Infoga anpassade byggstenar

Anpassade byggstenar är bara tillgängliga för kvalificerade jobb- eller skolkonton och du är inte inloggad. Läs mer om jobb- och skolkonton.

Logga in på ditt jobbkonto

Om du använder Google Dokument på ett kvalificerat jobb- eller skolkonto kan du göra om innehållet i dokumentet till en anpassad byggsten så att du snabbt kan återanvända det i framtiden.

Viktigt! Du kan bara skapa anpassade byggstenar från ett dokument om du kan kopiera innehåll. Om du inte kan kopiera innehåll kontaktar du dokumentägaren och ber dem att ge dig kopieringsåtkomst till dokumentet.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Markera det innehåll du vill göra till en byggsten.
  3. Högerklicka på det markerade innehållet.
  4. Klicka på Spara som anpassad byggsten.
  5. Lägg till ett namn. Du kan även lägga till en valfri beskrivning.
  6. Klicka på Skapa följt av OK.

Skapa en anpassad byggsten med @-menyn

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Skriv @anpassad byggsten och klicka på Ny anpassad byggsten Nytt.
  3. Markera det innehåll du vill göra till en byggsten.
  4. Klicka på Spara högst upp.
  5. Lägg till ett namn. Du kan även lägga till en valfri beskrivning.
  6. Klicka på Skapa följt av OK.

Visa, redigera och använda anpassade byggstenar

Så här visar och redigerar du de anpassade byggstenar du har skapat:

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Du kan göra något av följande:
    1. Skriv @ och klicka på Utöka följt av bredvid Byggstenar.
    2. Klicka på Infogaföljt av Byggstenar högst upp följt av Anpassad byggsten
  3. Klicka på Hantera anpassade byggstenar. Detta öppnar en lista över dina anpassade byggstenar i Google Drive.
    1. Tips!  Om du vill ta bort en anpassad byggsten kan du ta bort filen från Google Drive.

Infoga en anpassad byggsten

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Du kan göra något av följande:
    1. Skriv @ och ange namnet på den anpassade byggstenen.
    2. Klicka på Infogaföljt av Byggstenar högst upp följt av Anpassad byggsten och välj en byggsten.