Älykkäiden palojen ja rakennuspalikoiden lisääminen Google-dokumenttiin

Voit lisätä Google-dokumenttiin älykkäitä paloja, jotka sisältävät tietoja
  • muista käyttäjistä, joilla on Gmail‑ tai Workspace-sähköpostiosoite
  • muista Google Docs‑, Sheets‑ tai Slides-tiedostoista
  • päivämääristä tai Google Kalenterin tapahtumista
  • paikoista ja kartan reittiohjeista.

Jos dokumentissa on älykäs pala, sinä ja muut käyttäjät saatte lisätietoja viemällä hiiren palan päälle tai klikkaamalla sitä.

Voit myös lisätä paikkamerkkipaloja, ajanseurantaelementtejä ja avattavia valikoita sekä käyttää rakennuspalikoita esimerkiksi projektien ja tiedostojen seurantaan.

Älykkäiden henkilö-, tiedosto-, päivämäärä- tapahtuma- ja paikkapalojen lisääminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Kirjoita "@" minne tahansa dokumentissa tai klikkaa @-painiketta tyhjällä rivillä.
  3. Rajaa ehdotuksia valitsemalla ehdotuslistasta tai lisää kirjaimia, numeroita tai symboleja.
    • Vinkki: Voit lisätä älykkään henkilöpalan alkamalla kirjoittaa haluamasi henkilön nimeä tai sähköpostiosoitetta. Voit myös lisätä itsesi kirjoittamalla @me.
    • Vinkki: Voit lisätä älykkään tiedostopalan kirjoittamalla tiedoston nimen tai siihen liittyviä avainsanoja.
  4. Voit lisätä älykkään palan, jota yhteiskäyttäjä voi täydentää, valitsemalla "Paikkamerkkipala". Valitse sitten, millaista sisältöä haluat yhteiskäyttäjän lisäävän älykkääseen palaan.
  5. Näet aiheeseen liittyvät tiedot viemällä hiiren palan päälle.
Tärkeää: Kun mainitset toisen käyttäjän älykkäässä elementissä, hän ei saa automaattisesti pääsyoikeutta dokumenttiisi. Jotta voit sallia pääsyn toiselle käyttäjälle, sinun on jaettava dokumenttisi.

Päivämääräpalojen luominen ja muokkaaminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Voit lisätä päivämääräpalan kirjoittamalla:
    • @tänään
    • @huomenna
    • @eilen
    • @päivämäärä
    • tietyn päivämäärän, kuten @tammi tai @1/1/2021
    • suhteellisen päivämäärän, kuten @maanantai, @ensi tiistai, tai @viime keskiviikko.
  3. Näin voit muokata seuraavia:
    • Päivämäärä: Klikkaa tekstikenttää.
    • Päivämäärämuoto: Klikkaa Asetukset Asetukset.

Kun olet lisännyt päivämääräpalan, se näkyy dokumentissa kaikille yhteiskäyttäjille palan lisänneen henkilön kielellä. Päivämääräpalat näkyvät samoina yhteiskäyttäjille kaikilla aikavyöhykkeillä. Jos haluat nähdä päivämäärän omalla aikavyöhykkeelläsi, vie hiiri päivämääräpalan päälle.

Kalenteritapahtumapalojen luominen

Voit lisätä kalenteritapahtumaan älykkään palan, joka näyttää tietoja tapahtumasta ja jonka kautta voi liittyä videokokoukseen suoraan Google-dokumentista.

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Tee jokin seuraavista:
    1. Kirjoita @ ja vieritä kohtaan Kalenteritapahtumat.
    2. Klikkaa yläreunasta Lisää ja sitten Älykkäät palat ja sitten Kalenteritapahtuma.
  3. Valitse tapahtuma.

Vinkki: Jos kalenteritapahtumassa on videokokous, joka on alkamassa pian tai jo alkanut, voit liittyä videokokoukseen Google-dokumentista. Klikkaa kalenteritapahtumapalaa ja valitse oikeasta alakulmasta Liity.

Projektien organisointi rakennuspalikoiden ja avattavien valikoiden avulla

Google Docsissa voit lisätä ja muokata avattavia valikkopaloja, joissa näkyy useita vaihtoehtoja. Rakennuspalikoita käyttämällä voit myös lisätä malleja, joiden avulla voit seurata esimerkiksi projekteja ja tiedostoja.

Avattavan valikon lisääminen tai muokkaaminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    1. Kirjoita @avattava valikko ja paina Enter.
    2. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Avattava valikko.
  3. Valitse esiasetettu avattava valikko tai valitse Uusi avattava valikko Uusi.
    1. Jos luot uuden avattavan valikon, voit muuttaa avattavan valikon mallin nimeä ja muokata asetuksia ennen tallentamista.
  4. Voit tehdä muutoksia avattavassa valikossa klikkaamalla avattavaa valikkoa ja valitsemalla vaihtoehdon. Voit muokata avattavan valikon asetuksia klikkaamalla avattavaa valikkoa ja valitsemalla Lisää/muokkaa vaihtoehtoja Uusi.

Rakennuspalikan lisääminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    1. Klikkaa Lisää ja sitten Rakennuspalikat.
    2. Kirjoita @ ja klikkaa Rakennuspalikat-kohdan vierestä Lisää ja sitten.
  3. Valitse, mitä rakennuspalikkaa haluat käyttää.

Kokousmuistiinpanojen lisääminen

Lue lisää kokousmuistiinpanojen lisäämisestä Google Docsissa.

Sähköpostiluonnoksen lisääminen

Lue lisää sähköpostiluonnoksista Google Docsissa.

Muita lähteitä