Bemærk! Kundesupportteamet yder ikke fejlfindingstjenester på det aktuelt valgte visningssprog. Hvis du vil kontakte supportteamet, skal du først skifte til engelsk eller et af de øvrige understøttede sprog (spansk, portugisisk eller japansk).

Integration med IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke

Referencer til Search Ads 360 omfatter både de gamle og nye versioner af produktet.
Dette dokument er beregnet til annoncører, der vil integrere med forskrifterne for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework). Hvis du administrerer en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform), kan du se, hvordan du integrerer med TCF, i udviklerdokumentationen.

IAB Europe opretholder forskrifterne for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Concent Framework), så du kan sende samtykketilstande til annonceleverandører som f.eks. Google. Googles integration med TCF giver dig mulighed for at bruge IAB TCF direkte eller arbejde sammen med en CMP, der bruger IAB TCF til at overføre samtykkesignaler til Google.

I denne artikel kan du læse om, hvordan du integrerer med TCF v2.2 i Campaign Manager 360, Search Ads 360 og Display & Video 360 for Floodlight samt placerings- og sporingstags. Værktøjer til sporing af klik er ikke omfattet af IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework).

Sådan fungerer det

Campaign Manager 360, Search Ads 360 og Display & Video 360 kan læse og fortolke TCF-forskrifterne for gennemsigtighed og samtykke (TC, Transparency and Consent) for konverteringssporingstags. CMP'er kan oprette TCF-strenge baseret på brugervalg for at sende samtykkesignaler til Campaign Manager 360, Search Ads 360 eller Display & Video 360.

Integration med TCF v2.2 betyder, at Campaign Manager 360, Search Ads 360 og Display & Video 360 har mulighed for at læse TC-strengen. Dine tilknyttede tags justerer deres adfærd baseret på indholdet af gennemsigtigheds- og TC-strengen.

Husk følgende:

• Google godkender som leverandør TC-strenge ved hjælp af TCF v2.2. Google godkender fortsat TCF v2.1-strenge, men opfordrer CMP'er til at følge IAB-vejledningen vedrørende implementeringsmilepæle, mens branchen skifter til TCF v2.2.
  • Campaign Manager 360 og Search Ads 360 deler det samme sæt Floodlight-tags. Brugertilladelser, som er modtaget i Campaign Manager 360, nedarves af Search Ads 360. Få flere oplysninger om, hvordan Floodlight-tags deles.

Konfigurer forskrifterne for gennemsigtighed og samtykke

Google kan modtage eller sende TC-strengen via TCF JavaScript API eller TCF-makroer.

TCF JavaScript API

CMP'en gemmer TC-strengen i en JavaScript-variabel, som Google-tagget derefter får adgang til og henter oplysninger om brugertilladelser.

TCF-makroer

IAB TCF understøtter brugen af makroer i annoncematerialetags til at:

• Angive, hvor i webadressen TC-strengen skal indsættes og sendes videre.
  • Identificere, hvilke leverandører der er til stede.

Annoncører, som ønsker at integrere med IAB TCF, bør samarbejde med deres pixelleverandører for at sikre, at de understøtter følgende makroer korrekt:

• gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_xxxxx}: Makroen til modtagelse af samtykkeparameteren, hvor xxxxx er id'et for listen over globale leverandører (GVL-id) for den leverandør, der modtager TC-strengene.
  • gdpr=${GDPR}: Makroen til modtagelse af GDPR-status, hvor 1 angiver, at GDPR er gældende, og 0 angiver, at den ikke er.
  • addtl_consent=${ADDTL_CONSENT}: Makroen til understøttelse af leverandører, der ikke er på IAB GVL, men på Googles indstillinger for leverandører af annonceteknologi, hvor ADDTL_CONSENT er en liste adskilt med punktummer over id'er for Googles leverandører af annonceteknologi (ATP, ad technology provider), hvor brugerne har givet deres samtykke. Få flere oplysninger om Googles tekniske specifikation for Yderligere samtykke.

Overfør TCF-signaler til leverandører

TCF-signalerne kan også overføres til andre leverandører, som kan være inkluderet i dit annoncemateriale eller i hændelsestags. Disse signaler kan styre, hvilket annoncemateriale der er kvalificeret til at blive vist, baseret på tilladelser, som brugeren har givet leverandører, som er til stede i annoncematerialet, og anvendelsen af Googles politikker. TC-strengen giver brugerne mulighed for at fravælge at få vist personligt tilpassede annoncer og at blive føjet til målgruppelister.

Hver leverandør, der modtager TC-strengen, har et unikt id forlisten over globale leverandører. For tredjepartsannoncetags og sporingspixels skal annoncørerne føje deres leverandørers GVL-id og den nye makro manuelt til deres tags, hvis de vælger at indføre TCF. Campaign Manager 360, Search Ads 360 og Display & Video 360 erstatter så makroen med TC-strengen, så leverandøren overholder brugerens præference og fortsætter med at angive TCF-brugertilladelsesoplysninger.

Eksempel

http://vendor-a.com/?key1=val1&key2=val2&gdpr=${GDPR}&gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_xxxxx}

Bemærk! Makroer, der er implementeret i RAW-aktiver til annoncemateriale, som f.eks. HTML5-filer og Rich media-annoncemateriale understøttes ikke. Hvis annoncører bruger disse formater og vil angive TC-strengen i deres tredjepartsopkald foretaget fra annoncemateriale, skal de inkludere deres egen JavaScript-kode for at tjekke, om der er en administrationsplatform for samtykke, og selv tilgå TCF API'en.

I Campaign Manager 360 understøttes leverandørmakroer til følgende:

• Hændelsestags
  • Dynamiske Floodlight-tags
  • Omdirigeringer af annoncemateriale
  • Tilpasset annoncemateriale
  • Links til adfærdsorienteret annoncering (OBA, Online Behavioral Advertising)
  • INS-tags

I Display & Video 360 understøttes leverandørmakroer for alle annoncematerialetyper og felter, hvor makroer generelt understøttes.

Tagintegration

Campaign Manager 360-, Search Ads 360- og Display & Video 360-tags vil understøtte angivelse af brugertilladelser for annoncører, som har implementeret en CMP, der er registreret i henhold til IAB's TCF, på deres website.

Floodlight-tags

Campaign Manager 360, Search Ads 360 og Display & Video 360 bruger alle Floodlight-tags til måling af konverteringer. Afhængigt af hvordan annoncørens Floodlight-tags er implementeret, skal annoncøren gøre følgende, hvis vedkommende vælger at indføre TCF.

• Ældre Floodlight-tags (som ikke er implementeret ved hjælp af Google-tagget): Annoncørerne skal føje den nye makro til alle Floodlight-tags på deres website. Alternativt kan de downloade Floodlight-tags igen, da de så vil indeholde den nye makro.
  • Floodlight-tags (som er implementeret ved hjælp af Google-tagget eller Google Tag Manager): Annoncørerne kan forvente, at disse tags kan integreres med TCF API, og de skal følge vejledningen fra deres administrationsplatform for samtykke for at sikre, at deres tags er integreret korrekt.  Annoncører, der bruger Google-tagget eller Google Tag Manager, kan aktivere TCF-understøttelse ved at tilføje følgende JavaScript-linje i den globale header-del af tagget: window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

Eksempel

<script>

window ['gtag_enable_tcf_support'] = true;

</script>

<!-- Google tag (gtag.js) -->

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=FL-CONFIG_ID"></script>

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config','FL-CONFIG_ID');

</script>

Placerings- og sporingstags

Det er kun Campaign Manager 360 og Display & Video 360, der bruger placerings- og sporingstags.

I forbindelse med placerings- og sporingstags er udgiveres administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) ansvarlig for at sende TCF-brugertilladelsesoplysningerne.

• Display & Video 360: Når et tag eksekveres (eller "aktiveres") på en udgivers website, sender CMP'en først TCF-brugertillladelsesoplysningerne til Ad Exchange og derefter til Display & Video 360. Display & Video 360 erstatter derefter makroen i tagget med TC-strengen, mens Campaign Manager 360 viser annoncematerialet på udgiverens website.

• Campaign Manager 360: CMP'en angiver TCF-brugertilladelsesoplysningerne direkte i Campaign Manager 360-placeringstags, hvis TCF-makroen er til stede, eller automatisk via TCF API.

Afhængigt af tagget skal annoncørerne gøre et af følgende, hvis de vælger at indføre TCF:

• Google-tag (INS kommer snart): Der kræves ingen handling, og TCF-brugertilladelsesoplysningerne angives automatisk fra CMP'en via TCF API.
  • Alle andre tags: Annoncører, der ønsker at indføre TCF, kan føje den nye makro til alle eksisterende tags på deres website. Alternativt kan de downloade disse tags igen, da de så automatisk vil indeholde den nye makro. Kunder kan føje TCF til deres eksisterende INS-tags ved at bruge følgende eksempel som vejledning:

Eksempel

<ins class='dcmads'

style='display:inline-block;width:300px;height:250px'

data-dcm-placement='N7480.1664088DOUBLECLICK.NETTEST/B8299600.114131924'

data-dcm-rendering-mode='script'

data-dcm-gdpr-applies=’gdpr=${GDPR}’

data-dcm-gdpr-consent='gdpr_consent=${GDPR_CONSENT_755}'

data-dcm-addtl-consent=’addtl_consent=${ADDTL_CONSENT}’

data-dcm-click-tracker='${CLICK_URL}'>

<script src='https://www.googletagservices.com/dcm/dcmads.js'></script>

</ins>

Produktadfærd med TCF

Formål

TCF organiserer databehandling ved hjælp af "formål", som har en tilsvarende hjemmel af samtykkeorienteret eller legitim interesse. Campaign Manager 360-, Display & Video 360- og Search Ads 360-tags vil håndtere anmodninger, der indeholder samtykkestrengen på følgende måder (hvor det er relevant):

Formål Googles registrerede hjemmel Beskrivelse Effekt, hvis den mangler
1 Samtykke Gem og/eller få adgang til oplysninger på en enhed

Cookies vil ikke blive oprettet eller brugt til måling eller personlig tilpasning. Brugere, der ikke har givet samtykke, vil ikke blive føjet til remarketinglister, og tilskrivningsrapporterne kan være mere begrænsede.

Google-tjenester modtager ikke annonceringsdata på brugerniveau. Administrer databrug i Google-tjenester under indstillingerne for Google-tagget.

2 Fleksibel – Legitim interesse som standard* Vælg basisannoncer Dette formål er påkrævet for alle hændelser, der viser annoncer. Hvis dette formål ikke er til stede, vises annoncen muligvis ikke.
3 og 4 Samtykke Oprettelse og brug af profil med personligt tilpassede annoncer Hændelser er ikke kvalificerede til annoncetilpasning og bruges ikke til remarketinglister. Brugere, der allerede er tilføjet på målgruppelister, påvirkes ikke.
7 Fleksibel – Legitim interesse som standard* Mål annonceeffektiviteten

Dette formål er påkrævet for alle hændelser. Hvis dette formål ikke er til stede, registreres hændelsen muligvis ikke.

Google-tjenester modtager ikke annonceringsdata på brugerniveau. Administrer databrug i Google-tjenester under indstillingerne for Google-tagget.

9 Fleksibel – Legitim interesse som standard* Anvend markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt Dette formål er påkrævet for alle hændelser. Hvis dette formål ikke er til stede, registreres hændelsen muligvis ikke.
10 Fleksibel – Legitim interesse som standard* Udvikling og forbedring af produkter Dette formål er påkrævet for alle hændelser. Hvis dette formål ikke er til stede, registreres hændelsen muligvis ikke.
SP1 Legitim interesse Beskyttelse af sikkerhed, forhindring af bedrageri og fejlretning Dette formål er altid til stede og tilgængeligt i TCF.
SP2 Legitim interesse Teknisk levering af annoncer eller indhold Dette formål er altid til stede og tilgængeligt i TCF.

* Google er fleksibel med TCF-formålene 2, 7, 9 og 10 og er som standard angivet i henhold til legitim interesse. Medmindre en udgiver konfigurerer sin CMP til, at Google begrænses til samtykke for disse formål, vil Google benytte sig af legitim interesse i de tilfælde, hvor udgiverens CMP har fastlagt dette med brugeren. Google er ikke fleksibelt registreret til formål 1, 3 og 4 og kræver altid samtykke til disse formål.

De resterende TCF-formål bruges ikke af Campaign Manager 360-, Display & Video 360- og Search Ads 360-tags, men kan bruges af andre Google-produkter.

Ting, man skal være opmærksom på

• Google tolker gdpr=1 som et signal om, at TCF gælder for en hændelse. Når parameteren gdpr= er angivet til 1, og parameteren gdpr_consent= er til stede i et Campaign Manager 360-placeringstag, skal gdpr_consent= indeholde en gyldig TC-streng. Hvis den ikke gør det, vises eller måles en annonce muligvis ikke.
  • Hvis TC-strengen angiver, at Google ikke har samtykke til formål 1 for anmodningen, skal du udskifte ad.doubleclick.net med pagead2.googlesyndication.com i dine tags. Detet gælder standardtags, iframe-/JavaScript-tags (ekskl. INS-tags), prefetch-tags (inkl. video), sporingsannoncetags og kliksporingstags.
  • Til forskel fra ovenstående forhindrer ugyldige addtl_consent-værdier i øjeblikket ikke annoncevisning.
  • Googles politikker gælder også for TCF-makroer, der er indlejret i annoncemateriale, der linker til andre leverandører. Hvis disse makroer er ugyldige, vises annoncematerialet ikke, hvis Google mener, at TCF gælder (dvs. eksponeringen kaldes med gdpr=1). I dette tilfælde vil andet kvalificeret annoncemateriale eller standardannoncematerialet blive vist.

Bemærk! Google Tag Manager og Google-tagget accepterer kun TCF-strenge, som er implementeret korrekt i henhold til TCF-politikkerne og de tekniske specifikationer, og som overholder Googles samtykkepolitik for brugere i EU. Hvis din CMP ikke reagerer inden for 500 millisekunder, eller hvis du ser statussen "error", "stub" eller "loading", fortsætter tagget i en begrænset tilstand:

• Skrivning og læsning af førsteparts- og tredjepartskonverteringscookies fra Ads er begrænset
  • Google Analytics-annonceringsfunktioner er integreret i version 2 af IAB-TCF, og disse anmodninger behandles, som om alle formål var blevet afvist, som det er beskrevet i tabellen ovenfor.
  • Remarketingfunktioner deaktiveres.

Fejlfinding af fejlmeddelelser

Hvis din CMP ikke reagerer inden for 500 millisekunder, eller hvis du ser statussen "error", "stub" eller "loading", fortsætter tagget i en begrænset tilstand. Sådan løser du problemet:

Hvis du aktiverer funktionen til aktivering af et konverteringstag manuelt:

• Sørg for, at svaret til getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' sendes inden for 500 millisekunder. Disse angiver, at CMP'et er klar til at tilbyde brugeren et valg vedrørende samtykke.

Hvis du ikke aktiverer funktionen til indsendelse af et konverteringstag manuelt:

• samarbejde med din CMP for at sikre, at de implementerer support til getTCData and return TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' for at angive, at brugersamtykket er klar til brug via API'en inden for 500 millisekunder.