Visa och använda innehållsförslag i ett dokument

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Viktigt! Utforska Utforska i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer är inte tillgängligt från och med den 30 januari 2024. Du kan använda verktygssökning i Dokument, Kalkylark och Presentationer för att snabbt få åtkomst till åtgärder som villkorsstyrd formatering i Kalkylark, sidlöst i Dokument och öppna mallar i Presentationer. Du kan också skriva @ och välja bland olika objekt för att skapa innehåll som

• rullgardinsmenyer, emojis och personbrickor
  • mötesanteckningar och e-postutkast i Dokument
  • ekonomibrickor i Kalkylark.

Hitta och lägg till förslaget innehåll i dokument i Google Dokument. Det föreslagna innehållet är relaterat till det som finns i dokumentet. Du kan också söka i dina dokument och på webben från ett dokument.

Använda Utforska i Google Dokument

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Klicka på Utforska Utforskalängst ned till vänster.
  3. Du kan se filer, bilder eller information som du kan använda för att slutföra arbetet i dessa kategorier:
      • Topics: Search results for topics related to your document. To see a result, click the title.
      • Related research: Research related to what’s in your document. To add a quote, point to the text and click Insert Infoga.

Lägga till bilder eller information från andra dokument eller webben

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
  2. Klicka på Utforska Utforska längst ned till höger.
  3. Sök efter ett dokument, en presentation, en bild, ett diagram eller en webbsida. Sökresultaten visas i kategorier:
    • Webb: Information från webben som är relaterad till din presentation.
    • Bilder: Bilder från webben som är relaterade till din presentation.
    • Drive: Dokument som sparats i din Google Drive.
  4. Lägg till ett objekt från sökningen:
    • Lägg till en bild eller ett diagram: Klicka på objektet som du vill lägga till. Klicka på Infoga högst upp.
    • Lägg till en fotnot: Peka på sökresultatet. Klicka på Citera som fotnot Citera som fotnot.
    • Lägg till en länk: Peka på ditt sökresultat. Klicka på Infoga länk Plus.

Tips! Om du vill visa fler diagram eller bilder från ett dokument klickar du på Visa mer innehåll under presentationen eller dokumentet.