Aangepaste bouwblokken invoegen

Aangepaste bouwblokken zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende werk- of schoolaccounts en je bent momenteel niet ingelogd. Meer informatie over werk- of schoolaccounts

Log in op je werkaccount

Als je Google Documenten gebruikt met een aanmerking komend werk- of schoolaccount, kun je van content in je document een aangepast bouwblok maken, zodat je het later opnieuw kunt gebruiken.

Belangrijk: Je kunt alleen aangepaste bouwblokken maken in een document als je content kunt kopiëren. Als je de content niet kunt kopiëren, neem je contact op met de documenteigenaar en vraag je om toegang tot het document.

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Markeer de content waarvan je een bouwblok wilt maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde content.
  4. Klik op Opslaan als aangepast bouwblok.
  5. Voeg een naam toe. Je kunt ook een optionele beschrijving toevoegen.
  6. Klik op Maken en dan OK.

Een aangepast bouwblok maken met het @-menu

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Typ @aangepast bouwblok en klik op Nieuw aangepast bouwblok Nieuw.
  3. Markeer de content waarvan je een bouwblok wilt maken.
  4. Klik bovenaan in het pop-upvenster op Opslaan.
  5. Voeg een naam toe. Je kunt ook een optionele beschrijving toevoegen.
  6. Klik op Maken en dan OK.

Aangepaste bouwblokken bekijken, bewerken en gebruiken

Zo bekijk en bewerk je de aangepaste bouwblokken die je hebt gemaakt:

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Je hebt de volgende opties:
    1. Typ @ en klik naast Bouwblokken op Uitvouwen en dan.
    2. Klik bovenaan op Invoegen en dan Bouwblokken en dan Aangepast bouwblok
  3. Klik op Aangepaste blokken beheren. Er wordt een lijst met je bouwblokken geopend in Google Drive.
    1. Tip: Als je een aangepast bouwblok wilt verwijderen, kun je het bestand verwijderen uit je Google Drive.

Een aangepast bouwblok invoegen

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Je hebt de volgende opties:
    1. Typ @ en geef de naam van het aangepaste bouwblok op.
    2. Klik bovenaan op Invoegen en dan Bouwblokken en dan Aangepast bouwblok en selecteer een bouwblok.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.