Felsöka felmeddelandet i Google Kalkylark: Det går inte att spara ändringarna. Kopiera de senaste ändringarna och återställ dem sedan.

Om du får det här meddelandet i Google Kalkylark kan du inte spara dina ändringar. Kopiera de senaste ändringarna och återställ dem sedan, beror det på att det tagit för lång tid för servern att spara ändringarna. Här är några förslag på hur du kan åtgärda problemet.

Problem med internetanslutningen

Kopiera ändringarna och läs in igen

Ett fel i internetanslutningen kan leda till det här felmeddelandet. Testa att återställa anslutningen så här:

1. Kopiera alla ändringar som inte har sparats.
  2. Läs in arbetsbladet igen.
  3. Klistra in dina tidigare ändringar.
  4. Koppla från internetanslutningen och anslut igen om felet visas på nytt.

Aktivera offlineläget i webbläsaren Chrome eller Microsoft Edge

Du kan växla till offlineläget om du vill jobba vidare. I offlineläge sparas ditt arbete lokalt på enheten. Alla lokala ändringar laddas upp till molnet när enheten har en stabil internetanslutning igen. Läs mer om att aktivera offlineläget

Ange stora mängder data eller bilder

Importera stora datamängder med importfunktionerna

När du matar in stora mängder data i stället för att kopiera och klistra in använder du de mer effektiva och tillförlitliga importfunktionerna. Google Kalkylark innehåller många importfunktioner med stöd för olika importbehov.

• IMPORTRANGE – importerar ett cellområde från ett angivet kalkylark.
  • IMPORTDATA – importerar data från en viss webbadress i .csv- eller .tsv-format.
  • IMPORTHTML – importerar data från en tabell eller lista på en HTML-sida.
  • IMPORTFEED – importerar ett RSS- eller Atom-flöde.

Viktigt! Det går inte att importera Excel-filer med dessa importfunktioner. Läs mer om att arbeta med Excel-filer i Google Kalkylark.

Importera Excel-filen till Google Drive i stället för att kopiera och klistra in direkt

Om du kopierar och klistrar in direkt från en Excel-fil till ett Google-kalkylark kan det också uppstå fel. Vi föreslår att du importerar Excel-filen på följande sätt:

1. I Kalkylark skapar du ett nytt eller öppnar ett befintligt kalkylark.
  2. Klicka på Arkiv följt av Importera.
  3. Välj Excel-filen.
  4. Klicka på Välj.
  5. Välj ett importalternativ:
    • Skapa nytt kalkylark
    • Infoga nytt/nya arbetsblad
    • Byt ut kalkylark
  6. Klicka på Importera data.
  7. Om du uppmanas att göra det klickar du på Öppna nu.

Läs mer om att arbeta med Excel-filer i Google Kalkylark

Använd Infoga bild för att importera bilder istället för att kopiera och klistra in

Om du vill importera bilder använder du Infoga bild som ett effektivare sätt att kopiera och klistra in bilder.

Om du försökte klistra in bilder i Kalkylark och aktiverade felmeddelandet kan du testa följande:

1. Återställ ändringen.
  2. Läs in arbetsbladet igen.
  3. Klicka på cellen där du vill lägga till bilden.
  4. Klicka på Infoga följt av Bild.
  5. Välj att placera din bild i cellen eller över cellerna.
    • Celler med en bild får inte även innehålla text.
  6. Välj en bild eller ta en ögonblicksbild.
  7. Klicka på Öppna eller Välj.
Överskrid inte gränserna för Kalkylark

När indata överskrider gränsvärdena för Kalkylark kan det här felmeddelandet aktiveras. Läs mer om diagram i Google Kalkylark

Om du får ett annat felmeddelande av typen Något gick fel. Läs in på nytt eller Det går inte att läsa in filen, läser du mer om felsökning i Kalkylark