Lägga till en titel, rubrik eller innehållsförteckning i ett dokument

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan ordna dina dokument med textformat som titlar, rubriker och en innehållsförteckning. Du kan anpassa teckensnitt och storlek på texten och ange formaten som standard.

Lägga till, ändra eller ta bort en innehållsförteckning

Med en innehållsförteckning kan du se dokumentstrukturen. Varje post i innehållsförteckningen länkar till dokumentrubriker eller titel.

Lägg till eller ta bort en innehållsförteckning
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Klicka där du vill ha innehållsförteckningen.
  3. Klicka på Infoga följt av Innehållsförteckning.
  4. Välj hur du vill att innehållsförteckningen ska se ut.

Ta bort den genom att högerklicka och klicka på Ta bort innehållsförteckning.

Redigera eller uppdatera innehållsförteckningen

Du kan ändra formateringen av innehållsförteckningen.

1. Öppna ett Google-dokument med en innehållsförteckning på datorn.
  2. Klicka på innehållsförteckningen.
  3. Klicka på Fler innehållsalternativ Mer följt av Fler alternativ till vänster om innehållsförteckningen.
  4. I panelen till höger kan du ändra format för innehållsförteckningen och rubrikens indrag.

Viktigt! Om dokumentet har sidlöst format kan du inte ändra formateringen av innehållsförteckningen.

Du kan även uppdatera innehållsförteckningen om du lägger till nya titlar och rubriker i dokumentet.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Lägg till en rubrik i dokumentet.
  3. Klicka på Uppdatera Uppdatera. Ändringen uppdateras i innehållsförteckningen.

Skapa en titel eller rubrik

Ändra textformatet
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Markera texten som du vill ändra.
  3. Klicka på Format följt av Styckeformat.
  4. Klicka på ett textformat:
    • Normal text
    • Titel
    • Underrubrik
    • Rubrik 1–6
  5. Klicka på Tillämpa "textformat".
Använda ett anpassat textformat
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Markera text med det format du vill använda.
  3. Klicka på Format följt av Styckeformat följt av Normal text eller Rubrik 1–6 följt av Uppdatera ”Rubrik” för matchning.
  4. All text i dokumentet med samma texttyp, som Rubrik eller Normal text, uppdateras för att matcha ditt första val.

Obs! Om du ändrar format på normaltext ändras rubrikens typsnitt också till det nya formatet.

Ställa in och ändra ett standardformat

Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.

• Ställ in ett standardformat: Klicka påFormat följt av Styckeformat följt av Alternativ följt av Spara som mina standardformat på rullgardinsmenyn.
  • Använd ett standardformat: Klicka på Format följt av Styckeformat följt av Alternativ följt av Använd mina standardformat.
  • Återställ originalet till Google-format: Klicka på Format följt av Styckeformat följt av Alternativ följt av Återställ format.

Använd rubriker som kan komprimeras i Google-dokumentet

Om dokumentet har sidlöst läge kan du utöka och komprimera rubriker och rubriker för att ordna innehållet eller dölja vissa avsnitt.

Tips: Alla som har redigerings-, kommentars- eller visningsåtkomst till ett Google-dokument kan utöka eller komprimera rubriker.

1. Öppna ett Google-dokument i sidlöst läge på datorn.
  2. Håll muspekaren över rubriken som du vill utöka eller komprimera.
  3. Klicka på Utöka rubrik följt av eller Komprimera rubrik Collapse till vänster om rubriken.

Utöka eller komprimera flera rubriker

Om du har många rubriker i ett dokument kan du välja att komprimera eller expandera alla rubriker med samma format.

1. Öppna ett Google-dokument i sidlöst läge på datorn.
  2. Högerklicka på en rubrik.
  3. Klicka på Expandera alla rubriker med samma format Expand all eller Komprimera alla rubriker med samma format Collapse all.