Een titel, kop of inhoudsopgave aan een document toevoegen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt je document ordenen met tekststijlen, zoals titels, koppen en een inhoudsopgave. Ook kun je het lettertype en de grootte van de tekststijlen aanpassen en stijlen als standaard instellen.

Een inhoudsopgave toevoegen, wijzigen of verwijderen

Je kunt de structuur van een document zichtbaar maken met een inhoudsopgave. Elk item in de inhoudsopgave is een link waarmee je naar een kop of titel in het document kunt springen.

Een inhoudsopgave toevoegen of verwijderen
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Kies de plaats waar je de inhoudsopgave wilt toevoegen.
  3. Klik op Invoegen en dan Inhoudsopgave.
  4. Kies hoe de inhoudsopgave eruit moet zien.

Wil je de inhoudsopgave verwijderen, klik dan met de rechtermuisknop op Inhoudsopgave verwijderen.

Een inhoudsopgave bewerken of vernieuwen

Je kunt de opmaak van je inhoudsopgave wijzigen.

1. Open op je computer een Google-document met een inhoudsopgave.
  2. Klik op de inhoudsopgave.
  3. Klik links van de inhoudsopgave op Meer opties voor inhoudsopgave Meer en dan Meer opties.
  4. In het venster aan de rechterkant kun je de indeling van de inhoudsopgave en de inspringingen van de kop wijzigen.

Belangrijk: Als je document een indeling zonder paginering heeft, kun je de opmaak van de inhoudsopgave niet wijzigen.

Je kunt de inhoudsopgave ook updaten als je nieuwe titels en koppen aan het document toevoegt.

1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Voeg een kop toe aan het document.
  3. Klik op Vernieuwen Vernieuwen. De wijziging wordt nu zichtbaar in de inhoudsopgave.

Een titel of kop maken

De tekststijl wijzigen
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Selecteer de tekst die je wilt wijzigen.
  3. Klik op Opmaak en dan Alineastijlen.
  4. Klik op een tekststijl:
    • Normale tekst
    • Titel
    • Ondertitel
    • Kop 1-6
  5. Klik op 'Tekststijl' toepassen.
Een aangepaste tekststijl gebruiken
  1. Open op je computer een document in Google Documenten.
  2. Selecteer een stukje tekst met de stijl die je wilt gebruiken.
  3. Klik op Opmaak en dan Alineastijlen en dan Normale tekst of Kop 1-6 en dan 'Kop' updaten om overeen te komen.
  4. Alle tekst in het document met hetzelfde teksttype, zoals 'Kop 4' of 'Normale tekst', wordt geüpdatet om overeen te komen met de stijl van het stukje tekst dat je eerst had geselecteerd.

Opmerking: Als je de stijl van normale tekst wijzigt, wordt de nieuwe stijl ook toegepast op de lettertypen van de koppen.

Een standaardstijl instellen en wijzigen

Open op je computer een document in Google Documenten.

• Een standaardstijl instellen: Klik op Opmaak en dan Alineastijlen en dan Opties en dan Opslaan als mijn standaardstijlen.
  • Een standaardstijl toepassen: Klik op Opmaak en dan Alineastijlen en dan Opties en dan Mijn standaardstijlen gebruiken.
  • Origineel terugzetten in de Google-stijl: Klik op Opmaak en dan Alineastijlen en dan Opties en dan Stijlen opnieuw instellen.

Samenvouwbare koppen gebruiken in uw Google-document

Als je document in de modus zonder paginering staat, kun je je titels en koppen uitvouwen en samenvouwen om je content te ordenen of bepaalde gedeelten te verbergen.

Tip: Iedereen die bewerkings-, reactie- of weergaverechten heeft voor een Google-document, kan koppen uitvouwen en samenvouwen.

1. Open op je computer een Google-document in de modus zonder paginering.
  2. Plaats de muisaanwijzer op de kop die je wilt uitvouwen of samenvouwen.
  3. Klik links van de kop op Kop uitvouwen en dan of Kop samenvouwen Collapse.

Meerdere koppen uitvouwen of samenvouwen

Als een document veel koppen bevat, kunt u alle koppen van dezelfde stijl samen- of uitvouwen.

1. Open op je computer een Google-document in de modus zonder paginering.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een kop.
  3. Klik op Alle koppen van dezelfde stijl uitvouwen Expand all of Alle koppen in dezelfde stijl samenvouwen Collapse all.

Gerelateerde links

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.