Bruk forbedret Smart utfylling med AI i Google Regneark (Workspace Labs)

Important: This article is referring to Google Workspace Labs, which is a trusted tester program for users to try new AI features. The Workspace Labs program is currently available to trusted testers in US English, and may not be available in your country. To check if you have access to Workspace Labs program features, open a new sheet on Google Sheets and look for “Help me organize” sidebar on the right side of the sheet

Forbedrede forslag for Smart utfylling i Google Regneark kan gjøre det enklere å utføre manuelle tekstbehandlingsoppgaver ved å automatisk registrere forholdet mellom ufullstendige kolonnepar og bruke AI til å gjette seg frem til de resterende verdiene. Dette gjør at kolonnene kan fylles ut umiddelbart.

Denne funksjonen er foreløpig tilgjengelig på datamaskiner.

How Labs program data in Google Sheets is collected

When you use enhanced Smart Fill in Google Sheets, Google uses and stores your data in accordance with the Google Workspace Labs Privacy Notice and Terms of Service

Bruk AI til å fylle ut regnearket ditt

Du kan se forbedrede forslag til Smart utfylling på to måter:

• Når det er gjort endringer i filen.
  • Direkteforslag: Forbedret Smart utfylling vises mens du skriver inn tekst manuelt. Smart utfylling vises når Regneark registrerer at et forslag er tilgjengelig.
Merk: Omrisset viser området Regneark har forslag for, og du kan holde markøren over ikonet for å se utfyllingforslagene.

Når du ser forbedrede forslag for Smart utfylling, kan du

1. godta forslaget ved å klikke på forslagsboblen
  2. avvise det aktuelle forslaget for området ved å klikke på avbryt-ikonet i den utvidede forslagsmenyen

Du kan for eksempel bruke forbedret Smart utfylling til å

• kategorisere tilbakemeldinger etter temaer
  • organisere nyhetsartikler etter emner
  • konvertere adressedataer til konsekvente formater
  • hente ut telefonnumre fra tekstfelter

Gi tilbakemelding på genererte forslag

Gemini for Google Workspace lærer hele tiden og kan kanskje ikke hjelpe deg med forespørselen din.

Hvis du får forslag som er unøyaktige eller føles utrygge, kan du gi oss beskjed ved å sende inn tilbakemeldinger. Tilbakemeldingene dine kan bidra til å forbedre AI-støttede funksjoner i Workspace og gi bredere Google-innsats innen AI.

Slik sender du inn tilbakemelding:

1. Klikk på menyen med tre prikker i et forslag.
  2. Klikk på Send tilbakemelding for å sende en tilbakemelding.

For å gi generelle tilbakemeldinger om denne funksjonen kan du gå til Hjelp og så Bidra til å gjøre Regneark enda bedre.

Hvis du vil rapportere et juridisk problem, kan du opprette en forespørsel eller gå til Send tilbakemelding og så, Rapporter et problem eller Send inn et forslag og så klikk på Juridisk hjelp nederst i sidefeltet.

Slå av forbedret Smart utfylling

Slå av fra en celle:

1. Klikk på menyen med tre prikker i et forslag.
  2. Fjern avmerkingen for Slå på forbedrede forslag for Smart utfylling.

Slå av fra menyen:

1. Velg Verktøy og så Forslagskontroller.
  2. Fjern avmerkingen for Slå på forbedrede forslag for Smart utfylling.

Når du har slått av forbedret Smart utfylling, kan du slå det på igjen ved å følge den samme fremgangsmåten og merke av for Slå på forbedrede forslag for Smart utfylling.

Merk:

• Når funksjonen er slått av, fjernes alle aktive forslag (og alle andre forslag) som ikke er godtatt eller avvist, fra alle regnearkene dine.
  • Selv om du slår av forbedret Smart utfylling, kan du fortsatt motta forslag fra Smart utfylling. Du kan for eksempel bruke Smart utfylling til å hente ut fornavn fra en gitt liste over fullstendige navn, eller til å finne verdier i et område eller en tabell. Hvis du vil velge bort disse forslagene, kan du finne ut mer om Smart utfylling her.

Du kan også slå av forbedrede forslag for Smart utfylling ved å forlate Labs-programmet. Hvis du forlater programmet, mister du tilgangen til alle prøvefunksjonene i Labs-programmet for godt, og du kan ikke bli med igjen senere. Finn ut mer om hvordan du forlater Labs i Google Workspace.

Tips:

• Forbedret Smart utfylling registrerer og støtter bare verdier på engelsk.
  • For å utløse registrering fra forbedret Smart utfylling må tabeller inneholde minst tre eksempelrader med to unike kolonneverdier som kan fylles ut med foreslåtte verdier.
  • Forbedret Smart utfylling kan bare utløses i tekstkolonner. Funksjonen kjører ikke i numeriske kolonner eller datokolonner.

Finn ut mer om forslag fra Workspace Labs-funksjoner

• Forslag fra Workspace Labs-funksjoner representerer ikke Googles synspunkter, og Google skal ikke krediteres for slike forslag.
  • Du må ikke bruke Workspace Labs-funksjoner som medisinske, juridiske, økonomiske eller andre typer profesjonelle råd.
  • Workspace Labs-funksjoner kan gi unøyaktig eller upassende informasjon. Tilbakemeldinger fra deg bidrar til å gjøre Workspace Labs tryggere og nyttigere.
  • Ikke legg inn personopplysninger eller konfidensiell/sensitiv informasjon i forespørsler.
  • Google bruker Workspace Labs-data og -beregninger til å levere, forbedre og utvikle produkter, tjenester og maskinlæringsteknologi over hele Google.
  • Workspace Labs-dataene dine kan også bli lest, vurdert, annotert og gjennomgått av menneskelige evaluerere. Når Google bruker Google-valgt inndata (som beskrevet i merknaden om personvern) til å generere resultater, samler og/eller pseudonymiserer Google dette innholdet og resultatet før det vises til menneskelige evaluerere, med mindre innholdet deles som en del av en tilbakemelding til Google.

Du kan gjennomgå merknaden om personvern og vilkårene for personlige kontoer for Google Workspace Labs.