Sisältöehdotusten katsominen ja käyttö dokumentissa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Tärkeää: Tutki Tutki ‐ominaisuus poistuu käytöstä Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa 30.1.2024. Docsin, Sheetsin ja Slidesin työkaluhaun avulla voit nopeasti käyttää esimerkiksi ehdollista muotoilua Sheetsissä ja sivutonta muotoa Docsissa sekä avata malleja Slidesissa. Voit myös lisätä @-merkin ja valita luotavan sisällön, joita ovat esimerkiksi

• avattavat valikot, emojit ja henkilöpalat
  • kokousmuistiinpanot ja sähköpostiluonnokset Docsissa
  • rahoituspalat Sheetsissä.

Voit hakea ja lisätä ehdotettua sisältöä Google Docs ‑dokumentteihin. Ehdotettu sisältö liittyy dokumenttisi sisältöön. Dokumentista käsin voit myös tehdä hakuja omista dokumenteistasi ja verkosta.

Tutki-toiminnon käyttäminen Google Docsissa

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Tutki.
  3. Saatat nähdä työtäsi helpottavia tiedostoja, kuvia tai tietoja seuraavissa luokissa:
      • Aiheet: Dokumenttiisi liittyviä aiheita koskevat hakutulokset. Tutustu tulokseen klikkaamalla sen otsikkoa.
      • Muita tutkimuksia: Dokumenttisi sisältöön liittyvät tutkimukset. Voit lisätä lainauksen osoittamalla tekstiä ja klikkaamalla Lisää Lisää.

Kuvien ja tietojen lisääminen muista dokumenteista tai internetistä

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Tutki Tutki.
  3. Siirry yläreunaan ja hae dokumenttia, esitystä, kuvaa, kaaviota tai verkkosivua. Hakutulokset näkyvät luokittain:
    • Verkko: Internetistä löytyneet dokumenttiisi liittyvät tiedot.
    • Kuvat: Internetistä löytyneet dokumenttiisi liittyvät kuvat.
    • Drive: Google Driveen tallentamasi dokumentit.
  4. Jos haluat lisätä haun avulla löytyneen kohteen, toimi näin:
    • Kuvan tai kaavion lisääminen: Klikkaa lisättävää kohdetta. Klikkaa yläreunasta Lisää.
    • Alaviitteen lisääminen: Osoita hakutulosta. Valitse Siteeraa alaviitteenä Siteeraa alaviitteenä.
    • Linkin lisääminen: Osoita hakutulosta. Valitse Lisää linkki Plus.

Vinkki: Näet lisää kaavioita ja kuvia dokumentista käsin, kun klikkaat esityksen tai dokumentin alta "Katso lisää sisältöä".