Uitgebreidere SmartFill gebruiken met AI in Google Spreadsheets (Workspace Labs)

Important: This article is referring to Google Workspace Labs, which is a trusted tester program for users to try new AI features. The Workspace Labs program is currently available to trusted testers in US English, and may not be available in your country. To check if you have access to Workspace Labs program features, open a new sheet on Google Sheets and look for “Help me organize” sidebar on the right side of the sheet

In Google Spreadsheets kunnen uitgebreidere SmartFill-suggesties handmatige tekstverwerkingstaken makkelijker maken door automatisch de relatie tussen onvolledige kolomparen te detecteren en door AI te gebruiken om de resterende waarden te voorspellen, waardoor ze meteen kunnen worden ingevuld.

Deze functie is momenteel beschikbaar op desktops.

How Labs program data in Google Sheets is collected

When you use enhanced Smart Fill in Google Sheets, Google uses and stores your data in accordance with the Google Workspace Labs Privacy Notice and Terms of Service

AI gebruiken om een spreadsheet in te vullen

Je kunt uitgebreidere SmartFill-suggesties op 2 manieren te zien krijgen:

• Als je een bewerking hebt aangebracht in het bestand.
  • Live suggesties: Uitgebreidere SmartFill kan worden getoond terwijl je handmatig teksten invoert. Uitgebreidere SmartFill wordt getoond als Spreadsheets ziet dat er een voorspelling beschikbaar is.
Opmerking: Het overzicht geeft het bereik aan dat Spreadsheets kan voorspellen. Plaats de cursor op het pictogram om de vulsuggesties te zien.

Als je uitgebreidere SmartFill-suggesties krijgt, kun je het volgende doen:

1. De suggestie accepteren door op de suggestieballon te klikken.
  2. De suggestie weigeren door op het annuleringspictogram op de uitgevouwen suggestiepil te klikken. De suggestie voor dat bereik wordt dan geweigerd.

Voorbeelden van toepassingen voor uitgebreidere SmartFill:

• Feedback categoriseren op thema
  • Nieuwsartikelen ordenen op onderwerp
  • Adresgegevens converteren naar een consistente indeling
  • Telefoonnummers uit tekstvelden extraheren

Feedback geven voor gegenereerde suggesties

Gemini voor Google Workspace leert continu en kan je verzoek misschien niet beantwoorden.

Als je een suggestie krijgt die niet klopt of die ongepast is, kun je ons dit laten weten door feedback te sturen. Met jouw feedback kunnen we door AI ondersteunde Workspace-functies en bredere Google-activiteiten op het gebied van AI verbeteren.

Zo stuur je feedback:

1. Klik op het menu met 3 stippen in een suggestie.
  2. Klik op Feedback sturen.

Als je algemene feedback wilt geven over deze functie, ga je bovenaan naar Help en dan Help ons Spreadsheets te verbeteren.

Als je een juridisch probleem wilt melden, maak je een verzoek of ga je naar Feedback sturen en dan Een probleem melden of Een idee voorstellen en dan klik onderaan de zijbalk op Juridische hulp.

Uitgebreidere SmartFill uitzetten

Uitzetten vanuit de cel

1. Klik op het menu met 3 stippen in een suggestie.
  2. Haal het vinkje weg voor Uitgebreidere SmartFill-suggesties aanzetten.

Uitzetten vanuit het menu

1. Selecteer Extra en dan Bedieningselementen voor suggesties.
  2. Haal het vinkje weg voor Uitgebreidere SmartFill-suggesties aanzetten.

Als je uitgebreidere SmartFill weer wilt aanzetten, volg je hetzelfde pad en vink je het vakje aan voor Uitgebreidere SmartFill-suggesties aanzetten.

Opmerkingen:

• Als je uitgebreidere SmartFill hebt uitgezet, worden alle actieve (en andere) suggesties die niet zijn geaccepteerd of geweigerd, verwijderd uit al je spreadsheets.
  • Als je uitgebreidere SmartFill uitzet, trek je niet de toestemming in voor SmartFill-suggesties krijgen. Je kunt SmartFill bijvoorbeeld gebruiken om voornamen te extraheren uit een lijst met volledige namen of om waarden te vinden in een bereik of tabel. Hier vind je meer informatie over SmartFill als je de toestemming voor deze suggesties wilt intrekken.

Je kunt uitgebreidere SmartFill-suggesties ook uitzetten door het Labs-programma te verlaten. Als je dit doet, raak je definitief de toegang tot alle functies van het Labs-programma kwijt. Je kunt niet opnieuw deelnemen aan het Labs-programma. Meer informatie over hoe je Labs verlaat via Google Workspace

Tips:

• Uitgebreidere SmartFill kan alleen Engelse waarden detecteren en ondersteunen.
  • Als je uitgebreidere SmartFill-detectie wilt triggeren, moet een tabel minstens 3 voorbeeldrijen met 2 aparte kolomwaarden hebben om waardesuggesties in te vullen.
  • Uitgebreidere SmartFill kan alleen worden getriggerd voor tekstkolommen, niet voor numerieke en datumkolommen.

Meer informatie over suggesties voor Workspace Labs-functies

• Suggesties voor Workspace Labs-functies vertegenwoordigen niet de mening van Google en mogen niet worden toegeschreven aan Google.
  • Vertrouw niet op Workspace Labs-functies voor medisch, juridisch, financieel of ander professioneel advies.
  • Workspace Labs-functies kunnen suggesties geven voor onjuiste of ongepaste informatie. Met jouw feedback maken we Workspace Labs nuttiger en veiliger.
  • Voeg geen persoonlijke, vertrouwelijke of gevoelige informatie toe aan je prompts.
  • Google gebruikt de gegevens en statistieken van Workspace Labs om producten, services en machinelearning-technologieën te leveren, te verbeteren en te ontwikkelen in alle apps van Google.
  • Je Workspace Labs-gegevens kunnen ook worden gelezen, beoordeeld, geannoteerd en gecontroleerd door menselijke reviewers. Als Google door Google geselecteerde invoeren gebruikt (zoals beschreven in de Privacyverklaring) om uitvoeren te genereren, verzamelt en/of pseudonimiseert Google die content en de uitvoeren voordat deze worden gezien door menselijke reviewers, tenzij deze specifiek worden meegestuurd als onderdeel van je feedback voor Google.

Ga naar de Privacyverklaring van Google Workspace Labs en de Voorwaarden voor Persoonlijke Accounts.