Legg til sideskift og flytt marger

Du kan legge til skift og justere marger i dokumenter. Dette er de tre typene skift du kan legge til:

• sideskift
  • inndelingsskift på sider
  • sideskift før valgte avsnitt
Viktig: Disse funksjonene er ikke tilgjengelige for dokumenter uten sideinndeling. For å bruke disse funksjonene må du sørge for at formatet med sideinndeling er valgt for dokumentet.

Legg til inndelings- og sideskift

1. Åpne et Google-dokument.
  2. Velg en del av innholdet.
  3. Øverst klikker du på Sett inn etterfulgt av Legg til sideskift.
  4. Velg en skifttype.
    • ​For å opprette en ny side, klikk på Sideskift.
    • For å opprette en ny del på den samme siden, klikk på Inndelingsskift (kontinuerlig).

Tips: Du kan endre margene eller sidetallene for forskjellige inndelingsskift. Finn ut hvordan du justerer marger. Finn ut hvordan du justerer sidetall

Legg til sideskift før avsnitt

Slik setter du inn et sideskift før et avsnitt:

1. Merk hele avsnittet eller klikk hvor som helst i avsnittet.
  2. Velg et alternativ:
    • På verktøylinjen går du til Linje- og avsnittsavstand  etterfulgt av Legg til sideskift før.
    • Øverst går du til Format etterfulgt av Linje- og avsnittsavstand  etterfulgt av Legg til sideskift før.

Tips: Hvis du vil at en overskrift skal holde seg øverst på en ny side, kan du merke overskriften og velge Legg til sideskift før.

Vis eller skjul inndelingsskift

Inndelingsskift skjules automatisk når du åpner dokumenter. Sånn viser du linjer du har satt inn inndelingsskift i:

1. Klikk på Vis øverst.
  2. Klikk på Vis inndelingsskift.

Merknader:

• For å skjule inndelingsskiftene igjen, klikk på Vis delingsskift.
  • Når du velger å gjøre inndelingsskift synlige eller skjulte, gjelder denne innstillingen for alle dokumenter du åpner, frem til du endrer den igjen.
Slett et sideskift
  1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk under sideskiftet.
  3. Trykk på tilbaketasten eller Delete på tastaturet til sideskiftet er fjernet.

Flytt marger

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Velg en del av teksten, grafikken eller bildene.
  3. Dra trekanten du ser øverst, til der du vil plassere margen.

Tips: Hvis dokumentet har flere deler, kan du klikke på Fil og deretter Sideinnstillinger. Øverst velger du hvilke deler du vil endre. Juster margene og klikk på Ok.

Finn ut hvordan du justerer margene for topp- og bunntekst.