Ohjeita ongelmatilanteisiin: Google Sheetsin virheilmoitus "Muutoksia ei voi tallentaa. Kopioi viimeisimmät muokkaukset ja palauta sitten muutokset"

Jos näet Google Sheetsissä viestin "Muutoksia ei voi tallentaa. Kopioi viimeisimmät muokkaukset ja palauta sitten muutokset", palvelimelta vei liian kauan tallentaa muutokset. Kokeile alla olevia ehdotuksia voidaksesi jatkaa työskentelyä.

Internetyhteysongelmat

Muutosten kopioiminen ja taulukon lataaminen uudelleen

Internetyhteyden toimintahäiriö voi aiheuttaa tämän virheilmoituksen. Yritä palauttaa yhteys näin:

1. Kopioi kaikki tallentamattomat muutokset.
  2. Lataa taulukko uudelleen.
  3. Liitä aiemmat muutokset taulukkoon.
  4. Jos virhe toistuu, katkaise internetyhteys ja muodosta se sitten uudelleen.

Offline-tilan laittaminen päälle Chrome‑ tai Microsoft Edge ‐selaimella

Voit vaihtaa offline-tilaan jatkaaksesi työskentelyä. Offline-tilassa työsi tallentuu paikallisesti laitteellesi. Kaikki paikalliset muutokset ladataan pilveen, kun vakaa internetyhteys palautuu. Lue lisää offline-tilan laittamisesta päälle

Suuren data‑ tai kuvamäärän lisääminen

Suuren datamäärän tuominen IMPORT-funktioiden avulla

Kun lisäät suuria määriä dataa, käytä kopioinnin ja liittämisen sijaan tehokkaampia ja luotettavampia IMPORT-funktioita. Google Sheetsissä on käytettävissä useita, erilaisiin tarpeisiin sopivia IMPORT-funktioita.

• IMPORTRANGE: Tuo soluvälin määritetystä laskentataulukosta.
  • IMPORTDATA: Tuo annetun URL-osoitteen datan .csv- tai .tsv-muodossa.
  • IMPORTHTML: Tuo datan HTML-sivulla olevasta taulukosta tai listasta.
  • IMPORTFEED: Tuo RSS- tai ATOM-syötteen.

Tärkeää: Excel-tiedostoja ei voida tuoda näiden IMPORT-funktioiden avulla. Lue lisää Excel-tiedostojen käyttämisestä Google Sheetsissä.

Excel-tiedoston tuominen Google Driveen suoran kopioinnin ja liittämisen sijaan

Jos kopioit ja liität tietoja suoraan Excel-tiedostosta Google-laskentataulukkoon, saatat myös nähdä virheilmoituksen. Excel-tiedosto kannattaa siirtää näin:

1. Luo Sheetsiin uusi laskentataulukko tai avaa aiemmin luotu.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Tuo.
  3. Valitse haluamasi Excel-tiedosto.
  4. Klikkaa Valitse.
  5. Valitse tuontitapa:
    • Luo uusi laskentataulukko
    • Lisää uusia taulukoita
    • Korvaa laskentataulukko
  6. Valitse Tuo data.
  7. Valitse tarvittaessa Avaa nyt.

Lue lisää Excel-tiedostojen käyttämisestä Google Sheetsissä.

Kuvien tuominen Lisää kuva ‐toiminnolla suoran kopioinnin ja liittämisen sijaan

Jos haluat tuoda kuvia, käytä Lisää kuva ‐toimintoa, jolla voit kopioida ja liittää kuvia tehokkaalla tavalla.

Jos yritit liittää kuvia Sheetsiin ja sait virheilmoituksen, kokeile näitä ohjeita:

1. Kumoa muutos.
  2. Lataa taulukko uudelleen.
  3. Klikkaa solua, johon haluat lisätä kuvan.
  4. Valitse Lisää ja sitten Kuva
  5. Valitse, sijoitetaanko kuva solun sisään vai solujen päälle.
    • Solut, joissa on kuva, eivät voi sisältää tekstiä.
  6. Valitse kuva tai ota uusi.
  7. Valitse Avaa tai Valitse.
Älä ylitä Sheetsin rajoja

Jos lisäämäsi data ylittää Sheetsin rajat, seurauksena voi olla tämä virheilmoitus. Lue lisää Google Sheetsin rajoista

Jos saat jonkin toisen virheilmoituksen, kuten "Jotain meni pieleen. Päivitä sivu" tai "Tiedostoa ei voi ladata", lue lisää Sheetsin virheiden vianetsinnästä