Pagina-einden toevoegen en marges verplaatsen

Je kunt eindemarkeringen toevoegen of de marges van het document aanpassen. Er zijn 3 soorten eindemarkeringen:

• Pagina-einde
  • Sectie-einde binnen de pagina
  • Pagina-einde vóór een geselecteerde alinea
Belangrijk: Deze functies zijn niet beschikbaar in documenten met een indeling zonder paginering. Als je deze functies wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je document een indeling met paginering heeft.

Sectie- en pagina-einden toevoegen

1. Open een Google-document.
  2. Selecteer een gedeelte van de content.
  3. Klik bovenaan op Invoegen en dan Eindemarkering.
  4. Kies een type eindemarkering.
    • Wil je op een nieuwe pagina beginnen, klik dan op Pagina-einde.
    • Als je een nieuwe sectie op dezelfde pagina wilt beginnen, klik je op Sectie-einde (doorlopend).

Tip: Je kunt de marges of paginanummers van verschillende sectie-einden wijzigen. Meer informatie over hoe je documentoverzichten, marges en linialen gebruikt, vind je hier. Voor meer informatie over hoe je kopteksten, voetteksten en paginanummers toevoegt of verwijdert, lees je dit artikel.

Een pagina-einde toevoegen vóór een alinea

Zo voeg je een pagina-einde in vóór een alinea:

1. Selecteer de hele alinea of klik ergens in de alinea.
  2. Selecteer een optie:
    • Ga in de werkbalk naar Regel- en alinea-afstand  en dan Pagina-einde toevoegen voor.
    • Ga bovenaan naar Opmaak en dan Regel- en alinea-afstand  en dan Pagina-einde toevoegen voor.

Tip: Als je wilt dat een kop bovenaan een nieuwe pagina blijft staan, selecteer je de kop en gebruik je Pagina-einde toevoegen voor.

Sectie-einden weergeven of verbergen

Sectie-einden worden automatisch verborgen wanneer je een document opent. Je kunt als volgt lijnen weergeven op de plek waar de sectie-einden zijn ingevoegd:

1. Klik bovenaan op Weergeven.
  2. Klik op Sectie-einden weergeven.

Opmerkingen:

• Klik op Sectie-einden weergeven als je het sectie-einde weer wilt verbergen.
  • Wanneer je de lijnen van de sectie-einden als zichtbaar of verborgen instelt, wordt deze instelling toegepast op alle documenten die je opent (totdat je de instelling weer wijzigt).

Tip: Je kunt de marges van verschillende sectie-einden wijzigen. Meer informatie over hoe je marges aanpast

Een pagina-einde verwijderen
  1. Open een document in Google Documenten.
  2. Klik onder het pagina-einde.
  3. Druk op het toetsenbord op Backspace of Delete totdat het pagina-einde is verwijderd.

Marges verplaatsen

1. Open een document in Google Documenten.
  2. Selecteer een gedeelte van de tekst, de grafische elementen of de afbeeldingen.
  3. Sleep de driehoek bovenaan naar de plek waar de marge moet komen.

Tip: Heb je meerdere secties, klik dan op Bestanden vervolgensPagina-instelling. Kies bovenaan welke secties je wilt wijzigen. Stel de marges in en klik op OK.

Meer informatie over hoe je marges van kop- en voetteksten kunt verplaatsen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.