan åbne en liste over genveje i din præsentation ved at trykke på Ctrl+/ (Windows, Chrome OS) eller ⌘+/ (Mac). Du kan søge efter handlinger som f.eks. Indsæt eller Dias. Hvis du vil vende tilbage til præsentationen, skal du trykke på Escape.

Du kan bruge smarte genveje ved at søge i menuerne

1. Tryk på Alt+/ (Windows, Chrome OS) eller Option+/ (Mac).
  2. Skriv en kommando som f.eks. Omdøb eller Indsæt
  3. Tryk på pil ned for at høre søgeresultaterne. Hvis du f.eks. skriver Indsæt, kan du vælge at tilføje et billede, en kommentar og andre valgmuligheder.
  4. Du kan vælge en handling ved at trykke på Enter.

Præsenter dine dias

De følgende browsere og skærmlæsere fungerer bedst til præsentation og læsning af dias:

• I Chrome OS skal du bruge ChromeVox med Chrome.
  • I Windows skal du bruge NVDA eller JAWS sammen med Chrome.
  • På Mac skal du bruge VoiceOver med Chrome.

Sådan viser du dine dias:

1. Brug genvejstasten til din browser for at begynde at præsentere:
    • Chrome OS: Ctrl+Søg+5
    • Windows: Ctrl+F5
    • Mac: ⌘ + Shift + Enter
  2. Hvis du vil navigere i indholdet på dine dias, skal du trykke på Tab-tasten, indtil fokus er på diasindholdet.
  3. Hvis du vil gå til det næste eller forrige dias, skal du trykke på pil ned eller pil op.
  4. Hvis du vil afslutte præsentationstilstanden, skal du trykke på Escape.
Tip! Du kan vise din præsentation som en enkelt, rulbar side, som du kan navigere på, ligesom du ville gøre på en almindelig webside. Hvis du vil skifte til HTML-visning, skal du trykke på Ctrl+Alt+Shift+p (Windows eller Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+p (Mac).

Brug menuerne, de øverste knapper og værktøjslinjen

Bemærk! Hvis der ikke er nogen knapper og menuer øverst, skal du trykke på Ctrl + Shift + f (Windows, Chrome OS eller Mac).

Sådan gennemser du menuerne:

1. Åbn menuen Filer ved hjælp af genvejstasten til din browser:
    • Windows med Chrome-browseren: Alt+f
    • Windows med andre browsere: Alt+Shift+f
    • Chrome OS: Alt + f
    • Mac: Start med at trykke på adgangsknapperne Ctrl + Option + Tab-tasten og derefter Ctrl + Option + f
  2. Tryk på højre pil for at udforske andre menuer, herunder Rediger, Vis, Indsæt, Dias, Formatér, Arranger, Værktøjer, Tabel, Hjælp og Hjælpefunktioner.

Tip! Du kan få hjælp ved at åbne menuen Hjælp og vælge Hjælp til Slides. Tryk på Tab for at åbne søgefeltet, og angiv din søgning, f.eks. Billeder, og tryk på Enter. Hjælpen åbnes i et felt, hvor du kan læse eller navigere til andre emner. Hvis du vil vende tilbage til præsentationen, skal du trykke på Escape.

Fra menuerne kan du skifte til to andre kontrolelementer:

• Øverste knapper: Disse knapper er til handlinger på præsentationsniveau, f.eks. omdøbning, stjernemarkering, deling eller flytning af præsentationen til en anden mappe. Tryk på Shift+tabulatortasten i menuerne.
  • Værktøjslinje: Værktøjslinjen indeholder muligheder for redigering og formatering, f.eks. farver og kanter. Tryk på tabulatortasten i menuerne.

Brug menuen Hjælpefunktioner til at læse eller bevæge dig rundt i din præsentation

1. Åbn menuen Hjælpefunktioner ved hjælp af genvejstasten i din browser:
    • Windows med Chrome-browseren: Alt+a
    • Windows med andre browsere: Alt + Shift + a
    • Chrome OS: Alt + A
    • Mac: Start med at trykke på adgangsknapperne Ctrl + Option + Tab-tasten og derefter Ctrl + Option + a
  2. Tryk på pil ned for at høre valgmulighederne, f.eks. Oplæs for skærmlæser, Kommentarer og meget andet.
  3. Tryk på højre piletast for at åbne en undermenu, og tryk på pil ned for at se valgmulighederne i undermenuen.
  4. Tryk på Enter for at vælge en indstilling.

Grundlæggende oplysninger om redigering og formatering

Du kan tilføje eller ændre indhold og formatering i din præsentation.

Tilføj et tekstfelt, et billede eller en tabel

1. Gå til det dias, hvor du vil tilføje et tekstfelt, et billede eller en tabel.
  2. Tryk på Alt+/ (Windows, Chrome OS) eller Option+/ (Mac) for at søge i menuerne.
  3. Skriv indsæt for at få en liste over elementer, du kan tilføje.
  4. Brug piletasterne til at udforske listen.
  5. Tryk på Enter for at vælge.

Oplæs eller rediger formatering

Hvis du vil have formateringen af tekst eller afsnit ved markørens aktuelle placering læst op, skal du trykke på Ctrl+Alt+a og derefter f (Windows, Chrome OS) eller Ctrl+⌘+a og derefter f (Mac).

Du kan udforske de formateringsformater, du kan anvende, ved at åbne menuen Format på menulinjen:

1. Åbn menuen Formatér ved hjælp af genvejstasten til din browser:
    • Windows med Chrome-browseren: Alt + o
    • Windows med andre browsere: Alt+Shift+o
    • Chrome OS: Alt+o
    • Mac: Start med at trykke på adgangsknapperne Ctrl + Option + Tab-tasten og derefter Ctrl + Option + o
  2. Tryk på pil ned for at høre valgmuligheder, og tryk derefter på Enter for at vælge.

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter, redigerer og tilpasser dias.

Skift layout for et dias

Diaslayouts er formater til individuelle dias i din præsentation, f.eks. "Titel og brødtekst" eller "Titel og to kolonner". Når du bevæger dig gennem filmstrimmelvisningen, hører du layoutoplysninger om hvert dias i præsentationen.

1. I filmstrimlen skal du vælge det dias, hvor du vil ændre layoutet.
  2. Åbn menuen Dias ved hjælp af genvejstasten i din browser:
    • Windows med Chrome-browseren: Alt + s
    • Windows med andre browsere: Alt+Shift+s
    • I Chrome OS: Alt+s
    • Mac: Start med at trykke på adgangsknapperne Ctrl + Option + Tab-tasten og derefter Ctrl + Option + s
  3. Vælg Anvend layout, og tryk derefter på højre pil for at høre layoutindstillingerne. Du hører "valgt" for det aktuelle diaslayout, og du hører "ikke valgt" for de andre layoutindstillinger.
  4. Hvis du vil vælge en anden layoutindstilling for det aktuelle dias, skal du trykke på Enter.

Skift rækkefølge for dias

1. Hvis du vil gå til filmstrimlen, skal du trykke på Ctrl+Alt+Shift+f (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+f (Mac).
  2. Hvis du vil finde det dias, du vil flytte, skal du trykke på pil op og pil ned. Hvis du vil markere flere dias, du vil flytte, skal du trykke på Shift, mens du trykker på piletasterne.
  3. Hvis du vil flytte de valgte dias op eller ned, skal du holde Ctrl (Windows, Chrome OS) eller (Mac) nede og trykke på pil op eller pil ned.

Foretag stavekontrol på en præsentation

Slides finder automatisk stavefejl i din præsentation.

1. Hvis du vil gå til den næste stavefejl, skal du trykke på Ctrl+apostrof (Windows, Chrome OS) eller ⌘+apostrof (Mac).
  2. Hvis du vil gå til forrige stavefejl, skal du trykke på Ctrl+semikolon (Windows, Chrome OS) eller ⌘+semikolon (Mac).
  3. Hvis du vil rette en stavefejl, skal du åbne genvejsmenuen ved at trykke på Ctrl+Shift+x (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Shift+x (Mac). Vælg det korrekte staveforslag i genvejsmenuen, og tryk på Enter.

Få flere oplysninger om stavekontrol og automatiske rettelser.

Føj alternativ tekst til et billede eller en tegning

1. Vælg billedet eller tegningen.
  2. Tryk på Ctrl+Alt+y (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+y (Mac).
  3. I dialogboksen Alternativ tekst skal du angive en beskrivelse af billedet eller tegningen og derefter vælge Enter.

Find foreslået indhold i din præsentation

1. Åbn området Udforsk i din præsentation, og tryk på Ctrl+Alt+Shift+i (Windows, Chrome OS) eller ⌘+Option+Shift+i (Mac).
  2. Hvis du vil finde foreslåede layouts, skal du bruge tastaturerne på skærmlæseren til at navigere gennem området Udforsk.
  3. Hvis du vil søge i dine dokumenter og på nettet, skal du angive en søgning i søgefeltet og trykke på Enter.

Se Kalender, Keep og Huskeliste

Du kan bruge Google Kalender, Keep og Huskeliste i et sidepanel, mens du bruger Docs, Sheets og Slides. Værktøjerne i sidepanelet er som standard skjult. Følg vejledningen nedenfor for at gå til sidepanelet og udvide et af værktøjerne:

1. Brug følgende genveje for at gå til sidepanelet:
    • Windows: Ctrl+Alt+. (punktum) eller Ctrl+Alt+, (komma)
    • Chromebook: Alt+Shift+. (punktum) eller Alt+Shift+, (komma)
    • Mac: ⌘ + Option + . (punktum) eller ⌘ + Option + , (komma).
  2. På sidepanelet skal du trykke på pil op eller ned for at gå gennem listen over værktøjer: Kalender, Keep og Huskeliste.
  3. Tryk på Enter for at udvide det værktøj, du vil bruge.
  4. På sidepanelet kan du nu udføre følgende handlinger uden at forlade din præsentation:
    • Kalender: Se din daglige tidsplan, klik på begivenheder for at redigere dem, opret nye begivenheder, og spring til kommende begivenheder.
    • Keep: Opret tjeklister, og skriv noter.
    • Huskeliste: Tilføj huskesedler og deadlines.
  5. Hvis du vil gå tilbage til præsentationen, mens sidepanelet er åbent, skal du bruge disse genveje:
    • Windows: Ctrl+Alt+. (punktum) eller Ctrl+Alt+, (komma)
    • Chromebook: Alt+Shift+. (punktum) eller Alt+Shift+, (komma)
    • Mac: ⌘ + Option + . (punktum) eller ⌘ + Option + , (komma).
  6. Du kan lukke sidepanelet ved at trykke på Shift + Tab-tasten, indtil du får vist Luk. Tryk derefter på Enter.

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger Kalender, Keep og Huskeliste med Docs, Sheets og Slides.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.