Forstå grunnleggende personvern i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner

Når vi ivaretar sikkerheten din på nettet, innebærer det at vi beskytter informasjonen din og respekterer personvernet ditt. Derfor fokuserer vi på å holde informasjonen din sikker, behandle den på en ansvarlig måte og gi deg kontrollen i alle produktene vi lager. Teamene våre jobber hver dag for å gjøre Google-produkter trygge, uansett om du surfer på nettet, administrerer innboksen din, får veibeskrivelser eller gjør noe annet.

Vi bruker verdensledende sikkerhetssystemer til å beskytte informasjonen din. Du kan når som helst justere personverninnstillingene for Google-kontoen din.

En nyttigere opplevelse med et mer personlig preg

Når du bruker Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, behandler vi enkelte data for å gi deg en bedre produktopplevelse. Informasjonen din forblir trygg. Du kan når som helst justere personverninnstillingene for Google-kontoen din.

Innholdet ditt lagres trygt

Når du oppretter en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner og deler den, lagres den sikkert i datasentrene våre, som er i verdensklasse. Dataene krypteres både under overføring og når de er lagret lokalt. Hvis du velger å bruke disse filene uten nett, lagrer vi denne informasjonen på enheten din.

Google-kontoen din leveres med innebygd sikkerhet som er utviklet for å registrere og blokkere trusler som nettsøppel, nettfisking og skadelig programvare. Aktiviteten din lagres i henhold til strenge bransjestandarder og praksiser.

Navnet ditt og e-postadressen din brukes til å synkronisere dataene dine og holde deg oppdatert

For å kunne lagre innstillingene dine, hjelpe deg å logge på, hente filer du har lastet opp via andre enheter, samt informere deg om tjenesteendringer og aktiviteter mellom brukere, lagrer vi e-postadressen din. I Google Presentasjoner lagrer vi også navnet ditt, slik at det kan vises når du presenterer.

Ved å oppgi informasjon kan du opprette og administrere Google-kontoen din

Vi innhenter navnet og telefonnummeret ditt for å opprette en helt ny Google-konto. Når du administrerer Google-kontoen din, kan du velge å oppgi den fysiske adressen din, laste opp kontaktene dine eller legge til et profilbilde.

Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner bruker data til å gi deg en best mulig opplevelse

For å levere tjenester som filtrering av nettsøppel, beskyttelse mot virus og skadelig programvare samt søk etter filer i kontoen din, behandler vi innholdet ditt.

For å optimalisere ytelsen og påliteligheten til Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner og bidra til feilsøking ved problemer når du bruker Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, samler vi inn ytelsesdata og krasjstatistikk. Vi lagrer også denne informasjonen for å bidra til å forhindre misbruk av tjenestene våre og for analyseformål.

Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner bruker ikke innholdet ditt til annonsering

Vi bruker aldri informasjon i apper der du primært lagrer personlig innhold – inkludert Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner – til annonseringsformål. Punktum.

Behold kontrollen over innholdet ditt med brukervennlige innstillinger

Du bestemmer hvilket innhold som skal deles, og med hvem

Innholdet du lagrer i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, er privat for deg og ikke tilgjengelig for andre, med mindre du velger å dele det. Finn ut hvordan du deler eller slutter å dele filer i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.

Google respekterer personvernet ditt. Vi bruker det private innholdet ditt kun når vi har tillatelse fra deg, eller når det er lovpålagt. Med Google Innsynsrapport deler vi data om hvordan retningslinjene og handlingene til offentlige myndigheter og bedrifter påvirker personvernet, sikkerheten og tilgangen til informasjon.

Hvis du har en jobb- eller skolekonto, kan organisasjonen din gjennomgå logger over handlinger Google har utført i forbindelse med lesing av innhold. Finn ut hvordan du kan se logger ved hjelp av Tilgangsinnsyn. Finn ut hvordan Google ivaretar sikkerhet og personvern for organisasjonen din.

Du kan enkelt se og styre dataene dine

Med Google-kontooversikten kan du se en oversikt over Google-produktene du bruker, og tingene du lagrer, for eksempel e-poster og bilder. Og med Min aktivitet er det enkelt å se eller slette data som er samlet inn fra aktiviteten din i ulike Google-tjenester, inkludert ting du har søkt etter og sett på. Finn ut hvordan du ser og styrer aktiviteten i Google-kontoen din.

Kontrollér søkeloggen din

For å kunne vise deg nylige søk du har utført, lagrer vi disse søkene. På den måten kan du spare tid når du søker i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.

Bruk Min aktivitet til å gjennomgå eller administrere søkeloggen din i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.

Synkroniser tjenestene dine med posisjonen din

For å forstå hvordan opplevelsen din av produktet kan være geografisk relatert, for eksempel når du sender tilbakemeldinger til Google, og for å holde kontoen din trygg, for eksempel hvis vi oppdager at du har logget på fra en ny posisjon, lagrer vi noe posisjonsinformasjon.

Du kan ta dataene dine med deg

Alle skal ha tilgang til innholdet de har delt med oss – når som helst og uansett årsak. Derfor har vi laget «Last ned dataene dine» – slik at du kan laste ned dokumentene, regnearkene og presentasjonene dine. Du kan velge å kopiere dataene, sikkerhetskopiere dem eller flytte dem til en annen tjeneste.

Du har alltid kontroll over dataene som er lagret i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du laster ned dataene dine.

Hvis du har en jobb- eller skolekonto, kan organisasjonen din velge å laste ned dataene dine og hindre deg i å laste dem ned. Finn ut hvordan en organisasjon kan eksportere dataene sine.