Få flere oplysninger om importfunktioner

Google Sheets har importfunktioner, der kan hjælpe med at optimere regneark, f.eks.:

Brugsgrænser

Når importfunktionerne genererer for meget trafik, ser du denne fejlmeddelelse: "Fejl: Indlæsning af data kan tage lidt tid på grund af det store antal anmodninger. Prøv at reducere antallet af funktionerne IMPORTHTML, IMPORTDATA, IMPORTFEED eller IMPORTXML i de regneark, du har oprettet."

Den person, der har oprettet dokumentet, har strenge grænser. Brugere skal overveje brug i alle åbne dokumenter, som de opretter. Hvis en samarbejdspartner foretager en redigering, tæller den muligvis med i din kvote.

Du kan afhjælpe fejlmeddelelser ved at reducere mængden af ændringer i kildeområdet, hvorfra importfunktionen blev importeret. Hvis den aktuelle værdi for kildeområdet =IMPORTDATA(kildeområde) ændres ofte, skal du udstede eksterne kald, som muligvis forårsager en begrænsning.

Dataaktualitet

IMPORTDATA, IMPORTHTML og IMPORTXML deler visse regler for at sikre, at brugerne får aktuelle data, samtidig med at deres brug holdes på et rimeligt niveau.

• Alle tre funktioner søger automatisk efter opdateringer hver time, mens dokumentet er åbent, selvom formlen og regnearket ikke ændres.
  • Hvis du sletter og tilføjer celler igen eller overskriver cellerne med samme formel, udløser det en opdatering af funktionerne.

Vigtigt! Hvis du åbner og opdaterer dokumentet, udløser det ikke en opdatering af nogen af funktionerne.

Udsving

Når du bruger en importfunktion, ser du muligvis fejlmeddelelsen "#FEJL!" i cellen med meddelelsen: "Fejl: Funktionen må ikke referere til en celle med NOW(), RAND(), RANDARRAY() eller RANDBETWEEN()”.

Importfunktioner kan ikke direkte eller indirekte henvise til en flygtig funktion som f.eks. NOW, RAND eller RANDBETWEEN for at forhindre overbelastning af vores brugeres regneark, fordi de flygtige funktioner opdateres ofte.

Hvis du ser ovenstående fejlmeddelelse, men stadig vil læse resultaterne af de flygtige funktioner, skal du kopiere resultatet af de flygtige funktioner. Brug Indsæt speciel og derefter Kun værdier.

Vigtigt! Hvis du følger denne vejledning, bliver alle værdier statiske. Hvis du f.eks. kopierer og bruger Indsæt specielNU-resultater som værdier, ændres de værdier, som du indsætter, ikke længere baseret på tidspunktet.

Tip! Den eneste undtagelse er for funktionen IDAG, som er flygtig, men som ikke opdateres mere end én gang om dagen.

Fejlmeddelelse: "Resultatet er for stort"

Hvis du ser denne fejlmeddelelse i forbindelse med IMPORTXML, skal du reducere mængden af data, som din XPATH-forespørgsel returnerer.

Brugernotifikationer

Hvis en IMPORT-funktion tilføjes eller redigeres for første gang i et regneark for følgende funktioner, vises der et advarselsbanner, da arket kan sende og modtage data til eksterne parter.

• IMPORTHTML
  • IMPORTXML
  • IMPORTFEED
  • IMPORTDATA
  • IMAGE

Redaktører af regnearket kan klikke på Tillad adgang for at give adgang

Fejlmeddelelse: "Brug en webbrowser på en computer til at tillade adgang til at hente data fra eksterne webadresser".

Hvis du får denne fejlmeddelelse, kan du enten skifte til en webbrowser på en computer for at give adgang til IMPORT-funktioner eller følge vejledningen her:

1. Indsæt regnearkets webadresse i Chrome-browseren
  2. Vælg en af mulighederne:
    • iPhone og iPad: Tryk på More [Mere] Mere og derefter Request Mobile Site [Anmod om mobilversion]
    • Android: Tryk på Mere Mere og derefter Computerwebsite
  3. Klik på Tillad adgang

Notifikationsadfærd:

• Denne notifikation aktiveres én gang pr. regneark, men det er kun redaktører, der kan foretage handlinger vedrørende det. Når en redaktør reagerer, afvises notifikationen, og den vises ikke til andre samarbejdspartnere.
  • Alle eksisterende IMPORT-filer på siden blokeres, indtil der klikkes på Tillad adgang
  • Brugeren kan ikke tilbagekalde adgangen, efter vedkommende har accepteret den, medmindre vedkommende bruger versionshistorikken. Gå tilbage til en version i Versionshistorik, som blev foretaget, før notifikationen blev vist, og tilføj eller rediger derefter IMPORT igen. Notifikationen vises igen. Derefter kan du fjerne alle funktionerne IMPORTHTML(), IMPORTXML(), IMPORTFEED(), IMPORTDATA(), eller IMAGE() i regnearket.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.