Lägga till sidbrytningar och flytta marginaler

Du kan lägga till radbrytningar eller justera marginalerna i dokumentet. De tre brytningstyper du kan lägga till är:

• Sidbrytning
  • Avsnittsbrytning på en sida
  • Sidbrytning före ett valt stycke
Viktigt! Dessa funktioner är inte tillgängliga i dokument i format som saknar sidor. Kontrollera att dokumentet är i sidformat för att kunna använda dessa funktioner.

Lägg till avsnitts- och sidbrytningar

1. Öppna ett  Google-dokument.
  2. Välj ett avsnitt av ditt innehåll.
  3. Klicka på Infoga följt avBrytning högst upp.
  4. Välj en typ av sidbrytning.
    • Klicka på Sidbrytning om du vill börja.
    • Om du vill starta ett nytt avsnitt på samma sida klickar du på Avsnittsbrytning (kontinuerlig).

Tips! Du kan ändra marginaler eller sidnummer för olika avsnittsbrytningar. Läs mer om hur du använder dokumentdispositioner, marginaler och linjaler. Läs om hur du lägger till eller tar bort sidhuvud, sidfötter och sidnummer.

Lägga till en sidbrytning före ett stycke

Så här infogar du en sidbrytning före ett stycke:

1. Markera hela stycket eller klicka var som helst i stycket.
  2. Välj ett alternativ:
    • I verktygsfältet öppnar du Rad- och styckeavstånd följt av Lägg till sidbrytning före.
    • Välj Format följt av Rad- och styckeavstånd  följt av Lägg till sidbrytning före högst upp.

Tips! Om du vill att en rubrik ska visas högst upp på en ny sida kan du markera den och använda Lägg till sidbrytning före.

Visa eller dölj avsnittsbrytningar

Avsnittsbrytningar döljs automatiskt när du öppnar ett dokument. Så här visar du linjer där du har infogat avsnittsbrytningar:

1. Klicka på Visa högst upp.
  2. Klicka på Visa avsnittsbrytningar.

Anmärkningar:

• Om du vill dölja avsnittsbrytningen igen klickar du på Visa avsnittsbrytningar.
  • När du anger att linjer för avsnittsbrytningar ska vara synliga eller dolda kommer blir den här inställningen densamma för alla dokument du öppnar tills du ändrar den.

Tips: Du kan ändra marginalerna för olika avsnittsbrytningar. Läs om att justera marginaler.

Ta bort en sidbrytning
  1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka nedanför sidbrytningen.
  3. Tryck på backsteg eller Delete på tangentbordet tills sidbrytningen tas bort.

Flytta marginaler

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Markera en del av text, grafik eller bilder.
  3. Dra upp triangeln dit du vill att marginalen ska vara.

Tips! Om du har flera avsnitt klickar du på Arkiv följt av Sidinställningar. Högst upp väljer du vilka avsnitt som ska ändras. Ange dina marginaler och klicka på OK.

Läs om hur du flyttar marginaler för sidhuvud och sidfot.