Tildel gjøremål fra Google Dokumenter

Oppgaver i Dokumenter er bare tilgjengelig for kvalifiserte jobb- eller skolekontoer, og du er for øyeblikket ikke pålogget. Finn ut mer om jobb- og skolekontoer.

Logg på jobbkontoen din

Hvis du bruker Google Dokumenter på en kvalifisert jobb- eller skolekonto, kan du tildele gjøremål til deg selv eller andre brukere på domenet ditt. Gjøremålene du tildeler en bruker, vises i vedkommendes personlige huskeliste. Finn ut mer om hvordan du jobber med delte gjøremål.

Tildel et gjøremål i Google Dokumenter

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter-appen.
  2. Trykk på Rediger Rediger.
  3. Trykk på den delen av skjermen der du vil legge til listen.
  4. Trykk på Lister Punktliste nederst til høyre.
  5. Trykk på Sjekkliste .
  6. Skriv inn et gjøremål i sjekklisten.
  7. Trykk på Legg til i Huskeliste til venstre for sjekklisteelementet.
  8. I «Ansvarlig»-feltet skriver du inn navnet på brukeren du vil tildele gjøremålet til.
    1. Du kan tildele gjøremål til deg selv eller andre brukere på domenet ditt.
  9. Valgfritt: For å angi en dato for gjøremålet, trykk på Legg til dato og velg en dato fra kalenderen.
  10. Trykk på Legg til Checkmark øverst til høyre.

Viktig:

• Når du tildeler et gjøremål til en annen, får vedkommende et e-postvarsel som inneholder e-postadressen din. Hen kan se gjøremålet i sin egen Huskeliste og Google Kalender hvis gjøremålet har en bestemt dato. Finn ut mer om delte gjøremål.
  • Anonyme brukere kan ikke tildele eller redigere gjøremål i Google-dokumenter.

Se eller rediger gjøremål i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter-appen.
  2. Trykk på Rediger Rediger.
  3. Til venstre for et tilordnet sjekklisteelement trykker du på brukerbildet til den som er ansvarlig for gjøremålet.
    • Tips: Hvis et gjøremål er fullført, blir tittelen gjennomstreket.
  4. Trykk på RedigerRediger nederst.
    • Hvis du tildeler gjøremålet til en ny bruker, mottar både den forrige og den nye brukeren et e-postvarsel.
  5. Valgfritt: Du kan også trykke på Åpne i Huskeliste Åpne i et nytt (eget vindu)  for å endre gjøremålet i Huskeliste-appen.

Merk gjøremål som fullført i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter-appen.
  2. Trykk på Rediger Rediger.
  3. Finn et tildelt sjekklisteelement.
  4. Trykk på avmerkingsboksen i dokumentet.
    • Hvis et gjøremål merkes som fullført i dokumentet, vises det som fullført i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet, og hen får et e-postvarsel.

Slett gjøremål i Dokumenter

1. Åpne et dokument med tildelte gjøremål i Google Dokumenter-appen.
  2. Trykk på Rediger Rediger.
  3. Til venstre for et tilordnet sjekklisteelement trykker du på brukerbildet til den som er ansvarlig for gjøremålet.
  4. Nederst trykker du på Slett Fjern og så Bekreft.

Tips:

• Hvis et gjøremål slettes i dokumentet, vises det ikke lenger i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet. Hvis gjøremålet ikke var fullført, mottar den ansvarlige et e-postvarsel.
  • Hvis et sjekklisteelement slettes i dokumentet, men gjøremålet ikke ble slettet først, vises det fortsatt i den personlige huskelisten til den som er ansvarlig for gjøremålet.

Administrer oppdateringer av gjøremål i Dokumenter

Det kan hende du ser en blå prikk på ikonet til venstre for sjekklisteelementet. Dette kan skje hvis

• noen oppdaterer sjekklisteelementet i dokumentet, men ikke gjøremålet
  • personen som er ansvarlig for gjøremålet, oppdaterer tittelen i Huskeliste, men ikke sjekklisteteksten i dokumentet
  • noen tilbakestiller dokumentet til en tidligere versjon

Slik kan du løse problemet og fjerne den blå prikken:

1. Trykk på gjøremålet som har en blå prikk.
  2. Klikk på Oppdater nederst til høyre i forgrunnsvinduet.

Tips: En blå prikk kan også vises på et gjøremålsikon hvis den som er ansvarlig for gjøremålet, oppdaterer eller sletter gjøremålet i den personlige huskelisten sin, men ikke har redigeringstilgang til dokumentet.

1. Du kan løse dette ved å trykke på den blå prikken og deretter på Ja.
  2. For å forhindre dette må du sørge for at den som er ansvarlig for gjøremålet, har redigeringstilgang til dokumentet.