Taken toewijzen vanuit Google Documenten

Taken in Documenten zijn alleen beschikbaar voor in aanmerking komende werk- of schoolaccounts, maar je bent op dit moment niet ingelogd. Meer informatie over werk- of schoolaccounts

Log in op je werkaccount

Als je Google Documenten gebruikt in een geschikt werk- of schoolaccount, kun je taken toewijzen aan jezelf of aan andere gebruikers in je domein. Taken die je toewijst aan een gebruiker staan in de persoonlijke takenlijst van de gebruiker. Meer informatie over werken met gedeelde taken

Een taak toewijzen in Google Documenten

1. Open een document in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Tik op het gedeelte van het scherm waar je de lijst wilt toevoegen.
  4. Tik rechtsonder op Lijsten Lijst met opsommingstekens.
  5. Tik op Checklist .
  6. Geef een taak op in de checklist.
  7. Klik links van het item in de checklist op Toevoegen aan Tasks .
  8. Vul in het veld Toegewezen persoon de naam in van de gebruiker aan wie je de taak wilt toewijzen.
    1. Je kunt een taak toewijzen aan jezelf of andere gebruikers in je domein.
  9. Optioneel: Als je een datum voor de taak wilt instellen, tik je op Datum toevoegen en kies je een datum in de kalender.
  10. Tik rechtsboven op Toevoegen Vinkje.

Belangrijk:

• Als je een taak toewijst aan iemand anders, krijgt deze persoon een e-mailmelding met je e-mailadres. Ze kunnen de taak bekijken in hun persoonlijke takenlijst en in hun Google-agenda als de taak een bepaalde datum heeft. Meer informatie over gedeelde taken
  • Anonieme gebruikers kunnen geen taken toewijzen of bewerken in een Google-document.

Een taak bekijken of bewerken in Documenten

1. Open een document met toegewezen taken in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Tik links van een toegewezen checklistitem op de avatar van de toegewezen persoon.
    • Tip: Als een taak is afgerond, is de titel doorgestreept.
  4. Tik onderaan op Bewerken Bewerken.
    • Als je de gebruiker bewerkt waaraan de taak is toegewezen, krijgt zowel de vorige toegewezen persoon als de nieuwe toegewezen persoon een e-mailmelding.
  5. Optioneel: Je kunt ook op Openen in Tasks Openen in nieuw venster (groot weergeven) tikken om de taak te bewerken in de Tasks-app.

Een taak als afgerond markeren in Documenten

1. Open een document met toegewezen taken in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Zoek een toegewezen checklist-item.
  4. Tik op het selectievakje in het document.
    • Als een taak is gemarkeerd als afgerond in het document, staat deze als afgerond vermeld in de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon en krijgt de persoon een e-mailmelding.

Een taak verwijderen uit Documenten

1. Open een document met toegewezen taken in de Google Documenten-app.
  2. Tik op Bewerken Bewerken.
  3. Tik links van een toegewezen checklistitem op de avatar van de toegewezen persoon.
  4. Tik onderaan op Verwijderen Verwijderen en dan Bevestigen.

Tips:

• Als je een taak verwijdert uit het document, verschijnt de taak niet in de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon. Als de taak nog niet is afgerond, krijgt de toegewezen persoon een e-mailmelding.
  • Als een checklist-item is verwijderd in het document, maar de taak niet eerst is verwijderd, staat de taak nog steeds vermeld in de persoonlijke lijst in Tasks van de toegewezen persoon.

Updates voor taken in Documenten beheren

In het icoon links van het checklist-item verschijnt soms een blauwe stip. Dat kan in deze gevallen gebeuren:

• Iemand updatet het checklist-item in het document, maar niet de taak.
  • De toegewezen persoon updatet de titel van de taak in Taken, maar de tekst van de checklist in het document wordt niet geüpdatet.
  • Iemand zet het document terug naar een eerdere versie.

Zo los je het probleem op en verwijder je de blauwe stip:

1. Tik op de taak met een blauwe stip.
  2. Klik rechtsonder in het pop-upvenster op Updaten.

Tip: Er kan ook een blauwe stip op een taakicoon verschijnen als de toegewezen persoon de taak heeft geüpdatet of verwijderd uit de persoonlijke lijst in Tasks, maar geen bewerkingsrechten heeft voor het document.

1. Tik op de blauwe stip en tik op Ja om dit op te lossen.
  2. Zorg dat de toegewezen persoon bewerkingsrechten voor het document heeft om dat te voorkomen.