Sett inn egendefinerte byggeklosser

Egendefinerte byggeklosser er bare tilgjengelige for kvalifiserte jobb- eller skolekontoer, og du er ikke logget på. Finn ut mer om jobb- og skolekontoer.

Logg på jobbkontoen din

Hvis du bruker Google Dokumenter med en kvalifisert jobb- eller skolekonto, kan du gjøre innhold i dokumentet om til en egendefinert byggekloss, slik at du raskt kan gjenbruke det senere.

Viktig: Du kan bare opprette egendefinerte byggeklosser fra et dokument hvis du kan kopiere innhold. Hvis du ikke kan kopiere innhold, kan du kontakte eieren av dokumentet og be vedkommende om å gi deg tilgang til dokumentet.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Fremhev innholdet du vil gjøre om til en byggekloss.
  3. Høyreklikk på det fremhevede innholdet.
  4. Klikk på Lagre som egendefinert byggekloss.
  5. Legg til et navn. Du kan også velge å legge til en beskrivelse.
  6. Klikk på Opprett og så Greit.

Opprett en egendefinert byggekloss med «@»-menyen

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Skriv inn «@custom building block» og klikk på Ny egendefinert byggekloss Ny.
  3. Fremhev innholdet du vil gjøre om til en byggekloss.
  4. Klikk på Lagre i forgrunnsvinduet øverst.
  5. Legg til et navn. Du kan også velge å legge til en beskrivelse.
  6. Klikk på Opprett og så Greit.

Se, endre og bruk egendefinerte byggeklosser

Slik kan du se og redigere de egendefinerte byggeklossene du har opprettet:

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Følg en av disse fremgangsmåtene:
    1. Skriv inn «@» og klikk på Vis og deretter ved siden av «Byggeklosser».
    2. Øverst klikker du på Sett innog så Byggeklosser og så Egendefinert byggekloss.
  3. Klikk på Administrer egendefinerte byggeklosser. Da åpnes en liste over de egendefinerte byggeklossene i Google Disk.
    1. Tips:  Du kan fjerne en egendefinert byggekloss ved å slette filen fra Google Disk.

Sett inn en egendefinert byggekloss

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter på datamaskinen din.
  2. Følg en av disse fremgangsmåtene:
    1. Skriv inn «@», og skriv inn navnet på den egendefinerte byggeklossen.
    2. Gå til toppen og klikk på Sett innog så Byggeklosser og så Egendefinert byggekloss, og velg en byggekloss.