Aan de slag met versleutelde bestanden in Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Alle bestanden die je naar Drive uploadt of in Documenten, Spreadsheets en Presentaties maakt, worden tijdens de overdracht en op de server versleuteld met AES256-bits versleuteling. Voor extra vertrouwelijkheid kan je organisatie je toestaan bestanden in Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties te versleutelen met Workspace-versleuteling aan de clientzijde. In vergelijking met gewone bestanden gelden voor versleutelde bestanden enkele beperkingen. Je kunt ook Drive-bestandstypen, zoals pdf's en Office-bestanden, uploaden als versleutelde Drive-bestanden.

Belangrijk: Als je Drive-, Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden wilt versleutelen met Workspace-versleuteling aan de clientzijde, moet het volgende gelden:

• Je moet een Workspace-account hebben.
  • Je beheerder moet versleuteling aan de clientzijde aanzetten.
  • Je moet je identiteit laten verifiëren.

Je kunt een versleuteld bestand downloaden of er een voorbeeld van checken op je Android-apparaat als je beheerder deze instelling heeft aangezet. Ontdek hoe je een bestand downloadt vanuit Google Drive.

Als je een versleuteld bestand wilt maken, kopiëren of uploaden, ga je op je computer naar drive.google.com.

Tips:

• Deze functie is beschikbaar voor bestandstypen die worden ondersteund door Google Drive, inclusief Microsoft Office- en pdf-bestanden.
  • Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties worden nog niet ondersteund.

Gerelateerde artikelen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.