Google Meet gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Jamboard

Vanuit Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard kun je het volgende doen:

• Deelnemen aan een Google Meet-videovergadering
  • Rechtstreeks presenteren in een Google Meet-videovergadering

Belangrijk: Als je wilt deelnemen aan een Google Meet-videovergadering of wilt presenteren vanuit Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard, moet je een computer met de Chrome- of Edge-browser gebruiken.

Deelnemen aan een Google Meet-videovergadering vanuit een document, spreadsheet, presentatie of Jam

1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Klik rechtsboven op Meet .
  3. Kies een optie:
    • Als je wilt deelnemen aan een geplande vergadering, klik je op de naam van de vergadering waaraan je wilt deelnemen.
    • Als je wilt deelnemen aan een vergadering met een code, klik je op Code van vergadering gebruiken en dan Voer een code in.
  4. Als je de vergadering wilt integreren in een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, klik je op Deelnemen aan gesprek. Aan de rechterkant zie je de vergadering in een zijvenster.
    • Als je op Deelnemen aan gesprek hebt geklikt, kun je het bestand niet presenteren of de manier wijzigen waarop andere deelnemers de vergadering bekijken.
  5. Als je je document, spreadsheet, presentatie of whiteboard wilt presenteren, klik je rechtsonder op Scherm delen Scherm delen. Selecteer het juiste tabblad en klik op Delen.
    • Belangrijk: Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, kun je niet wijzigen welk tabblad je presenteert. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.
  6. Als je de presentatie wilt stoppen, klik je rechtsonder op Presenteren stoppen Presentatie annuleren.

Een nieuwe Google Meet-videovergadering starten vanuit een bestand

1. Open op je computer een bestand in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard.
  2. Klik rechtsboven op Meet .
  3. Als je een nieuwe vergadering wilt starten, klik je op Een nieuwe vergadering starten. Aan de rechterkant zie je de vergadering in een zijvenster.
  4. Zo nodig je mensen uit voor de vergadering en doe je het volgende:
    • Andere mensen toevoegen aan het gesprek: Klik naast Alleen dit videogesprek op Kopiëren .
    • Andere mensen toevoegen aan het gesprek en samenwerken in het bestand: Klik naast Dit bestand en videogesprek op Kopiëren .
  5. Als je je document, spreadsheet, presentatie of whiteboard wilt presenteren, klik je rechtsonder op Scherm delen Scherm delen. Selecteer het juiste tabblad en klik op Delen.
    • Als je de presentatie wilt stoppen, klik je rechtsonder op Presenteren stoppen Presentatie annuleren.
    • Belangrijk: Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, kun je niet wijzigen welk tabblad je presenteert. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.
  6. Als je de videovergadering wilt verlaten, klik je rechtsonder op Gesprek verlaten Gesprek beëindigen.

Een Google Meet-videovergadering overzetten naar een bestand

Je kunt een Google Meet-videovergadering overzetten naar het tabblad met je document, spreadsheet of presentatie op hetzelfde apparaat.

1. Ga op je computer naar Google Meet.
  2. Neem deel aan een vergadering.
  3. Open in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard het bestand waarnaar je de Google Meet-videovergadering wilt overzetten.
  4. Klik rechtsboven op Meet .
  5. Klik op Het gesprek hiernaartoe halen.
    • Als je een videovergadering toevoegt aan een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, wordt je tabblad niet gepresenteerd.
    • Als je je document, spreadsheet, presentatie of whiteboard wilt presenteren, klik je rechtsonder op Scherm delen Scherm delen. Selecteer het juiste tabblad en klik op Delen.
      • Belangrijk: Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, kun je niet wijzigen welk tabblad je presenteert. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.
  6. Als je de videovergadering wilt verlaten, klik je rechtsonder op Gesprek verlaten Gesprek beëindigen.
Presenteren vanuit een bestand in een Google Meet-videovergadering

U kunt rechtstreeks vanuit een bestand in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard presenteren in een Google Meet-videovergadering. Als je deze optie gebruikt, zijn je microfoon, speaker en camera niet beschikbaar.

1. Neem deel aan een Google Meet-videovergadering.
  2. Open een bestand in Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Jamboard.
  3. Klik bovenaan op Meet .
  4. Kies een optie:
  5. Klik op Alleen dit tabblad presenteren.
    • Belangrijk: Als je nog geen vergadering hebt geopend en je op Alleen dit tabblad presenteren klikt, presenteer je het bestand, maar kun je de Google Meet-videovergadering niet bekijken op het bestandstabblad. Als je een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard en de Google Meet-videovergadering op hetzelfde tabblad wilt bekijken terwijl je presenteert, volg je de stappen voor deelnemen aan een videovergadering vanuit Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  6. Selecteer het juiste tabblad.
  7. Als je een tabblad wilt delen, klik je op Delen.
    • Belangrijk: Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, kun je niet wijzigen welk tabblad je presenteert. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.
  8. Ga terug naar Meet en bekijk de gepresenteerde content rechtstreeks in de vergadering.

Links voor een videovergadering delen vanuit een bestand

Als je in een Google Meet-videovergadering een Google-document, -spreadsheet of -presentatie gebruikt, kun je de bestandslink delen met alle deelnemers van de vergadering. Je kunt ook de URL van de videovergadering delen.

De link delen voor het Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand
Je kunt de bestandslink delen met alle deelnemers van de vergadering via de Meet-chat.
  1. Open op je computer een bestand in een van de volgende programma's:
  2. Neem vanuit het bestand deel aan een Google Meet-videovergadering of presenteer vanuit het bestand in de videovergadering.
  3. Hierbij geldt het volgende:
    • Als je het bestand presenteert aan de videovergadering, klik je rechtsboven op Scherm delen Scherm delen.
    • Als je deelneemt aan het gesprek vanuit het bestand, klik je rechtsboven op .
  4. Klik op Bestand delen in Meet-chat.
  5. Als deelnemers aan de vergadering geen toegang hebben tot een bestand waarvan je de eigenaar bent of waarvoor je bewerkingsrechten hebt, kan er een pop-upvenster verschijnen. Bepaal welke rol mensen hebben voor het bestand door Kijker, Reageerder of Bewerker te kiezen.
    • Tip: Als je de eigenaar bent van een Agenda-afspraak of hier bewerkingsrechten voor hebt, wordt het bestand ook bijgevoegd aan de Agenda-afspraak. Als je het bestand niet wilt bijvoegen, deselecteer je Het bestand toevoegen aan de Agenda-afspraak.
  6. Klik op Delen in Meet-chat.

De link voor de videovergadering delen

• De videovergadering delen:
    1. Klik rechts op Meer Meer en vervolgens Mensen.
    2. Klik bij Deel een link om anderen toe te voegen op Alleen dit videogesprek.
  • De videovergadering en het bestand delen:
    1. Klik rechts op Meer Meer en vervolgens Mensen.
    2. Klik bij Deel een link om anderen toe te voegen op Dit bestand en videogesprek.

Tips voor probleemoplossing

Ik heb problemen met audio of video.

• Als je geen audio hoort in het tabblad met je document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, check je of het geluid van de site uitstaat:
    1. Klik bovenaan met de rechtermuisknop op het tabblad.
    2. Klik op Dempen van site opheffen.
  • Als de microfoon of camera niet werkt in je document, spreadsheet of presentatie, check je of de toegang tot de camera of microfoon is geblokkeerd voor docs.google.com.

Ik kan niet al mijn Google Meet-functies gebruiken.

• Als je een Google Meet-videovergadering toevoegt aan een document, spreadsheet of presentatie, zijn bepaalde Google Meet-functies niet beschikbaar. Bijvoorbeeld:
    • De achtergrond wijzigen
    • Polls of vraag- en antwoordsessies maken
  • Als je deze functies wilt gebruiken, verplaats je de videovergadering vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard naar Google Meet. Klik rechtsboven op Vergroten Openen in nieuw venster (groot weergeven) .

Ik kan een ander tabblad niet presenteren.

Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet, presentatie of whiteboard, moet je het tabblad voor dat bestand selecteren. Als je een ander venster of tabblad kiest, kun je geen tabblad presenteren. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.